Nova vest
Rukomet

Subota, 03.04.2010.

21:20

LŠ: Barselona opet bolja od Zagreba

Rukometaši Siudad Reala, Barselone, HSV Hamburga, Vesprema, Monpeljea i Čehovskih Medveda plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Branilac trofeja eliminisao je slovenačko Gorenje posle ubedljive igre u oba susreta. Barselona je lakše nego što se očekivalo savladala Zagreb takođe u obe utakmice. Vesprem je izbacio Konstancu, Monpelje se mučio sa Koldingom, ali je ipak prošao, a poraz HSV Hamburga od Vive Kielcea u revanšu nije ugrozio prolaz dalje zbog visoke pobede u prvom meču.

Siudad Real je u revanšu u svojoj Kihote areni pobedio Gorenje rezultatom 36:31. Aktuelni šampion Evrope je već u devetom minutu došao do velike prednosti (9:2) i nije dozvolio rivalu da vrati u meč, iako je već posle prvog susreta bilo jasno ko će u četvrtfinale. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Jevdokimoc sa šest, Kalman i Entrerios sa po pet golova.

Snovi Zagreba o fajnal foru Lige šampiona raspršeni su još proteklog vikenda u prestonici Hrvatske, a Barselona je u subotu uveče samo završila započeti posao. Katalonci su se, pobedama u obe utakmice, pokazali kao prejak rival za hrvatskog šampiona. U revanšu u Blaugrani bilo je 36:33 za domaći tim. Najefikasniji kod pobednika bili su Huanin sa deset (šest sa linije sedam metara) i Iker Romero sa devet pogodaka.

Vesprem je eliminisao Konstancu, u Mađarskoj je bilo 27:26 uz četiri gola Žarka Šešuma. Monpelje se mučio sa Koldingom, imao je na kraju prvog poluvremena revanša dva gola zaostatka, ali je na kraju uspeo da izbori plasman dalje. HSV Hamburg je u drugom susretu poražen od Vive Kielcea, ali je zbog ubedljivije pobede u prvoj utakmici otišao u četvrtfinale.

U nedelju se igraju preostala dva susreta, a u utorak od 11 časova u Beču održava se žreb za četvrtfinale Lige šampiona.

Subota:
HSV Hamburg
– Vive Targi Kielce 27:30 (prvi meč 30:24)
Barselona – Zagreb 36:33 (prvi meč 33:26)
Vesprem – Konstanca 27:26 (prvi meč 27:23)
Monpelje – Kolding 28:23 (prvi meč 26:26)
Siudad Real – Gorenje 36:31 (prvi meč 31:23)
Čehovski Medvedi – Real Ademar 29:25 (prvi meč 37:36)

Nedelja:
Rajn-Nekar Leven – Valjadolid (17.15h) – prvi meč 30:29
Kil – Kopenhagen (19h) – prvi meč 33:31

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu