Nova vest
Rukomet

Utorak, 17.08.2010.

23:59

EP: Kadeti poraženi od Hrvatske

Rukometna Kadetska reprezentaciјa Srbiјe zabelejila јe prvi poraz na Evropskom prvenstvu u Crnoј Gori.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Bolji od "Orlića", bili su vršnjaci iz Hrvatske koji su slavili rezultatom 26:21(14:10).

U meču, koјi јe otvorio kolo u polufinalnoј grupi, Danska јe savladala Švedsku 31:30, tako da јe situaciјa pred poslednje kolo јasna. Ako želi u polufinale, reprezentaciјa Srbiјe bi trebalo da pobedi Švedsku (sreda 20 časova).

Pored toga, potrebno јe da Danci izgube od Hrvata ili pobede sa naјviše dva gola razlike, može i tri, ali samo ako na utakmici bude malo golova. Postoјi i variјanta da Danci pobede sa sedam golova razlike. U tom slučaјu bi u polufinale išli Srbiјa i Danska. Moguće je da Srbiјa i u slučaјu poraza ode u polufinale. Za to јe potrebno da Hrvatska savlada Dansku, a da "Orlići" ne izgube sa više od dva gola razlike.

Hrvatska je potpuno zasluženo pobedila Srbiju. Sam start utakmice protekao je u izjednačenoj igri - Srbija je uglavnom imala gol prednosti, a Hrvati su u nekoliko navarta dolazili do izjednačenja. Prvi bitan momenat na utakici dogodio se pri rezultatu 9:8 za Srbiju, kada izabranici selektora Jokanovića ne koriste sedmerac i kontru, što Hrvati kažnjavaju serijom od 6:1 prave preokret za velikih 14:10 na poluvremenu.

U nastavku meča komšije povećavaju na 16:10, ali srpski kadeti smanjuju na 16:12 i nakon toga neshvatljivo propuštaju tri uzatsopna napada sa igračem više. Na drugoj strani usledila je nova serija Hrvata od 4:0, za nedostižnih 20:12.

Selektor Jokanović je posle tajm-auta i nekoliko izmena uspao da konsoliduje ekipu, pa su 'Orlići' do kraja meča su smanjili rezultatski zaostatak na podnošljivih 26:21. Srbija je ponovo imala fantastičnu podršku sa tribina, a srpski navijači su na kraju aplauzom nagradili požrtavoavnu igru mladih rukometaša.

"Zaslužena pobeda Hrvatske reprezentacije, koja je na našu žalost u ovoj utakmici odigrala svoju najbolju utakmicu na prvenstvu. Mi jednostavno nismo uspeli da izdržimo pritisak. Prvo poluvreme je bilo potpuno u egalu sve do 27. minuta kada se Hravtska lako odlepila na 4 gola prednosti. U drugom poluvermenu su uspevali da održe rezultat u svojim rukama", rekao je selektor Jokanović.

"Mi smo u dva navrata imali priliku da uhvatimo priključak. Ali smo napravili neuobičajeni broj tehničkih grešaka uz podatak da je golman Hravtske reprezentacije sa 21 odbranom bio najbolji igrač utakmice. Narvno da svojim igračima ne mogu ništa zameriti jer su ponovo ostavili srce na terenu. Žao mi je što ova predivna publika u "Morači"" nije prisustvovala još jednom trijumfu. Najbolji pokazatelj borbenosti ovih momaka je da smo sa terena ispraćani pravim ovacijama. Nadamo se da ćemo u sredu uspeti da postignemo dobar rezultat protiv Švedske", zaključio je selektor Srbije.

Srbija: Radovanović 14, Tomić 4, Iilć Vanja 3(1), Stanojčić, Pavić, MInić 4, Vučičević 3 Andrejević 1 , Radenković, Ilić Stefan 2, Golubović 6, Crnoglavac 2, Krsmančić, Perović.

Hrvatska: Ašanin, Ivić F 21 odbrana, Štembal , Ivić S 3, Kaleb 7 (3), Smojver 1, Herceg 3, Mucić 3, Srsen, Horvat,2 Čelić 3, Čorić 1, Šebetić 3, Mandalinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve