Nova vest
Fudbal

Subota, 12.06.2010.

17:57

Minimalac Argentine protiv Nigerije

U drugoj utakmici C grupe na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi fudbaleri Argentine savladali su Nigeriju rezultatom 1:0.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

U meču koji su obeležili brojni promašaji na obe strane, gol odluke je postigao Gabrijel Hajnce u šestom minutu.

Fudbaler Olimpika iz Marseja se sjajno snašao posle kornera koji je izveo Huan Veron i glavom, sa penala, doneo prvi trijumf Argentini. To je, takođe, bila i debitantska pobeda na Mundijalima za selektora Dijega Maradonu.

U prvom meču C grupe Južna Koreja je savladala Grčku sa 2:0. Posle prvog kola Argentina zauzima drugo mesto u B grupi, iza Južne Koreje, koja se nalazi na liderskoj poziciji zahvaljujući boljoj gol razlici.

Izabranici Dijega Maradone su u duel sa Nigerijom ušli kao veliki favoriti i taj status su u potpunosti opravdali na strart utakmice koja je odigrana na stadionu Elis Park u Johanezburgu. Nigerija je, ipak, imala prvu šansu pošto je u Činedu Ogbuke Obasi pripretio u drugom minutu.

Samo tri minuta kasnije, najbolji igrač Argentine, Leo Mesi šutira sa 16 metara ali golman Nigerije Vinsent Enjema sjajno interveniše.

Usledio je korner, koji je odlično izveo iskusni Huan Sebastijan Veron. Fudbaler Estudijantesa je na penalu pronašao potpuno samog Gabrijela Hajncea, koji glavom, u padu, pogađa gol Nigerije i donosi prednost ’gaučosima’.

U nastavku prvog poluvremena Argentina nastavlja da vrši veliki pritisak i da stvara šanse. Reprezentativci Argentine, pre svega zbog svoje nepreciznosti, ali i zbog sjanih intervencija golmana Enjeme, do kraja poluvremena nisu uspeli da uvećaju svoju prednost.

Veoma raspoloženi Mesi je u 18 minutu, posle sjajnog prodora, odlično šutirao ali je Enjema još jednom sačuvao svoju mrežu.

Samo tri minuta kasnije, Gabrijel Hajnce sjajno asistira Gonzalu Iguainu koji ponovo ne uspeva da prevari nesavladivog Enjemu.

Nigerija je u 28 . minutu stvorila jedinu ozbiljniju priliku u prvom delu igre. Obasi je ponovo neprecizno šutirao sa leve strane, a u nastavku akcije Jakubu Ajegbeni nije uspeo da stigne do lopte i da je skrene u mrežu.

Drugo poluvreme se nastavilo u istom ritmu u kome se završio prvi period igre. Argentina je dominirala, stvarala šanse, ali je konstantno nedostajala realizacija. Samjuel je u 52. mintu, posle novog kornera Verona, još jednom bio neprecizan. U 65. minutu, posle odličnog kontranapada, Tevez loptu prosleđuje do Mesija, koji takođe ponovo šutirao pored gola.

Minut kasnije pokušao je ponovo i Iguain, ali se još jednom istakao golman Enjema. U nastavku je usledila munjevita kontra Nigerije, ali se pred golom Argentine nije snašao Peter Odemvingi.

Od tog trenutka izabranici selektora Dijega Maradone su se povukli, dok je Nigerija to iskoristila i po prvi put preuzela inicijativu. U poslednjih 20 minuta ekipa selektora Larsa Lagerbeka je stvorila nekoliko solidnih prilika. U 70. minutu pokušao je Taje Taivo, a potom i Obafemi Martins.

Nigerija je najbolju priliku propustila u 83. minutu kada je centrirao Ajegbeni, a Kalu Uče loše reagovao i šutirao pored gola, pa do kraja nije bilo promene rezultata.

U drugom kolu, Argentina 20. juna igra protiv Južne Koreje, dok se dan ranije sastaju Grčka i Nigerija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu