Novi selektor Srbije: Svi moramo da igramo na isti način

Toni Đerona, novi selektor rukometne reprezentacije Srbije, analizirao je stvari kojima će se baviti u svom novom poslu.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: RSS
Foto: RSS

Katalonac je nedavno poslao prvi stranac kao selektor "orlova".

On je o taktici koju će primenjivati govorio u podkastu specijalizovanog rukomentnog portala "Balkan-handball".

"Za mene je osnova da sve selekcije igraju isto. Ako seniori igraju na jedan način, a juniori na drugi, to je gubljenje vremena po mom mišljenju. Ako junior nauči da igra na jedan način, onda će mu biti mnogo teže da se navikne na zahteve u seniorskom timu", kazao je Đerona i dodao:

"Velika većina mladih reprezentativaca igra u domaćim klubovima. Zato je važno da radimo i sarađujemo svi zajedno. Ne dolazim da kažem ‘vi morate da igrate na taj način’, već da diskutujemo, pričamo, razmenjujemo znanja, otvoren sam da čujem sve dobre predloge, zašto ne i da naučim nešto od nekog domaćeg trenera. Osnova je da razmenjujemo znanje i da guramo u istom pravcu. To je nešto što španski treneri rade konstantno".

Četrdesetšestogodišnji Španac je govorio i o odabiru igrača koji će predstavljati Srbiju u narednom periodu.

"U reprezentaciji moramo da izaberemo najboljeg igrača, bez obzira na godine, koji će ispuniti ciljeve koje imamo. Vrata su otvorena za sve, i za momke koji nisu igrali u prethodnom periodu, da se vrate u nacionalni tim. Tim je važniji od bilo kog igrača ili trenera. Moramo svi zajedno da pomognemo timu da ostvari ciljeve", podvukao je Đerona.