Počinje EP, rukometaši žele u kvalifikacije za RIo

Evropsko prvenstvo za rukometaše počeće u Poljskoj u petak, a reprezentacija Srbije će pokušati da izbori plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
rss.org.rs
rss.org.rs

Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 31. januara u Poljskoj, a reprezentacija Srbije igraće u Krakovu u Grupi A sa selekcijama Francuske, Makedonije i domaćina Poljske.

Srpski rukometaši doputovali su u Krakov gde će u petak od 20.30 igrati protiv Poljske u prvom kolu.

Šampion Evrope će izboriti direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a još dve ekipe, pored onih koje su se do sada već kvalifikovale, igraće na jednom od tri kvalifikaciona turnira, koji su na programu od 8. do 10. aprila.

Kako se navodi na sajtu Rukometnog saveza Srbije, u najboljem slučaju za plasman u kvalifikacije biće dovoljno i osvajanje devetog mesta u Poljskoj, ali da se na prvih sedam mesta nađu ekipe koje su već izborile plasman u Rio ili u kvalifikacije (Francuska, Poljska, Španija, Danska, Hrvatska, Nemačka, Slovenija – Makedonija će se naći u kvalifikacijama ako jedna od tih selekcija postane evropski šampion).

U najlošijoj varijanti za plasman u kvalifikacije će biti potrebno osvajanje bronzane medalje.

Na prvom turniru kvalifikacija igraće Poljska, Slovenija, Čile i afrička reprezentacija, na drugom će nastupati Španija, Nemačka, Iran i jedna evropska ekipa, dok će na trećem igrati Danska, Hrvatska, jedna evropska ekipa i Bahrein.

Rukomet