Nova vest
Rukomet

Utorak, 09.06.2009.

21:32

Cvetković: ’Klade se protiv nas!’

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković napao je članove UO RSS da ne doprinose radu saveza koji ne može da isprati uspon tima.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

„Ponosan sam i srećan što sam u ove tri godine predvodio ove divne momke, postali smo strašan tim za velika dela, ali u Savezu očigledno ne mogu da nas isprate. Srpski rukomet je bio ruina, selekcija nije postojala, jer su gro prethodnog tima činili Crnogorci. Krenuli smo ni iz čega i stigli do toga da imamo reprezentaciju kojom se ponosimo, koju je milina gledati“.

„Neko, a zna se i ko, treba da isprati momke koji dišu kao jedan, da ispunjava data obećanja o premijama. Lako je sedeti u Upravnom odboru i raspolagati parama dobijenim od države. A niko od njih nije prstom mrdnuo da doprinese boljem radu saveza. Dejan Lukić je bio veoma bitan deo stručnog štaba, godinama je radio kao volonter, otišao je. Moj pomoćnik Zoran Ivić je posao u Grčkoj izgubio, jer je mesece provodio sa nama, opet je tu, jer sam ga ja zamolio da ovaj projekat izguramo do kraja, ali niko mu iz saveza ne nudi novi ugovor. I ja, ovim rečima, radim na svoju štetu, ali drugačije ne umem i neću“, istakao je Cvetković.

Cvetković je izneo i jednu "anegdotu" sa SP u Hrvatskoj.

„Znate i sami kako smo se osećali u Zadru, a onda doznamo da se jedan član UO RSS kladio na Nemce u meču sa nama! Igrači su hteli da ga linčuju, sprečio sam to. A, došlo mi je da ga rastrgnem. Čuo sam da se zove Aleksandar Blagojević“.

Jedini čovek kojeg je Cvetković ogradio od optužbio bio je generelni sekretar RSS Boža Đurašković.

„Đurkoviću svaka čast! Bio je sa nama uvek, svoj posao je radio izuzetno korektno i pošteno. Nažalost, on nije taj koji odlučuje“.

Selektor ipak nije zaboravio da je meč sa Švajcarcima prioritet.

„Pokazaćemo svima da smo zdrava sredina, potencijal, kvalitet i tim za velika dela. Ne sumnjam ni u pobedu, ni u plasman na Evropsko prvenstvo u Austriji. A posle, ne zavisi samo od nas“, zaključio je Cvetković.

Podršku selektoru pružio je u ime igrača kapiten Nikolić.

„Stojim iza svega što je selektor rekao i u ime igrača moram da kažem da ima našu punu podršku. A, koliko ga uvažavamo, pokazaćemo u sredu protiv Švajcarske“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve