Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 19.02.2014.

11:44

Šveđani prvi polufinalisti u Sočiju

Švedski hokejaši prvi su polufinalisti Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, pošto su u četvrtfinalu pobedili Sloveniju sa 5:0.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Slovenci, koji su svojim igrama iznenadili sve od početka Igara, držali su se u igri do poslednje trećine. U prilog tome ide činjenica da je reprezentacija Švedske posle 40 minuta vodila samo sa 1:0, da bi agresivnijim pristupom u trećem periodu osigurali ubedljivi trijumf.

Najefikasniji u trijumfu Šveđana bio je Karl Hagelin sa dva pogotka, dok su se u strelce upisali i Aleks Sten, Danijel Sedin i Lui Esikson. Sjajan je bio i golman švedske reprezentacije Henrik Ludkvist, koji je imao 19 odbrana.

U borbi za plasman u finale, Šveđani će se sastati sa pobednikom duela između Finske i Rusije. U preostalim mečevima četvrtfinala sastaju se Kanada i Letonija, odnosno Sjedinjene Države i Češka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

35 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu