Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.06.2010.

18:43

Koga sve nećemo gledati u Južnoj Africi?

Za svako Svetsko prvenstvo kaže se da je smotra najboljih fudbalera sveta, ali mnogi od njih neće biti prisutni u Južnoj Africi.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Iako uzbuđenje raste pred početak utakmice Južna Afrika – Meksiko koja otvara Mondijal u petak, zbog povreda, odluka trenera ili neuspeha u kvalifikacijama nećemo videti gotovo dva tima vrhunskih fudbalera.

Već na kraju kvalifikacija bilo je jasno da na Mondijalu nećemo videti igrače poput Zlatana Ibrahimovića, Aršavina, Džeka, Modrića, Olića itd. Odlukama selektora u ekipama koje su izborile Mondijal, neće biti ni takvih imena poput Ronaldinja, Kambijasa, Zanetija, Pata, Ronaldinja...

Listu povređenih otvorio je Dejvid Bekam još tokom proleća, a nedavno mu se pridružio i štoper Mančester Junajteda Rio Ferdinand. I golman Dejvid Džejms ima problema sa kolenima.

Za Nemačku neće igrati Mihael Balak i golman Rene Adler, kao i Kristijan Treš, Hajko Vesterman i Sajmon Rolfs. Prva zvezda Gane Majkl Esijen neće nastupiti zbog povrede kolena, a za prvog rivala Srbije na SP možda neće moći da igra ni Suli Muntari, fudbaler Intera.

U mogućnosti da pomogne saigračima neće biti ni Amerikanac Čarli Dejvis, 23-godišnji napadač Sošoa, a pod znakom pitanja je Džozi Altidor. Šta tek reći za mogući hendikep Obale Slonovače koja će možda igrati bez svog zaštitnog znaka Didijea Drogbe, koji je polomio lakat u utakmici sa Japana.

Reprezentacija Srbije oslabljena je za dva standradna člana tokom kvalifikacija - Boška Jankovića i Ivicu Dragutinovića.

Ogromni napori, česte utakmice, i mala pauza pred početak priprema za SP uzimaju svoj danak. Arjenu Robenu, koji je sa Bajernom igrao finale Lige šampiona, stradala je ahilova tetiva tokom prijateljske utakmice sa Mađarskom.

Najpoznatije ime Slovačke Martin Škrtel povredio je članak, dok je koleno stradalo reprezentativcu Nigerije Džonu Obiju Mikelu. Za Francusku neće igrati Lasana Dijara, a Slovačka je oslabljena za Miroslava Karana.

U nedelju je prvi adut Hondurasa Vilson Palasios povredio potkolenicu, dok je Dijegu Forlanu stradalo koleno. U Italiji sa strahom čekaju rasplet u vezi sa povredom Andree Pirla, kao i Brazilci u slučaju Bastosa. Neizvesno je učešće Umberta Suaza iz Čilea, Australijanca Heri Kjuela, Tim Braun.

Rezervni golman reprezentacije Australije Bred Džons, takođe, neće igrati na predstojećem Mundijalu zbog teške bolesti jednog člana porodice.

Broj onih koji na Mondijal dolaze ili nedovoljno zalečeni ili posle povrede još je duži – Vejn Runi, Fernando Tores, Ćavi, Sesk Fabregas...

Gotovo da nema reprezentacije koja nema problema sa povređenim igračima pred ovaj Mondijal. Po brojnim mišljenjima i reakcijama širom sveta, čini se da bi čelnici FIFA i UEFA morali u godini pred veliko takmičenje kakva su SP i EP da omoguće više vremena za odmor igračima jer su ovako svi na gubitku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu