Nova vest
Rukomet

Petak, 23.03.2018.

21:54

"No himna, no parti" – išarane prostorije Rukometnog saveza

Nepoznate osobe iskazale su nezadovoljstvo situacijom u srpskom rukometu i išarale prostorije Rukometnog saveza Srbije (RSS).

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: B92

Na zidovima i vratima RSS bile su ispisane parole i simboli sa albanske zastave, kao i katanac, što je reakcija na situaciju sa juniorskim kvalifikacionim turnirom na kojem je trebalo da učestvuje selekcija tzv. Kosova.

"No himna, no parti", napisano je na prostorijama.

Veliki rukometni skandal nastao je kada je odlučeno da će Srbija igrati protiv tzv. Kosova u Kragujevcu, bez intoniranja himne i isticanja nacionalnih simbola.

Rukometni savez je prihvatio takvu situaciju, potom je pod pritiskom javnosti turnir prebačen u Kovilovo, a onda je duel dve ekipe otkazan iz bezbednosnih razloga.

Evropska rukometna federacija (EHF) suspendovala je RSS i zabranila učešće juniorkama naše zemlje, a u saopštenju je istakla da će se ostali dueli neometano organizovati. Ipak, demanti MUP-a je stigao veoma brzo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve