Engleska

62 utakmica, 26 pobeda, 20 remija, 16 poraza, gol razlika 79:56

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2018.

13:47

Engleska
Photo by Clive Rose/Getty Images

Istorija na SP (12 učešća):

Englezi nisu učestvovali na prva tri šampionata, a izuzev 1966. kada su kao domaćini trijumfovali u ovom takmičenju, najviši dometi bili su im uglavnom četvrtfinala. U 14 učešća “Gordi Albion” je šest puta zaustavljen baš u ovoj fazi takmičenja. U Brazilu 2014. godine su bili katastrofalni i otišli su kući već posle prvog kruga, kao poslednjeplasirani tim u grupi sa Kostarikom, Urugvajem i Italijom.

Put do Rusije:

Englezi su kvalifikacije u F grupi završili kao prvoplasirani i bez poraza u deset utakmica. Bili su u grupi sa Slovačkom, Škotskom, Slovenijom, Litvanijom i Maltom i zabeležili su osam pobeda uz dva remija (sa Slovenijomi Škotskom u gostima).
Photo by Alex Livesey/Getty Images
Ključni igrači:

Selektor Geret Sautgejt je “izmešao ekipu” , podmladio je, ali je i oštro kritikovan zbog izbora igrača. “Prva violina” tima je kapite Hari Kejn, a mnogo se očekuje i od Totenhemovog ofanzivnog veznjaka Bamidelija Džermejna Alija. Ukoliko “Albion” bude želeo da izbegne dosadan fudbal krilni igrači Sterling i Lingard moraće da odigraju značajnije role u Rusiji.

Forma uoči SP:

Engleska – Nemačka 0:0

England – Brazil 0:0

Holandija – Engleska 0:1

Engleska – Italija 1:1

Engleska – Nigerija 2:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: