Nova vest
Rukomet

Petak, 06.12.2013.

21:27

Bošković: Tako je to kod žena

Selektor rukometašica Srbije Saša Bošković smatra da je njegov tim u meč sa Japanom ušao veoma nervozno, ali da je presudila želja za pobedom.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Srbija je u prvom meču Svetskog prvenstva u Nišu savladala Japan sa 28:26, iako je u većem delu meča bila u rezultatskom zaostatku.

"Promašili smo zicere i onda se kod devojaka uvukla nervoza. Nije da devojke nisu htele, jednostavno tako je to kod žena, morate da ih razumete, i ja ih razumem. Iz utakmice u utakmicu sve će biti bolje", rekao je Bošković.

On je istakao da su igračice konsolidovale redove posle slabog prvog poluvremena.

"Kad smo se malo smirili i ponovili akcije, počeli smo da dajemo golove i problema nije bilo. Presudila je velika želja za uspehom", zaključio je Bošković.

Golman Jovana Risović navela je da srpska reprezentacija u prvom poluvremenu nije igrala kako može.

"U tom periodu 'vadila' nas je Katarina Tomašević. Kasnije sam ja stala na gol da se ona malo odmori, devojke su, pritom, dobro zaigrale odbranu i sve je krenulo kako treba. Posle je sve bilo kako treba, došle su i moje odbrane, srećna sam što smo dobile prvu utakmicu, jer je prva uvek najteža", navela je Risovićeva.

Bek Biljana Filipović istakla je da je tim odlično fuinkcionisao u drugom poluvremenu.

"U prvom delu, kao što smo i očekivale, Japanke su potvrdile da su veoma nezgodan protivnik. Igraju brzo i nama je trebalo malo vremena da se prilagodimo, na takvu odbranu ne nailazimo često. Međutim, bitno je da smo u nastavku preokrenule rezultat, najvažnija je pobeda, idemo dalje i spremamo se za Alžir", kazala je Filipović.

Tajnu promene atmosfere u timu otkrila je Sanja Damnjanović.

"Na poluvremenu je ušao i Vanja Udovičić da nas ohrabri. On je takođe rekao da nije voleo prve utakmice, apsolutno se slažem s njim. Bilo je teško, znale smo da su brze, dogovorile smo se da ne izlazimo puno, jer su one niske i nismo dobro udvajale. To smo popravile u drugom poluvremenu i zaigrale sigurnije u napadu. Srećna sam zbog prva dva boda, led je probijen, idemo dalje", poručila je Damnjanovićeva.

Ona je dodala da srpske reprezentativke poštuju svakog rivala, ali da će protiv Alžira dati sve od sebe i izboriti pobedu.

Utakmica drugog kola B grupe svetskog prvenstva izmedju Srbije i Alžira na programu je u nedelju od 18 sati, takođe u Čairu.

Srbija je u Nišu savladala Japan sa 28:26, u premijernoj utakmici šampionata koji se u našoj zemlji održava od 6. do 22. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve