Nova vest
Tenis

Nedelja, 24.05.2015.

18:51

Ana loše počela, pa proigrala

Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je na startu turnira savladala Jaroslavu Švedovu u tri seta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Srpska teniserka izgubila je prvi set sa 6:4, ali je u nastavku zaigrala mnogo bolje i stigla je do preokreta u preostala dva seta – 6:2, 6:0.

U drugoj rundi Ivanovićevu očekuje duel sa Japankom Misaki Doi, koja je trenutno 103. na svetu. Ona je u prvoj rundi u dva seta savladala Petru Cetkovsku.

Tok meča:

Ivanovićeva i Švdeova bile su veoma sigurne na servisu u prvih šest gemova. Prva je zapretila Kazahstanka u sedmom, imala je dve vezane brejk šanse, ali je Ana uspela da povede sa 4:3.

Ipak, dva gema kasnije Švedova je napravila brejk, Ana je imala u desetom dve brejk šanse da se vrati, ali ih je propustila pa je Kazahstanka posle 38 minuta povela u setovima.

Izgubljeni set pozitivno je uticao na igru Ivanovićeve koja je mnogo bolje zaigrala početkom drugog, napravila je dva brejka i povela brzo sa 4:0. Švedova je uspela da vrati jedan brejk i smanji na 4:2, ali poslednja dva gema u setu pripala su srpskoj teniserki koja je lako izborila treći set - 6:2.

Ana je do kraja meča zadržala visok nivo igre. U trećem setu je krenula sjajno i do kraja je zadržala taj nivo igre za ubedljivih 6:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu