Nova vest
Fudbal

Subota, 12.06.2010.

15:20

Južna Koreja bolja od Grčke

U prvoj utakmici grupe B Južna Koreja je pobedila Grčku sa 2:0(1:0), golovima Jong-Su Li u sedmom i Đi-Sung Parka u 52. minutu.

Izvor:

Autor:

Default images

Grci su bez pobede i postignutog gola na Mundijalima i posle utakmice odigrane na Nelson Mendela stadionu u Port Elizabetu.

Ekipa koja je na prvenstvo došla bez poraza u azijskim kvalifikacijama, iskoristila je svoju brzinu i bez većih problema savladala ekipu koju vodi Oto Rehagel. Prvi gol je postignut posle kornera i greške Kacuranisa, svoj treći gol za Koreju postigao je defanzivac Li.

Drugi gol Korejci su postigli u sedmom minutu drugog poluvremena. Đi Sung Park je iskoristio veliku grešku Vintre ušao u šesnaesterac i s leve strane pored golmana Covrasa poslao loptu u mrežu.

U prvih par minuta grci su pokušavali da dugim lotama dođu do gola Koreja. Samaras je iskoristio nedostatak visine poritvnika, ali je izborio samo korner. Korejci su posle gola koji je postigao Su u 7. minutu nastavali da napadaju. Grci su imali više lopte u svom posedu, ali su Korejci koristili svoju brzinu i čini se bolju fizičku pripremljenost.

U 15. minutu Đi Sung Park je bio u prilici, ali je slabo šutirao. Pet minuta kasnije i Park Ču-Jung se posle kontranapada našao u gol šansi, ali ostalo je 1:0. Sredinom poluvremena fudbaler Mančerster junajteda je odlično prošao po desnoj strani, ali je sudija svirao nepostojeći faul u nadapu. Ču-Jung Park je posle još jedne kontr bio brži od Papadopulos, ali je golman Corvas uspeo da zaustavi njegov udrarac.

I na početku drugog dela igre Korejci su držali visok tempo igre, Grci su na momente bili konfuzni, pa je kao posledica toga Park postigao gol za vođstvo od 2:0. Duge lopte kojima su Grci pokušavali da dođu do golu nisu davale rezultata, jer su brzi Korejci uglavnom stizali do njih pre sporih Grka.

Oto Rehagel je u prvih 15 minuta drugog dela igre napravio sve tri izmene. U igru su ušli Pacacoglu, Salpigidis i Kapetnos.

Gekas je tek u 68. minute imao prvu ozbiljniju priliku, a tri minuta kasnije i Salpigidis je šutirao, ali bez rezultata. U 76. minutu Grci su tražili penal, ali bez razloga jer je lopta Korejca pogodila u telo, a pomoćni sudija je i signalizirao ofsajd poziciju.

Grci su i u poslednjih desetak minuta meča pokušavali da dođu do gola, Gekas je sa 15 metara odlično šutirao, ali je golman Đung dobro intervenisao.

U drugoj utakmici grupe B u 16 časova se sastaju Argentina i Nigerija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu