Nova vest
Rukomet

Nedelja, 22.12.2013.

14:03

Mustafa: Srbiji čestitke za SP

Čelnici Svetske rukometne federacije izjavili su da Srbija zaslužuje čestitke za organizaciju Svetskog prvenstva za rukometašice, koje se završava u nedelju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Predsednik IHF Hasan Mustafa naglasio je da je Srbija verovatno već sada oborila svetski rekord u posećenosti utakmica.

Svim srcem smo zahvalni Srbiji na veličanstvenoj organizaciji ovog šampionata. Niko od nas nije očekivao da ćemo postići ovakvu gledanost i nagli rast popularnosti rukometa u svetu. Siguran sam da je Srbija već oborila svetski rekord koji je do sada držala Francuska”, rekao je Mustafa.

Mustafa je naglasio da se Svetsko prvenstvo u rukometu uživo prenosilo u 140 zemalja sveta.

Ovo je veliki doprinos razvoju popularnosti rukometa svetu. Imali smo 64 doping kontrole i sve su bile negatvni što dokazuje da je rukomet čist sport”, rekao je Mustafa i dodao da veliku zahvalnost za to duguje ne samo organizatorima, već i Vladi Srbije.

Predsednik IHF je naglasio da je prezadovoljan saradnjom sa Rukometnim savezom Srbije i poručio da se nada da će će se šampionat utakmicama za zlato, između Srbije i Brazila i za bronzu, u kojoj se sastaju Danska i Poljska, završiti na veličanstveni način.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović ocenio je da je šampionat sveta bio praznik rukometa i da je zaista protekao pod motom “Rukomet za ceo svet”.

Duboko smo zahvalni IHF na pomoći u organizaciji šampionata, kao i predsedniku Mustafi lično što nam je povereno domaćinstvo ovako značajnog takmičenja. Nadam se da smo rekordnom posećenošću opravdali to poverenje”, poručio je Marjanović i naglasio da će finalu prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kao i celokupno državno rukovodstvo.

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković takođe je zahvalio IHF na ukazanom poverenju i naglasio da se nada da će gosti iz Srbije otići kući prezadovoljni.

Predsednik IHF je na kraju uručio Marjanoviću rukometnu loptu u bojama zastave Srbije u znak zahvalnosti za odličnu organizaciju šampionata.

Utakmica za bronzu između Danske i Poljske igra se od 14.30, a finalni meč između Srbije i Brazila počinje u 17.15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve