Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.05.2015.

15:05

Krunićeva izgubila posle preokreta

Aleksandra Krunić poražena je već na startu Otvorenog prvanstva Francuske u tenisu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP Photo

Bolja od srpske teniserke posle preokreta bila je Julija Putinceva sa 2-1, po setovima 3:6, 6:3, 6:2.

Krunuićeva je odlično počela meč, dobila je prvi set bez većih problema, ali je u nastavku popustila i dozvolila je 20-godišnjoj Kazahstanki da preokrene.

Rivalka Putincevoj u drugom kolu biće Jelina Svitolina.

Tok meča:

Posle izgubljena prva dva gema Krunićeva uspostalja ritam i pravi brejk, a zatim i osvaja gem na svoj servis i to bez izgubljenog poena za 2:2. U nastavku je nastavila sa dobrom igrom srpska teniserka, vezavši još dva gema za vođstvo od 4:2. Protivnica prekida nalet srpske teniserke i na svom servis smanjuje rezultat. Ipak, Krunićeva se vrata na pravi put i brejkom osvaja prvi set sa 6:3.

Krunićeva je potpuno stala u u drugom setu, a protivnica je to iskoristila i vrlo brzo povela sa 4:0. U petom gemu srpska teniserka se probudila i osvaja gem bez izgubljenog poena. Do kraja seta Putinceva je ipak uspela da osvoji još jedan gem i izbori odlučujući set - 6:3.

Treći set Aleksandra je počela odlično, napravila je brejk za 1:0, ali u nastavku nije bila na svom nivou. Putinceva je meč prelomila serijom od četiri osvojena gema, a Aleksandra je šansu da se vrati imala u poslednjem gemu. Ipak, nije iskoristila brejk šansu za 4:5 i na kraju je izgubila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu