Nova vest
Fudbal

Petak, 28.05.2010.

16:04

Edgar Benites, paragvajska 'ptica'

Napadač reprezentacije Paragvaja Edgar Benites sigurno neće biti prva opcija selektora Žerarda Martina na šampionatu sveta zbog kvalitetnih napadača koje Paragvaj poseduje (Roke Santa Kruz, Nelson Valdes, Oskar Kardoso...), ali se od njega očekuje da u Južnoj Africi stekne neophodno iskustvo i da u narednih 10-ak godina bude uzdanica reprezentacije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Benites, ili ’ptica’ kako mu je nadimak, ima 22 godine, igra u meksičkoj Pačuki, a za državni tim do sada je nastupio šest puta uz jedan postignuti gol. Karijeru je 2004. godine počeo u malo poznatom klubu ’12. oktobar’, a od 2005. do 2007. je igrao za Libertad sa kojim je osvojio titulu u Paragvaju iako je uglavnom ulazio sa klupe.

Pažnju na sebe Benites je skrenuo 2008. godine kada je iz Libertada prešao u Sol de Ameriku. Veoma brzo je postao glavni napadač tima, i za godinu dana provedenih u toj ekipi postigao je 21 gol na 37 mečeva. Upravo su ga ti golovi i preporućili selektoru Paragvaja, pa je za reprezentaciju debitovao u kvalifikacijama za SP 2010. godine protiv Perua. Paragvaj je taj meč dobio sa 1:0 golom Kardosa, a Benites je na teren ušao u 67. minutu.

Svoj za sada jedini gol za nacionalni tim postigao je u 12. kolo kvalifikacija za SP u Južnoj africi. Paragvaj je gubio od Ekvadora sa 1:0, a Benites je golom u 92. minutu doneo svojoj reprezentaciji vredan bod.

Početkom decembra 2008. godine objavljeno je da Benites prelazi u Pačuku. Debi u meksičkom timu imao je drugog januara 2009. godine kada je u pobedi nad Tekosom od 4:0 postigao gol. Međutim, tokom 2009. je retko bio u startnoj postavi Pačuke, ali bi nastupi na Mondijalu mogli da mu donesu neophodno iskustvo, i verovatno neki evropski angažman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu