Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 31.05.2010.

19:40

Jelena Janković u četvrtfinalu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izborila je plasman u četvrtfinale Rolan Garosa trijumfom nad Danijelom Hantuhovom iz Slovačke.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Jankovićeva, koja je na turniru u Parizu postavljena za četvrtog nosioca, je do trijumfa došla maksimalnim rezultatom, sa 6:4, 6:2. U borbi za mesto u polufinalu ovogodišnjeg izdanja najprestižnijeg turnira na šljaci Jankovićeva će se sastati sa Kazahstankom Jaroslavom Švedovom, koja je pobedila Jarmilu Grot iz Australije sa 6:4, 6:3.

Obe teniserke su odlično ušle u meč i neivesnost je viđena samo u prvih osam gemova, do rezultata 4:4. Tada je viđen prelomni trenutak meča kada je Jankovićeva sa dva osvojena gema osvoji prvi set sa 6:4, a potom u drugom povede sa 4:0.

Tada je već bilo jasno da Hantuhova, 23. nosilac turnira, neće moći da se vrati u igru, već samo možda da umanji poraz. Slovakinja je uspela da smanji na 4:1, a potom i spasi jednu meč loptu Jankovićeve i dođe do rezultata 5:2, ali je srpska teniserka već u narednom gemu iskoristila prvu priliku i došla do trijumfa posle jednog sata i 25 minuta igre.

Jankovićeva je sa Švedovom, narednom protivnicom na Rolan Garosu, igrala već tri puta u karijeri i to svaki put na tvrdoj podlozi. Srpska teniserka je slavila dva puta - u Dohi 2008. godine i u Moskvi prošle, dok je Švedova trijumfovala na prošlogodišnjem US Openu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu