Nova vest
Rukomet

Subota, 31.05.2008.

18:13

EP: Minimalan poraz od Holanđanki

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Ženska rukometna reprezentacija Srbije izgubila je od Holandije sa 23:24 (13:15), u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U reprezentaciji Srbije najefikasnije bile su Jelena Erić sa osam i Andrea Lekić sa pet golova, dok je golman Zlata Paplacko imalo gotovo 20 odbrana.

Revanš utakmica kvalifikacija za EP igraće se 8. juna u Zaječaru.

Reprezentacija Srbije odlično je igrala u odbrani, a jedni pad u igri imala je u finišu, kada nije iskoristila šansu da pobedi i mirnije sačeka revanš.Selektor Srbije Časlav Dinčić izjavio je posle meča da je utakmica bila borbena.

"Odigrali smo jako dobro. Ostvarili smo povoljan rezultat. Devojke su dale sve od sebe i ja im čestitam. Verujem da ovako agresivnom i motivisanom igrom možemo da obedimo u Zaječaru i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", rekao je Dinčić.

Kapiten reprezentacije Tanja Medved istakla je da je ponosna na ekipu, jer je dala sve od sebe u meču sa Holandijom.

"Odavno nisam igrala u ovako požrtvovanom timu. Sigurna sam da će se greške kojih je bilo ispraviti i da ćemo u Zaječaru uz podršku navijača pobediti Holandiju u velikom stilu", rekla je Medved.

Dvorana: Topsport centar. Gledalaca: 1.600 Sudije: Dinu i Din (Rumunija). Iskljucenja: Holandija 4, Srbija 8 minuta. Sedmerci: 7(3), Srbija 3(2).

Holandija: Roelofs, Klijn, Bovenberg, Fejen6, Hejden3, Roben, Hilster,Pap2, Din, Lamijen 4,Karsten 1,Viser 1,Hofman 5,Visel2.

Srbija: Palacko, Popović 2, Koperec, Lekić 5, Stevin 1, Milošević,1, Damnjanović 1, Djerić, Balać, Erić 8, Tomašević, Rajovic 1,

Medved 2, Veraja 2.

U ostalim mečevima kvalifikacija postignuti su sledeći rezultati:

Slovačka - Ukrajina 27:28

Španija - Litvanija 24:19

Švedska - Češka 25:19

Poljska - Portugal 37:28

Italija - Austrija (kasnije)

Crna Gora - Hrvatska (kasnije)

Nedelja:

Turska - Danska

Belorusija - Slovenija

Island - Rumunija

Evropsko prvenstvo održaće se od 2. do 14. decembra u Makedoniji, a učestvovaće 16 reprezentacija. Plasman su obezbedile Norveška kao aktuelni šampion, Rusija, Francuska, Nemačka i Makedonija, koje su bile plasirane od drugog do petog mesta na prošlom EP, kao i domaćin šampionata Makedonija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve