Nova vest
Tenis

Utorak, 24.05.2016.

11:09

Jelena u velikoj krizi, kraj u prvom kolu!

Srpska teniserka Jelena Janković završila je nastup na Rolan Garosu već u prvom kolu, porazom od Nemice Tatjane Marije.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Jelena u velikoj krizi, kraj u prvom kolu!
B92/Saša Ozmo

Jankovićeva se nalazi u velikoj krizi, pretrpela je peti uzastopni poraz na WTA turu, ovoga puta rezultatom 6:3, 3:6, 6:3.

Ovo je bio drugi susret dve teniserke i trenutno 111. igračica sveta izjednačila je na 1-1 u setovima.

Čitav duel obeležila je igra u talasima obe teniserke, ali je Jelena bila lošija u važnim trenucima i na kraju je poražena. Počela je sa 0:5, umalo se potpuno vratila, a kada je izjednačila u setovima, imala je prednost brejka u trećem.

Nije uspela da je zadrži i surovo je kažnjena posle skoro dva i po sata igre.

Marija će u sledećem kolu igrati protiv domaće nade Alize Korne koja je lako izašla na kraj sa Kirsten Flipkens.

Otvoreni šampionat Francuske igra se za ukupni nagradni fond od 32 miliona evra.

Tok meča:

Nemačka teniserka počela je meč svojim servisom i bez prevelikih problema dobila prvi gem. Već u sledećem je agresivnom igrom došla do 0:30, potom je Jelena uzvratila, ali je Marija uspela da realizuje jednu od dve brejk lopte i povede sa 0:2.

Trenutno 111. igračica na WTA listi nastavila je da koristi svaku grešku rivalke i brzo je došla do novog brejka, a potom i gema za velikih 0:5.

Tada se Jelena sa ’nulom’ upisala na semafor, a u sedmom gemu spasla prvu set loptu i oduzela servis protivnici prvi put u meču. Ovakav ishod pokrenuo je seriju srpske igračice koja je smanjila na 5:3 i imala šansu da se rezultatski potpuno vrati u set.

Međutim, Marija je pogodila nekoliko dobrih servisa i dobila prvi set rezultatom 3:6.

Drugi deo igre počeo je loše po Srpkinju – već na startu je ispustila servis, Nemica je imala gem loptu za 2:0, ali se Jankovićeva izvukla i uspela nekako da izjednači.

Igralo se gem za gem sve do rezultata 2:3, kada je usledio maratonski gem. Za razliku od mnogih prethodnih, sada je naša predstavnica bila koncentrisanija. Propustila je brejk šansu, onda preživela nekoliko gem lopti, potom nije realizovala ni drugu, ali je kod treće bila koncentrisana i povela 4:2.

To joj je bilo dovoljno da posle više od 50 minuta igre u drugom setu izjednači na 1-1 (6:3).

Očekivalo se da će Jankovićeva prelomiti meč kada je na startu odlučujućeg oduzela servis rivalki i potvrdila za 2:2. U tom trenutku mogla je da se osloni na veliko iskustvo iz prošlosti, ali je Tatjana ponovo zaigrala.

Bila je agresivna, upisala se na semafor, a onda pritisla servis Jelene i izjednačila na 2:2. Ušlo se u period meča kada se igralo ’gem za gem’, sve do 4:3 i novog maratonskog gema. U četiri navrata nije upisala gem za 4:4 i pretprela je brejk.

Marija je sigurno odservirala i završila posao za skoro tri sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve