Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 18.06.2009.

12:25

Partizan sa Filingenom i Bregencom

Rukometaši Partizana Si&Si nalaze se u kvalifkacionoj grupi za Ligu šampiona sa norveškim Filingenom i austrijskim Bregencom, odlučeno je žrebom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trinaest timova smešteno je u četiri grupe (u tri po tri ekipe, u jednoj četiri). Pobednici grupa plasiraće se u grupnu fazu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Rukometašice Vrnjačke Banje igraće u grupi sa grčkim Patrasom, italijanskim Sasarijem i švajcarskim Brulom u prvoj kvalifikacionoj rundi za LŠ. Dve prvoplasirane ekipe plasiraće se u narednu rundu.

Ove sezone format takmičenja za rukometaše je izmenjen i smanjen je broj ekipa sa 32 na 24. Za sada je poznato 19 učesnika. Dvadeseti učesnik LŠ znaće se posle „vajld kard“ turnira na kome učetvuju Ademar Leon, Celje Pivovarna Laško, Kadeten Šafhauzen i Lemgo. Preostala četiri tima biće pobednici kvalifikacionih grupa. Termin za odigravanje kvalifikacija je 4-6. septembar, dok LŠ počinje 24. septembra.

Liga šampiona za rukometaše ove godine imaće identičan format kao i košarkaška Evroliga sa četiri grupe po šest ekipa, iz kojih će po četiri najbolje igrati u Top 16 fazi. U toj rundi biće formirane četiri grupe od po četiri tima, po dve ekipe plasiraće se u četvrtfinale takmičenja. Završni turnir četiri najbolja kluba održava se 29. i 30. maja u Kelnu.

Kvalifikacione grupe za LŠ:

Grupa 1:
Vardar (Makedonija)
Dinamo Minsk (Belorusija)
Bešiktaš (Turska)
Budućnost Podgorica (Crna Gora)

Grupa 2:
Zaporožje (Ukrajina)
PAOK (Grčka)
Strovolos (Kipar)

Grupa 3:
Filingen (Norveška)
Bregenz (Austrija)
Partizan Si&Si (Srbija)

Grupa 4:
Tatran (Slovačka)
KS Vive (Poljska)
Porto/Vitalis (Portugalija)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve