Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 15.12.2011.

11:45

Vilbek: „Srbija je favorit“

Selektor Danske Ulrik Vilbek rekao je da je Srbija jedan od favorita na predstojećem Evropskom prvenstvu čiji domaćin će biti naša zemlja od 19. do 25. januara.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Rukometna selekcija Danske nalazi se u Grupi A, sa Poljskom, Slovačkom i našom reprezentacijom, a mečevi ove grupe igraće se u beogradskom „Pioniru“.

Danci su na prošlom šampionatu ’Starog kontinenta’ osvojili peto mesto, ali sada su im ambicije mnogo veće.

“Protivnici u grupi su izuzetno jaki, ali tako je uvek na kontinentalnom prvenstvu. Teško je prognozirati, ali mi se uvek borimo za medalju. Po mom mišljenju, favoriti na predstojećem Evropskog prvenstva su, naravno, polufinalisti sa prošlog Svetskog prvenstva, Francuska, Danska, Španija i Švedska, a uz njih bih izdvojio još i Hrvatsku i, domaćina, Srbiju ”, kaže Vilbek.

Reprezentacija Danske dolazi u Srbiju u najjačem sastavu, a selektor kao zvezde svog tima izdvaja mlade igrače, golmana Niklasa Landina, Mikela Hansenav, Nikolu Markusena, igrača Atletiko Madrida, koji će sa 211 centimetara biti najviši igrač šampiona. Tu su, takođe, i krila Hans Lindberg i Lars Kristijansen.

U sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, Danska će u januaru igrati na turniru „Četiri nacije“, na kojem, pored nje, još učestvuju i Island, Poljska i Slovenija.

Do početka šampionata ostalo je još 30 dana, pa će tim povodom u petak ,16.decembra,u gradovima domaćinima biti održane različite manifestacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu