Nova vest
Košarka

Sreda, 18.09.2013.

08:24

Srbija želi do Mundobasketa preko šampiona

Košarkaška reprezentacija Srbije igra u sredu u Ljubljani protiv Španije (17:30) utakmicu četvrtfinala Evropskog prvenstva.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Izabranici Dušana Ivkovića osvojili su prvo mesto u E grupi druge faze šampionata, dok je Španija, aktuelni prvak, bila tek četvrta u F grupi.

U slučaju pobede i plasmana u polufinale EP, Srbija će, ne samo ući u borbu za medalje, već osigurati i put na Svetsko prvenstvo koje se igra u Španiji sledeće godine.

"Potrebno je da budemo realni i koncentrisani, da zaboravimo sve uradjeno do sada, da smo u prve dve faze šampionata bili prvi u grupi ispred mnogo kvalitetnijih timova. Započinjemo novu fazu u kojoj je potrebno da dobijemo jednu od preostale tri utakmice na turniru. Prva je protiv selekcije Španije, izuzetno iskusne ekipe koja je u velikoj prednosti na poziciji u kojoj smo mi najranjivi i gde imamo najviše povreda", rekao je selektor Dušan Ivković.

Selektor košarkaša Španije Huan Antonio Orenga očekuje tešku, ali i dobru utakmicu protiv Srbije. Centar Španije Mark Gasol rekao je pada u vodu da sve što se do sada dogodilo na EP, dok je kapiten "crvene furije" Rudi Fernandes uveren da njegov tim može da pobedi Srbiju u četvrtfinalu.

Košarkaške reprezentacije Srbije i Španije od 2009. godine sastale su se četiri puta na velikim takmičenjima,a skor je 2-2.

Prva utakmica četvrtfinala Evrobasketa igra se u Stožicama od 17:30 časova. Drugi meč je na programu od 21:00, a sastaju se domaćin Slovenija i Francuska.

Pobednici ove dve utakmice igraće u polufinalu, a poraženi za plasman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu