Nova vest
Tenis

Četvrtak, 03.06.2010.

15:28

Skijavone u svom prvom Gren slem finalu!

Frančeska Skijavone plasirala se u finale Rolan Garosa pošto joj je Jelena Dementijeva predala meč zbog povrede pri vođstvu Italijanke 1:0 u setovima.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Sjajna Skijavone, koja je u Parizu postavljena za 17. nosioca, postala je tako prva Italijanka koja je ušla u finale nekog Gren slem turnira. Njena protivnica biće pobednica duela između naše Jelene Janković i Samante Stosur.

Dementijeva tokom celog turnira imala problema sa povredom, a još u trećem kolu protiv Aleksandre Voznijak nekoliko puta joj je ukazana lekarska pomoć.

Jedini set koje su Skjiavone i Dementijeva odigrale obeležili su dugi poeni i razmene udaraca sa osnovne linije. Ruskinja je prva stigla do brejka za 4:3, ali je Italijanka potom osvojila dva gema zaredom. Obe su potom bile sigurne na svoj servis pa je taj brejk odlučio kome će pripasti prvi set. Ponovo je Dementijeva prva oduzela servis protivnici, ali je usledila serija poena Frančeske Skijavone koja je povela 1:0 u setovima.

Odmah na početku drugog seta Dementijeva je predala meč jer zbog bolova nije mogla da nastavi da igra.

Finale Rolan Garosa je najveći uspeh u karijeri za Skijavone koja nikada nije bila među deset najboljih na WTA listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu