Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 27.04.2015.

15:14

Perić: Odbranom do pobede

Selektor Srbije Dejan Perić rekao je da će njegova ekipa, u predstojećem meču protiv Islanda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pobedu graditi iz odbrane.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: rss.org.rs

"U generacijama osamdesetih i devedesetih, imali smo više negativan nego pozitivan bilans sa njima. Nisu nam ležali. Sada razmišljamo kako postoji samo jedna utakmica, ova u Rejkjaviku. Pobedu ćemo graditi iz odbrane. Zahtevam od igrača da na toj utakmici budu i najbolji golmani, i najbolji odbrambeni igrači, i najbolji napadači", rekao je Perić.

Utakmica trećeg kola Grupe četiri kvalifikacija izmedju Islanda i Srbije igra se u sredu od 21.30 u Rejkjaviku, dok će izabranici Dejana Perića ugostiti Island u nedelju 3. maja u Nišu.

"Kao narod su vrlo borbeni i hrabri. Veliki su profesionalci u svojim klubovima, njihovi treneri su zastupljeni u najvećim evropskim ligama. Iako su mala zemlja po broju stanovnika, izražen je taj nacionalni naboj, opredeljenost za svoju zemlju i škola koja je prepoznatljiva", kazao je Perić.

Perić je kazao da je Island rukometna nacija i da zaslužuje poštovanje.

"U spoljnoj liniji nećete naći bekove od dva metra, nisu robusni, ali su vrlo eksplozivni. Igraju u njihovom sistemu, igrači su dobro obučeni, to dobro prenose u kolektivnu igru", dodao je selektor.

Srbija u Grupi 4, posle dva odigrana kola, zauzima prvo mesto sa maksimalnim učinkom, dok je Island drugi sa po jednom pobedom i porazom.

Evropsko prvenstvo u Poljskoj održaće se od 17. do 31. januara 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve