Nova vest
Rukomet

Petak, 19.05.2006.

00:07

Veselin Vujović više nije selektor!

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Selektor rukometne reprezentacije Srbije i Crne Gore Veselin Vujović podneo je u četvrtak ostavku na tu funkciju. Predsednik Skupštine Rukometne zajednice SCG Zoran Mićović potvrdio je da je Vujović podneo ostavku uoči utakmica sa Češkom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo (prvi meč igra se 10. juna u Čačku, a revanš osam dana kasnije u Brnu).

"Ne bih želeo da se izjašnjavam da li je ostavka bila očekivana, ali je pritisak na Vujovića sigurno bio veliki," rekao je Mićović, uz objašnjenje da bi selektor trebalo da podnese ostavku Upravnom odboru RZ SCG, ali da zbog predstojećeg referenduma u Crnoj Gori ne očekuje da će predsednik UO RZSCG Zoran Radojičić zakazati sednicu na kojoj bi se o tome raspravljalo.

"Tempo života je brz i tako moramo i da reagujemo. Obavestio sam o ostavci predsednika UO RSS Velimira Marjanovića i siguran sam da će u narednih nekoliko dana situacija biti rešena," dodao je Mićović i naglasio da očekuje da će uskoro biti imenovan vršilac dužnosti selektora koji će voditi reprezentaciju na utakmicama sa Češkom. "Ja sam i dalje optimista kada su u pitanju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Česi su veoma ozbiljan protivnik, ali nije nerealno da možemo da ih pobedimo. Ponekad su ovakve situacije dodatni motiv za igrače."

Sada već bivši selektor Veselin Vujović još 12. maja odredio je 24 igrača na koje je računao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve