Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 23.02.2017.

15:32

Split nema para, ostaje bez Evropskog prvenstva

Hrvatski grad Split mogao bi da ostane bez domaćinstva Evropskog prvenstva u rukometu 2018. godine, prenosi Index.hr.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Split nema para, ostaje bez Evropskog prvenstva
Foto: Getty Images

Rukometni savez Hrvatske dobio je pismo Evropske rukometne federacije (EHF) koja ga je upozorila na nedostatke u pripremama jednog od gradova domaćina.

EHF je otkrio nedkoliko nedostataka u splitskoj ‘Spaladium areni’ i dao rok od dve nedelje hrvatskom savezu, vladi i gradu Splitu da dostavi garancije da će ispuniti sve potrebne uslove za organizovanje takmičenja.

“Isto pismo dostavljeno je gradu Splitu, gradu Zadru, predsedniku vlade gospodinu Andreju Plenkoviću, državnoj sekretarki Centralnog komiteta za sport gospođi Janici Kostelić i ministru finansija gospodinu Zdravku Mariću. HRS će javnost obavestiti o svemu kada situacija bude jasnija”, stoji u saopštenju Saveza.

Ozren Bužančić, savetnik za sport splitskog gradonačelnika Ive Baldasara, prošle nedelje je u obraćanju novinarima otkrio da je apelovao na nadležne da pomognu.

“Pozvali smo Hrvatski rukometni savez na hitan sastana, da se spasi ono što se može spasiti, jer su se u medijima pojavile spekulacije da će Split ostati bez Evropskog prvenstva i da se kao alternativna opcija spominje Zadar. Došlo je do problema zbog obaranja budžeta grada Splita za 2016. godinu u kojem je bilo predviđeno dva miliona kuna za organizaciju i podršku Evropskog prvenstva u rukometu, u ‘Spaladium areni”, kazao je Bužančić.

Prema njegovim rečima, polovina te sume trebalo je da bude uplaćena Savezu, dok bi drugi million pokrio potrebe logistike, u šta je uračunato i 400.000 kuna za zakup korišćenja hale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve