Nova vest
Rukomet

Utorak, 16.12.2008.

10:30

Nenadić: "Igraću za Mađarsku"

Jedan od najboljih srpskih rukometaša Petar Nenadić najavio je da će ubuduće verovatno igrati za reprezentaciju Mađarske.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Bivši igrač Crvene zvezde, a sada član PIK Segeda, sredinom juna je operisao ligamente i očekuje se da se na teren vrati u februaru. Nenadić, koji je tada propustio mečeve baraža za SP sa Češkom, nije krio svoje nezadovoljstvo time što se iz Srbije niko nije interesovao za tok njegovog oporavka i najavio mogućnost da sledeće godine postane mađarski reprezentativac.

Nenadić je u januaru postao član Barselone, ali je posle nepunih pola godine prešao u PIK Seged koji trenira Vladan Matić.

Nisam imao zvanične kontakte sa predstavnicima mađarske rukometne federacije, ali trener Matić i predsednik kluba su mi rekli da bi lako moglo da se dogodi da već iduće godine postanem reprezentativac Mađarske, ukoliko budem igrao dobro posle povratka na teren“, rekao je Nenadić u izjavi za Sport.

Nenadić je ogorčen što niko iz Srbije nije pokazao interesovanje za njegovu povredu, koja je druga teška povreda u njegovoj karijeri pošto je 2006. duže pauzirao posle operacije ukrštenih ligamenata kolena.

Niko me iz Srbije nije zvao godinu dana. Neću mnogo da pričam, ne želim da otvaram dušu“.

Sa druge strane, iz Rukometnog saveza Srbije rečeno nam je da oni prate Nenadićevu situaciju, da su u kontaktu sa njegovim klubom Segedom, u kojem igra i aktuelni reprezentativac Daniel Anđelković, kao i da je sa Nenadićem nedavno razgovarao selektor Srbije Jovica Cvetković.

Prema saznanjima ljudi iz RSS-a, Nenadić je ove nedelje počeo sa radom u teretani i pravolinijskim kretanjem, a prema procenama lekara Segeda mogao bi da se uključi u normalan trenažni proces u martu.

Nenadić je izjavio da nije pratio utakmice reprezentacije Srbije.

Nisam odgledao nijedan duel. Sve vreme sam u Mađarskoj a i ne zanima me“.

Rukometaš Segedina najavio je povratak na teren u februaru.

Očekujem da se vratim na parket u februaru. Nikuda ne žurim, u klubu me niko ne pritiska da se što pre stavim na raspolaganje šefu struke. Treniram se keipom i čekam dan kada ću ponovo da zaigram“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve