Nova vest
Rukomet

Sreda, 07.10.2009.

21:19

LŠ: Pobede Zagreba i Sijudad Reala

U sredu su odigrana dva meča grupe C rukometne Lige šampiona, a pobede su ostvarili Zagreb i branilac titule Sijudad Real.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Zagrepčani su na svom terenu dobili švedski Alingsas 30:21, a najefikasniji su bili Kiril Lazarov sa 8 i Frank Loke sa 6 golova. Sijudad Real je slavio u Hamburgu na gostovanju HSV-u 32:26, a najzaslužniji za trijumf Španaca bili su Hoan Kanelas, strelac šest golova, i raspoloženi golman Ibanjes Ombrados (25 odbrana). Zagreb i Sijudad Real imaju po dve pobede, HSV skor 1/1, a Alingsas 0/2.

Pred 8500 gledalaca u zagrebačkoj Areni domaći rukometaši bili su bolji tim od početka do kraja i zasluženo su pobedili. Golman Goražd Škof bio je sjajan (ukupno 17 odbrana), Zagrepčani su već na poluvremenu imali osam golova prednosti i do kraja su bez većih problema održali razliku.

„Ne mogu da kažem da sam zadovoljan utakmicom, ali rezultat nam je dozvolio da rotiramo veći broj igrača. Malo su nas protivnici juče naljutili kada su rekli da će nas dobiti u Švedskoj, tako da mi je žao što rezultat nije veći u našu korist. Polako dižemo formu, 3-2-1 odbrana još nije dobra kao niti 6-0, ali polako napredujemo. Mislim da Šveđani neće uzeti bodove nijednom favoritu“, rekao je trener Senjanin Maglajlija.

Hamburg je, bez povređenih Bertrana Žila i Paskala Hensa, zaostajao za Sijudad Realom od samog starta meča. Španci bi stvorili prednost od 4-5 golova, domaćin je na krilima publike uspevao da smanji deficit, ali ne i da preokrene rezultat.

Poslednji put je HSV bio blizu u 48. minutu kada je posle pogodaka Lijevskog i Hansa Lindberga (ukupno sedam golova) bilo 23:21 za goste. Ipak, Ombrados je bio odličan na golu, a Sijudad Real dao je četiri gola u nizu i rešio pitanje pobednika.

„Ombrados je odigrao izvanredan meč“, izjavio je Marcin Lijevski, a trener HSV-a Martin Švalb naveo je uzrok poraza: „Jednostavno, ne može se pobediti Sijudad Real sa ovoliko mnogo grešaka. Postigli su previše lakih golova i kaznili naše greške. Moramo da naučimo nešto za ponovni okršaj“.

Talant Dušebajev, trener suparničkog tabora, bio je mnogo raspoloženiji.

„Hamburg je jedan od najboljih timova na svetu i veoma mi je drago zbog ove pobede. Ključ uspeha bio je u čvrstoj odbrani i našem fantastičnom golmanu“.

Grupa C, tabela:
1. Sijudad Real 4
2. Zagreb 4
3. Hamburg 2
4. Filingen 0 (utakmica manje)
5. Handbold A/S 0 (utakmica manje)
6. Alingsas 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve