Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 02.08.2007.

16:11

Uskoro rešenje za RK Partizan

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Situacija u Rukometnom klubu Partizan trebalo bi uskoro da bude razrešena, s obzirom da je Ministarstvu omladine i sporta Srbije dostavljena potrebna dokumentacija za registrovanje nove uprave kluba. Na sastanku više članova Skupštine kluba koja je 14. juna smenila Upravni odbor, saopšteno je da je ovlašćena advokatska kancelarija predala dokumentaciju Ministarstvu, kako bi razrešila situaciju na legalan način.

Godišnja Skupština RK Partizan održana je 14. juna i na toj sednici doneta je odluka o razrešenju starog Upravnog odbora, na čijem je čelu bio Velibor Marjanović.

Međutim, ubrzo je jedan deo članova tog UO, predvođen Marjanovićem, proglasio tu Skupštinu nelegitimnom i odbacio odluku o smeni. Trenutno, Marjanović je u prostorijama kluba sa svojim saradnicima i ima pečat kluba.

Aleksandar Lupšić, predsednik Skupštine koja je zasedala 14. juna, tvrdi da je smena Marjanovića bila potpuno legitimna, a njega podržava veći broj članova te skupštine. Marjanović je, međutim, raspustio tu skupštinu, i sazvao drugu, novu koja je izabrala Marjanovića za predsednika UO.

"Marjanović sada dovodi u pitanje validnost Skupštine RK Partizan, koja je radila tri godine i koja je njega izabrala", rekao je Lupšić, dodajući i da sednica skupštine koju je Marjanović sazvao "ne može biti legitimna, jer ne može UO da raspušta skupštinu, koja posle imenuje taj isti UO".

"Razgovarao sam i sa Marajnovićem i sa drugim ljudima koji su sada u prostorijama kluba, ali ni jedan od tih razgovora nisu vodili ka rešenju", naveo je Lupšić.

Članovi Skupštine predvođeni Lupšićem istakli su da ne razumeju motive Marajanovića i njegovih saradnika da angažuju obezbeđenje.

Na sastanku održanom u četvrtak, na uvid su data i dokumenta, odnosno dopisi iz Sportskog saveza Beograda, Rukometnog saveza Beograda kao i Sekretarijata za sport Skupštine grada Beograda.

U tim pismima naslovljenim na Predraga Peruničića koji bi trebalo da obavlja funkciju direktora RK Partizan, izražava se nada da će problem u klubu uskoro biti rešen.

Sekretarijat za sport uputio je Peruničića da se obrati Ministarstvu omladine i sporta, a pri tome je obustavljen prenos gradskih budžetskih sredstava na račun kluba, pošto se ne zna da li računom raspolažu legitimni zastupnici.

Prema rečima Peruničića, osobe koje su u prostorijama kluba trenutno, na čelu sa Marjanovićem ne mogu ni da formiraju tim za predstojeću sezonu, s obzirom da im je za to potreban Rukometni savez Beograda.

Sa druge strane Peruničić je izjavio da je u pregovorima sa igračima, kao i da bi za trenera prvog tima angažovao Gorana Arsenića.

Peruničić je objasnio da bi tim koji ima u planu, mogao da dobije i dodatna pojačanja od decembra, a da pri tome ne bi bilo prekoračenja budžeta koji mu je obećan.

Na sastanku u beogradskom Hotelu "M" Lupšić i Peruničić naveli su da su Marjanović i drugi ljudi koji se predstavljaju kao uprava kluba u više navrata kršili Statut.

"Ovu priču ćemo na legalan način isterati do kraja", ukazali su Lupšić i Peruničić.

Ostali prisutni članovi izrazili su veliko nezadovoljstvo situacijom, ocenjujući da je naneta velika šteta klubu i izražavajući nadu da će Ministarstvo brzo doneti odluku, utemeljenu na pravu.

Prema navodima advokata Miroslava Nikolića, Ministarstvo sporta će uspostaviti privremeni nadzor nad klubom, kako bi se pregledali svi dokumenti i kako bi bila doneta legitima odluka.

Pojedini prisutni rukometni stručnjaci izrazili su nezadovoljstvo time što Sportsko društvo Partizan nema jasan stav o stanju u Rukometnom klubu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve