Domenek i Eskalet pred Parlamentom

Predsednik Fudbalske federacije Francuske u ostavci Žan Pjer Eskalet i selektor nacionalnog tima Rajmon Domenek našli su se danas pred Parlamentom.

Izvor: B92

Sreda, 30.06.2010.

16:21

Default images

Eskalet i Domenek su pred članovima parlamentarne komisije objašnjavali razloge za neuspeh "trikolora" na Svetskom kupu u Južnoj Africi.

Eskalet i Domenek su prilikom dolaska u zgradu nacionalnog parlamenta u Parizu izbegli susret s novinarima, jer im je bilo omogućeno da koriste pomoćni ulaz.

Iz parlamenta je u utorak najavljeno da će saslušanje biti javno, ali je ono, na zahtev nacionalne federacije, održano iza zatvorenih vrata.

"Smatram da je skandalozno to što su Eskalet i Domenek odbili da govore pred novinarima. Ne razumem njihovu potrebu da bilo šta kriju od francuskog naroda", rekao je u pauzi saslušanja član parlamentarne komisije i bivši ministar sporta Žan Fransoa Lamur.

Prema rečijma drugog člana komisije Žan Marka Roboa, postupak Eskaleta i Domeneka je za svaku osudu.

"Jasno smo im stavili do znanja da ne dolaze na suđenje. Jedini cilj ovog saslušanja je da svi do kraja razumemo šta se dešavalo u Južnoj Africi i da na taj način sprečimo da se to ikada ponovi", rekao je Rebo.

Francuski parlamentarci su insistirali da se oformi posebna komisija koja će se baviti stanjem u nacionalnoj fudbalskoj federaciji, uprkos tome što je predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater zapretio da bi Fudbalska federacija Francuske mogla da bude suspendovana ukoliko političari nastave da se mešaju u njen rad.

Domenek će mesto na klupi "trikolora" ustupiti Loranu Blanu, a Eskalet je najavio da će u petak na sednici Upravnog odbora nacionalne federacije podneti neopozivu ostavku.

Pretpostavlja se da će Upravi odbor imenovati vršioca dužnosti predsednika dok ne budu organizovani izbori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: