Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 26.05.2016.

09:13

Skopskom Vardaru jubilarna 10. titula

Skopski Vardar pobedom protiv Metalurga odbranio je titulu šampiona Makedonije, dva kola pre kraja prvenstva.

Izvor:

Autor:

Skopskom Vardaru jubilarna 10. titula
Getty Images

'Crveno-crni' su glavnog rivala pobedili sa 24:21 (12:8), na gostujućem terenu, i tako osvojili titulu po 10 put.

Igrači Vardara su meč protov Metalurga kontrolisali od početka do kraja.

U derbiju dve vodeće ekipe, mladi sastav Metalurga je pokušavao da se suprostavi Vardaru, timu sa najvećim budžetom u makedonskom prvenstvu, ali tome nije uspeo i mora da se zadovolji vicešampionskom tutulom, ocenili su sportski portali.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi su bili Igor Karačić i Aleks Dušebaev sa po pet golova, dok je golman Arpad Šterbik imao 16 odbrana.

U sastavu domače ekipe, Metalurga, najbolji je bio Filip Taleski sa devet golova. Janko Božović je postigao pet golova, a izveštači su dobro ocenili igru maldog golmana Martina Tomovskog.

Tokom utakmice, kako prenosi portal Ekipa (ekipa.mk), došlo je i do incidenta kada je veća grupa najaviča domaćeg Metalurga pokušala da se obračuna sa malobrojnim navijačima Vardara, ali je policija sprečila kontakt dve grupe navijača.

Jedan od navijača domaćih je izveden iz dvorane na Autokomandi u Skoplju tokom prvog poluvrenema, dok je na poluvremenu salu moralo da napusti još nekoliko navijača Metalurga.

Posle osam utakmica plej-ofa, Vardar je prvi sa 24 boda, a na drugom mestu se nalazi Metalurg sa 18 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve