Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.06.2010.

21:58

Grupa E: Holandija - Danska (13:30h)

U ponedeljak 14. juna, takmičenje u Grupi E otvoriće susret Holandija – Danska, koji se igra od 13:30h na stadionu Soker Siti u Johanezburgu.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Selektor Holandije Bert van Marvijk najverovatnije neće moći da računa na svog najboljeg igrača Arjena Robena.

Sa druge strane, selektor Danske Morten Olsen pod znakom pitanja ima Niklasa Bentnera, Džona Dala Tomasona i Danijela Jensena.

U dosadašnjih 27 međusobnih susreta, Danska je trijumfovala šest puta, deset puta bilo je nerešeno, dok je Holandija 11 puta izašla kao pobednik.

Iako u prvom timu neće biti Arjena Robena, očekuje se da će Van Marvijk verovatno igrati u formaciji 4-2-3-1 sa Dirkom Kajtom i Rafaelom van der Vartom po krilima i Robinom van Persijem u centru napada.

Ipak, iako je Holandija favorit na papiru, Van Mervijk je svestan da njegovu ekipu očekuje težak posao.

Već smo videli utakmicu za koju smo mislili da je pobednika lako predvideti, ali je Engleska tada ipak odigrala 1:1. Tako da ni u kom slučaju nećemo da potcenimo Dansku. U pitanju su dve ekipe koje se dobro poznaju, sumnjam da jedni od drugih možemo bilo šta da sakrijemo ”, rekao je Van Mervijk.

Olsen će ,pored navedenih dilema sa Bentnerom, Tomasonom i Larsenom morati da odluči da li će poštedeti i Simona Kjera, koji ima problema sa kolenima. Takođe, golman Tomas Sorensen braniće na svojoj prvoj utakmici još od aprila.

Olsen je istakao da će njegovoj ekipi nedostajati Niklas Bentner.

Želeli bi da ga imamo u timu, to bi bilo sjajno. Ipak, mislim da neće igrati. Naravno, nadamo se da će biti tu do kraja Svetskog Prvenstva, on je dobar i talentovan igrač”, rekao je Olsen.

Meč sudi Stefan Lanoj iz Francuske.

Verovatni sastavi:

Holandija: Stekelenburg; Van der Viel, Heitinga, Matijsen, Van Bronkhorst; Van Bomel, De Jong, Kajt, Snajder, Van der Vart; Van Persi.

Danska: Sorensen; L. Jakobsen, Kjer, Ager, Mtiliga; Romedal, D. Jensen, S. Poulsen, M. Jorgensen; Tomason, Larsen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu