Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.07.2018.

18:00

Prvaci stigli u Pariz, čekaju ih krcata Jelisejska polja

Fudbalska reprezentacija Francuske sletela je danas nešto pre 17.00 na pariški aerodrom Šarl de Gol, dan pošto je osvojila titulu prvaka sveta na prvenstvu u Rusiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Prvaci stigli u Pariz, čekaju ih krcata Jelisejska polja
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Oni sa aerodroma autobusom idu do avenije Šanzelize, gde ih čeka veliki broj navijača. Selekcija Francuske će potom otići kod predsednika Emanuela Makrona, koji će im, sa suprugom Brižit, u Jelisejskoj palati priredati svečani prijem.

Oko 3.000 ljudi pozvano je da proslavi njihov dolazak u vrtovima Jelisejske palate, među kojima brojni mladi iz fudbalskih klubova koji formiraju svetske šampione, kao što je klub "Bondi" iz pariske oblasti gde je počeo mladi Kilijan Mbape.

Pozvani su i sportisti koji su osvojili medalje na poslednjim Olimpijskim igrama kao i igrači ragbija mlađi od 20 godina koji su nedavno postali svetski šampioni.

Posle dobrodošlice u počasnoj bašti Jelisejske palate francuski reprezentativci će razgovarati sa Emanuelom Makronom i njegovom suprugom, a zatim će im u bašti biti priređen prijem. Prijem će animirati đ Shejk, navijač francuskog tima koji će nastupati besplatno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu