RSS zbog Kosova pomerio turnir u Kovilovo; RSKiM: Izdaja, sramota!

Rukometni savez Srbije odlučio je da promeni lokaciju Svetskog prvenstva za juniorke iz Kragujevca u Kovilovo, zbog nastupa selekcije Kosova*.

Izvor: B92 Srbija
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

* "Bez himne Srbije u Srbiji nije pobeda već ponižavanje zemlje"

* RSS: Diplomatska pobeda, bez simbola prilikom gostovanja Kosova

Kako je potvrđeno Tanjugu, meč rukometašice Srbije i Kosova rođenih 1998. godine, na se neće isticati nacionalna obeležja, igraće se u petak od 16 časova.

Na turniru učestvuju još selekcije Norveške i Slovačke, a samo pobednik turnira će se plasirati na SP u mađarskom gradu Đeru.

Ova odluka RSS izazvala je burnu reakciju Rukometnog saveza Kosova i Metohije, koji su je nazvali sramotnom.

"Odluka da se za mesto odigravanja kvalifikacionog turnira za juniorke odredi Kovilovo umesto Kragujevca, nije donela ništa više ili bolje od onoga što je prva odluka donela, a to je osećaj izdaje, osramoćenosti i poniženja. Zar je jedini način da se ovoj poražavajućoj odluci stane na put, taj što će se ''zamazati oči'' svima, tako što će se iz Kragujevca turnir premestiti u Kovilovo, u prestonicu Srbije, Beograd?! Pravljenje ustupaka nepostojećoj državi Kosovo ne sme biti naša praksa i model ponašanja, jer to može samo da znači da neko pokušava ''na mala vrata'' da prizna postojanje nečega što ne postoji. Bez himne, državnih obeležja i navijača, ovaj turnir biće samo poraz, nova sramota i bol u srcu svih kojima je Kosovo i Metohija dedovina, ljubav i svetinja", navodi se u saopštenju UO RS KiM koje je potpisao predsednik Slavoljub Mandić.

Rukomet