Francuska – Argentina 4:3 (1:1)

Fudbaleri Francuske plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Rusiji neverovatnom pobedom nad Argentinom sa 4:3 u Kazanju.

 Grizman 13p, Pavar 58, Mbape 64, 68 – Di Marija 41, Merkado 48, Aguero 90+2
  FRA   ARG  
  4 : 3  
90+5' Kraj utakmice – Francuska je u četvrtinalu Mundijala!
U "ludoj utakmici" u Kazanju Francuzi su izašli kao pobednici i igraće u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, dok je san o osvajanju "Boginje" za Lionela Mesija definitivno gotov.
90+4' Argentinci propustili šansu za nestvaran povratak!
Nekako su Di Marija i Aguero uspeli da kombinuju, a napadač je doturio levo do usamljenog Meze. On je imao vremena da se namesti, pokušao je oštrim centaršutem u kazneni prostor, ali je propala poslednja prilika za 'Gaučose'.
90+3' Oštar faul Facija i bezobrazluk Otamendija
Veoma oštro je Facio uklizao Pogbi, a onda Otamendi, kao protiv Hrvata, želeo da loptom napuca protivničkog igrača. To je iznerviralo Francuze, došlo je do koškanja, pa je sudija Fagani nekako sprečio tuču na terenu.
90+2' Goooool – Aguero daje šansu Argentincima!
Kombinacija Mesi-Aguero daje "veštačko disanje" Argenticima. Mesi je savršeno centrirao do Aguera koji je pobegao Varanu i glavom pogodio donji levi ugao za 3:2!
90' Igraće se još četiri minuta u Kazanju
89' Zasluženi aplauzi za igrača utakmice
Kilijan Mbape završio je meč i poslednjih nekoliko minuta dobio je Florijan Tovan.
85' Mesi u svom stilu, ali...
Napadač Barselone oduzeo je loptu Fekiru i prošao trojicu defanzivaca, bio ispred golmana Lorisa, ali je slabo šutirao desnom nogom.
84' Dobar prodor Aguera, bez prilike
Lepo je probio napadač Sitija, došao skoro do peterca, ali kada je trebalo da vrati povratnu, sačekali su ga odbrambeni igrači Francuske.
83' Druga izmena u redovima Francuske
Nabil Fekir menja Antoana Grizmana koji je dobio nezgodan udarac.
80' Konačno dobar potez Mesija, ali bez uspeha
Nanizao je nekoliko čuvara Leo, dodao do rezerviste Meze koji ekspresno upropašćava akciju.
73' Francuzi mogli da dotuku Argentince!
Ponovo je "pukla" kontra koju je sada poveo Kante. Vezista Čelsija je pronašao Mbapea, a ovaj želeo da iz prve nastavi do Grizmana. Loše je zahvatio i golman Armani je uspeo da je uhvati.
70' Velika šansa za Žirua!
Nova dobra prilika za Francuze – sada je Žiru bio u dobroj situaciji u kaznenom prostoru, snažno šutirao, ali u spoljni deo mreže.
68' Goooool - ponovo Mbape za velikih 4:2!
Napadač PSŽ verovatno i rešava sve dileme oko pobednika. Neverovatno je kako su ih Argentinci pustili da rivali od kaznenog prostora u četiri dodavanja stignu do završnice. Odlično su Dešanovi igrači kombinovali, Žiru je proigrao Mbapea, a on rutinski smestio loptu u donji levi ugao za 4:2!
64' Goooool – Mbapee vraća prednost Francuskoj!
Kakva ludnica u Kazanju i Francuska ponovo vodi! Opet je veliku ulogu imao Ernandes koji je ubacio sa leve strane, pa je posle odbitka lopta stigla do Mbapea. Supertalentovani napadač je prevario čuvare i umesto šuta zalomio, a onda levom poslao ispod golmana Armanija za 3:2!
58' Goooool – evrogol Pavara za 2:2!
Samo 10 minuta trajala je prednost 'Gaučosa' i Francuska je stigla do izjednačenja fantastičnim pogotkom Pavara. Kante je idealno proigrao Ernandesa koji je centirao na suprotni ćošak šesnaesterca gde je Pavar uhvatio iz prve i poslao u suprotne rašlje za novo izjednačenje!
56' Užasna greška Facija, zamalo izjednačenje
Novi igrač na terenu Federiko Facio katastrofalno je komunicirao sa golmanom Armanijem, gurnuo loptu pored njega, ali je uspeo da se ispravi pre nego što je Grizman izjednačio.
53' Ponovo se zaoštrilo na terenu
Nekoliko oštrih startova na obe strane, pa je rezultat žuti karton za Banegu.
48' Goooool – preokret Argentine u Kazanju!
Ekspresno je Argentina stigla do preokreta, u prvom napadu po povratku iz svlačionica. Di Marija je promešao čuvare i izborio prekid na levom boku. Posle centaršuta Banege, lopta se odbila do Mesija, ovaj šutirao iz okreta i pogodio saigrača Merkada koji iz nehata matira Lorisa – 1:2!
46' Počelo drugo poluvreme u Kazanju
U pauzi je Sampaoli napravio jednu promenu – Markosa Roha je zamenio Federiko Facio.
45' Kraj prvog poluvremena u Kazanju
Francuzi su u Kazanju dominirali u prvom delu poluvremena i poveli preko Antoana Grizmana sa penala, ali je Di Marija u finišu ovog dela projektilom doneo egal.
43' Konačno žuti karton za Masćerana
Treći ili četvrti put Masćerano je oštro startovao i dobio javnu opomenu, pa će propustiti eventualno četvrtfinale.
41' Gooooool – Di Marijaaaaaaaaaa!
Gotovo ni iz čega je Argentina stigla do izjednačenja i to u najboljem trenutku – u finišu prvog poluvremena. Posle akcije po levoj strani, loptu je Ever Banega dodao do Di Marije, koji je ostao usamljen na nešto manje od 30 metara. On je brzo namestio i iz kolena šutirao, poslavši projektil u desne rašlje – 1:1!
40' Oštar centaršut Pavara, bez opasnosti
Desni bek je lepo odigrao sa Mbapeom, iskoristio loše postavljanje Roha, oštro centrirao, ali je promašio Žirua.
37' Mesi prvi put ušao u šesnaesterac
Ponovo je Leo povukao akciju, lopta je od Di Marije nekako stigla do njega, ali je Grizman uspeo da mu je isčačka.
35' Oštar duel Žirua i Otamendija
Obojica igrača išla su neoprezno na loptu u kaznenom prostoru Argentine, a deblji kraj izvukao je štoper Mančester sitija.
Nisi jedini...
Na klupi Aguero, Iguain i Dibala. Nista ne kapiram.
32' Opet je bilo opasno ispred kaznenog Argentine
Sada je Žiru lepo spustio glavom, ali se u nastavku akcije nije razumeo sa Grizmanom.
31' Kakav trk Pogbe, Mbape propustio dobru šansu
Odlično je Grizman doturio do Pogbe koji je iza sebe ostavio Banegu po centrali. Dodao je desno do Mbapea koji je želeo da dribla i propustio dobru šansu.
26' Grizman zamalo da namesti drugi gol
Odlično ga je po desnom boku izbacio Pogba, a on se sa lakoćom oslobodio katastrofalnog Roha. Pokušao je da ubaci u peterac, pre nego što je golman Armani uhvatio loptu.
25' Francuzi čuvaju Mesija, ostali statiraju
Sada je Masćerano probao da proigra Peresa, ali je pre njega do lopte stigao Loris.
21' Katastrofalan pokušaj Pogbe
Želeo je vezista Mančester junajteda da šutira snažno preko zida, ali je loptu poslao na tribinu.
18' Ponovo Mbape i zamalo novi penal!
Opet je Kilijan pobegao iza odbrane Francuske i dobio idealnu dugu loptu od Pogbe. Prihvatio je "u korak" i nastavio ka golu, kada ga je oborio Taljafiko – malo je falilo da to bude novi penal, dok je bek Argentine dobio žuti karton.
13' Gooool – Grizman sa penala za 1:0!
Odgovornost je preuzeo Grizman koji je poslao golmana Armanija u jedan, a loptu u drugi ugao za vođstvo Francuske od 1:0!
11' Penal za Francusku!
Neverovatno šta je uradio Kilijam Mbape! Banega je loše primio loptu i napadač Pari Sen Žermena je uzeo na nekih 30 metara od svog gola i onda se stuštio ka polovini rivala. Pretrčao je sve igrače i otresao Markosa Roha, koji ga obara u kaznenom prostoru i to je penal!
9' Prečka Grizmana!
Masćerano je neoprezno oborio Mbapea na nekih 20 metara, a Antoan Grizman izveo slobodan udarac. Napadač Atletiko Madrida sjajno je šutirao preko zida, ali ga je prečka sprečila da postigne evrogol.
5' Prvi pokušaj Argentinaca
Banega je odlično izbacio Di Mariju po levoj strani, on je bio usamljen i pokušao je šutem iz teške pozicije, bez opasnosti po Lorisa.
5' Prvi pokušaj Argentinaca
Banega je odlično izbacio Di Mariju po levoj strani, on je bio usamljen i pokušao je šutem iz teške pozicije, bez opasnosti po Lorisa.
Oporavio se!

Photo by Kevin C. Cox/Getty Images
3' Oštro od samog starta
Nije prošlo ni tri minuta na 'Kazanj areni', a već smo videli nekoliko oštrih faulova – prednjačili su Francuzi na čelu sa Pogbom, Matuidijem i Žiruom.
1' Počela utakmica u Kazanju
Ali im ovaj statistički parametar ide na ruku...
'Petlovi' imaju loš učinak protiv 'Gaučosa'
Francuzi su u dosadašnjoj istoriji ostvarili samo dve pobede iz čak 11 utakmica protiv Argentine, što je 18%. To je najslabiji procenat tima protiv bilo kog protivnika sa kojim je odigrao 10 i više utakmica.
Neće zavisiti sve od Mesija
Ever Banega je na ovom Svetskom prvenstvu tri puta proigrao saigrače iza odbrane protivnika, više nego bilo koji igrač u Rusiji.
Jubilej za Dešana
Didije Dešan, selektor reprezentacije Francuske, protiv Argentine će tim voditi 80. put.
Grizman obožava nokaut fazu
Antoan Grizman, najbolji fudbaler Francuske, tokom ovog Mundijala postigao je samo jedan pogodak, ali je na Evropskom prvenstvu pre dve godine, na šest mečeva nokaut faze protivničke mreže tresao čak pet puta.
Sudije

 

Pravdu u Kazanju deliće sudijska trojka iz Irana na čelu sa Alirezom Faganijem, pomagaće mu Reza Sokhandan i Mohamed Mansuri, dok je četvrti sudija Hulio Baskunjan iz Čilea.

 

Sastavi

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

14 h

Podeli: