Nova vest
Rukomet

Utorak, 03.06.2008.

16:24

Rukometaši Švedske bez OI u Pekingu

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Rukometaši Hrvatske, Rusije, Francuske, Španije, Poljske i Islanda plasirali su se na Olimpijske igre u Pekingu. Najveće iznenađenje priredila je reprezentacije Švedska koja u avgustu neće igrati u Kini.

U grupi koja se igrala u Zadru, Rusi i Hrvati lako su obezbedili plasman jer su deklasirali protivnike, Japan i Alžir. U odlučujućem meču, igrači Rusije ubedljivo su savladali Japance rezultatom 44:31. Maksimalan učinak ostvarila je domaći tim koji je u trećoj utakmici pobedio Alžir 37:26.

U drugoj grupi, Šveđani su najpre igrali nerešeno sa Poljacima a potom izgubili od Islanda u odlučujućem meču 29:25 (13:13). Poljska je savladala Argentinu 28:26 (13:11) i tako se plasirala u Peking.

U poslednjoj grupi je takođe bilo neizvesno. Francuzi su pobedili na sve tri utakmice, dok je drugo mesto pripalo Špancima koji su jedva savladali Tunis 29:28, a prethodno Norvežane 33:31.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve