Tenis 56

Ponedeljak, 31.05.2010.

19:40

Jelena Janković u četvrtfinalu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izborila je plasman u četvrtfinale Rolan Garosa trijumfom nad Danijelom Hantuhovom iz Slovačke.

Jelena Jankoviæ u èetvrtfinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 13 godina

Da li iko primecuje da izmedju meca sa Hantuhovom i tog polufinala,postoji i mec cetvrtfinala sa Svedovom?

Secate li se traumaticnog US open-a od prosle godine??

Jeleni savetujem krajnji oprez i koncentraciju pre svega na cetvrtfinale,a ne na neku protivnicu u polufinalu koje nikome nije zagarantovano. Naravno,svim srcem sam uz JJ!!

SAMO HRABRO JELENA!!!!

Djoksa

pre 13 godina

@Dermendziev...Hvala!I ja se nadam bar jednoj GS tituli u singl konkurenciji.Nadam se da ce Jelena iskoristiti sansu jer cini mi se da sa SVIM preostalim teniserkama ima pozitivan skor(sa Serenom neresen).Pozdrav i za vas u dalekoj Rusiji.

Ena

pre 13 godina

Stvarno zavidna forma, potpuno opušteno gledam njene mečeve već duže vreme.Prosto zrači samopouzdanjem sa ekrana, tako da mislim da je možda vreme (mada ne u našem poznatom stilu)da se nadamo da na ovom turniru može najviše?!?!

Dermendziev

pre 13 godina

@ Djoksa

Obicno meceve pratim poredstvom TV-a,ili sajtu(video),ali i obavezno tekstualni prenos gde se pisu i kratkih komentara od strane ucestnika foruma dok traje mec.
Mali osmeh,koga ste Vi primetili,evo kako je prokomentarisao jedan inostrani navijac(predpostavljam Jelenin) i pise:
"Da-a-a,izraz lica Jelene Jankovic govori: dajte mi Serenu,hocu pravog,ozbiljnog protivnika!"

Pozdrav,sve najbolje i nadajmo se najboljem:bar jedan GS i jos dva finala

Nije tačno

pre 13 godina

Jelena je jedina u vrhunskoj formi? Najjaču ighru pokazala je dosad Stosur. Jelena je dva meča odigrala osrednje, a Hantuhova kao da nije ni igrala. A Stosur je protiv Žistin pokazala veliku snagu i ofanzivu. Neverovatno jake udarce ima. Neće se Jelena sresti sa Serenom, nego sa Samantom. Jelena je u prednosti zbog šljake, Samanta zbog sigurne i ubistvene igre. Bilo mi je žao dok sam gledao kako razbija sitnu Žistin.

Marko-DC

pre 13 godina

Po mom misljenju ovo je turnir koji JJ jednostavno mora da osvoji. Mislim da ce ipak u polufinalu igrati protiv Serene i tu je JJ apsolutni favorit. Igrale su tri puta polufinala i sv aje JJ dobila s tim sto je igra za sljaku na Jeleninoj strani. Drugi deo kostura je smesan i apsolutno nerealno da us se sa ove strane nalazili dvi koji bi mogli da konkutisu za RG. Neko pominje Dementijevu? To je devojka koja je spremna smao da se domogne finala i u kom ama bas nista ne zna da uradi. Sve svoje velike sanse je prokockala a bilo ih je sem finala OI gde je naletela na joc veceg luzera od sebe u toj situaciji Safinu. Mala Voznjacki je kao ,,bila ovde pod znakom pitanja,, predala mec u Varsavi? Foliranje. Pukom srecom je prosle godine dosla do finala US Opena, devojka koja je apsolutno najlosiji broj 2 ikada u istoriji ovog sporta. Nema ni jednu titulu iz premier serije ako se pogleda ona ima titule samo iz serije 4. To je ziva istina lako dostupna. Protiv igracica iz top 5 ima broj pobeda jednak nula , 0? Ako ce ona da osvoji GS ja se nasmejem istog momenta.
Idemo JJ, NOle, Ziki , JUniori... i naravno Ana , ide Wimbledon

Djoksa

pre 13 godina

@Blamiranje..Zoran Gajic nas cuveni odbojkaski selektor "mahnito"zvace zvake za vreme meceva.Strastveni je pusac a posto je ZABRANJENO PUSENJE za vreme utakmica on mora da ubije nervozu.Ne cini li ti se da gdja Jankovic ima slican problem?

Vendi

pre 13 godina

Grend Slemove treba ukinutu. U četvtfinalu u obe konkurencije polovine tenisera nije ustanju ni da se pokrene. Đokovi i Jankovićka nikako da zavše meč vinerom nego uvek neiznuđena greška protivnika. Ona Skjavone mene podseća na Ronaldinja, mada fudbal pratim isključivo zbog momka. A i Karolina je počela da me nervira zbog njenog čestog prenemaganja i glumljenja šiparicre. Ista je ko Mimi iz "La Boheme". Valjda će Serena i Rafa ako ne Melcer i Jaroslava da dovedu stvari gde im je mesto. Za mene su najbolje Kirilenko i Radvanska.

Wogy

pre 13 godina

Svaki komentar je suvisan...Jelena,u ovom mecu,igrala kao buduca sampionka Roland Garosa.Cudan je taj sport i svasta moze da se dogodi (preostale su jos Serena,uvek opasna...Dementijeva koja zeli titulu isto kao i Jelena...Stoser,veliko iznenadjenje ove godine...Wozniacki,koja prosto melje protivnice...sve one imaju veleke sanse za konacan uspeh na RG) ali nadam se da Jelena najzad osvoji toliko zeljenu jednu od GS titula...ONA TO MOZE I ZASLUZUJE a sto je najvaznije ima velike sanse...kao i gore navedene protivnice...PUNO SRECE ZA JELENU!!!!!!

zelena trava

pre 13 godina

Je li slucajnost? Pobeda smirena, bez smejanja i flertovanja na terenu, bez svadjanja (osim sa samom sobom i uz poneku psovku), bez spaga. Samo igra, tehnicki dobra i veliko samopouzdanje. Jelena nam sazreva kao igracica. Mnogo je gledala u svoju lozu, ali to je bilo sve. Ovo joj je zaista odlicna sansa za titulu. Jedino me interesuje zasto niko jos ne komentarise igru Caroline Wozniacki? Treci nosilac, u cetvrtfinalu bez velikih stresova, a niko nema komentara. Po navici ljudi traze sampiona medju sestrama ili sad kod Justine, a u drugoj polovici su mlada i ocigledno spremna Dankinja i Dementijeva, jos gladnija prve GS titule od Jelene.

Radoznalko

pre 13 godina

Zna li iko gde može da se pročita transkript poslednje dve Jelenine pres konferencije? Pretpostavljam da su održane, jer se igrači(ce) kažnjavaju za neodazivanje, ali na zvaničnom sajtu RG-a nema ništa.

Djoksa

pre 13 godina

Jelena je par puta ispala iz fokusa(mali osmeh posle dobro odig poena).Kao posledica toga,gubila je sledeci.Ali samo par puta,ni prineti nekadasnjem osmehivanju publici posle SVAKOG osvojenog poena.Sazrela je ne samo igracki nego i mentalno za osvajanje GS

Miki

pre 13 godina

Trebalo bi lagano da prođe Jaroslavu, pa onda u polufinalu kom opanci kom obojci, mislim da je vreme za smenu generacija, ako uđe u treći set sa Serenom velike su šanse da je dobije jer Jeca ima više kondicije, naravno, još bolje ako je dobije u dva..

nataly_lux

pre 13 godina

Eto,toliko o tome!
P.S.Inace po meni najveci favorit,ako bude igrala kako ume je Stosur!Devojka ima najjaci servis!Jaci cak i od Serene,a igra pametno i ne predaje se lako!Mada,nikad se ne zna!Jelena nas uvek moze iznenaditi!
P.S.2 Zasto je G.S. u dublu manje bitan od G.S. u singlu?Naravno da nije!Tako da J.J. vec ima G.S.

Wllaxy

pre 13 godina

Posmatrajuci kako je prvi servis veceras funkcionisao perfektno sada se stvarno vidi da to sto se Jelena zalila na teske i natopljene loptice i los - pokvasen teren koji su joj stvarali probleme nije bilo trazenje alibija za losiju igru vec realne okolnosti koje su joj smetale i nisu joj dale da igra svoju igru.
Naravno da su oni koji je ne vole to odmah poceli da koriste i da govore o njenim nekorektnim izjavama, ali se vidi da tu nije bilo niceg nekorektnog i da je Jelena samo jos jednom rekla tacno ono sto misli - svidjalo se to nekom ili ne.
Ja verujem da Jelena tek treba i moze da pruzi svoju najbolju igru i zelim joj da nastavo ovako, sve do titule.

Dylan Dog

pre 13 godina

Ovo je sasvim nova, poboljšana verzija V6.2 Jelene Janković, WTA igračice koja teroriše svoje protivnice. Naravno, ova šala ide uz današnja dešavanja na terenu protiv inače vrlo opasne i u trenutno dobroj formi Danijele Hantuhove.

Bez namere da komentarišem Jeleninu igru, koja dovoljno govori sama za sebe, želim da apostrofiram jedan mali detalj. Danas su ljubitelji tenisa mogli da vide koja je razlika između odlične teniserke i pravog šampiona.
Prisetimo se samo ovogodišnjih duela ove dve teniserke, kada je Jelena dopustila sebi luksuz da sve vreme bude u podređenoj poziciji i da juri rezultat - kako se Hantuhova opustila i kako je dobro i lako igrala - i suvereno dobila oba meča. A kako je tek otvorila današnji meč, pomislio sam da će Jelena glatko izgubiti ako Danijela odigra ceo meč u istom ritmu. Međutim, kada je bilo gusto na 4-5 u prvom setu, Slovakinji se steže ruka, a loptice idu u dno mreže.

Lako je igrati dobro i pustiti ruku kada imaš pozitivan rezultat, ali kada se juri rezultat i kada postoji imperativ osvajanja poena, kada se igra pod pritiskom - samo oni, satkani od šampionskog materijala - igraju svoj najbolji tenis.

ana ivanovic's fan

pre 13 godina

cestitke jj na pobedi zelim joj da osvoji turnir. nisu svi pacenici, kao neki koji komentarisu da anini fanovi ne podnose jelenine uspehe.

Jelena DEVOJKA VELIKOG SRCA!

pre 13 godina

Sjajno! Svaka cast! Uzmi titulu Jelena! Savrseno, podizes nivo igre po ocekivanju! Zelim ti puno sre, da nastavis da igras jos agresivnije, to je tvoj tenis, pametno, sa strasnom taktikom, svaki udarac dovoljno, a ne previse jak, ipak nisi ti snazna kao Serena i Stosur, ali imas dovoljno jake, precizne udarce i igras pametno svaki poen. Servis je isto bolji. Srecno u anstavku poonose nas! Mozes ti to, mzoes ti sve! Srecno, trbace ti naJJteze sledi.

branko

pre 13 godina

За разлику од оног јучерашњег циркуса од 15 брејкова у 22 гема, ово је био прави меч a победа и игра за свако поштовање. Не знам да ли је Хантухова у целом мечу имала и једну брејк лопту а камо ли да је направила брејк. Оваква Јеленина игра је шампионска! Само напред!

Nenad

pre 13 godina

BRVO JELENA.Ovako igra neko ko je resio da osvoji RG.Prvih 6-7 gemova izgledalo je da Hantuhova bolje igra, lakse osvaja svoje gemove. Jelena je najvise zahvaljujuci neiznudjenim greskama Slovakinje drzala svoj servis. Ipak svojom fenomenalnom uprnoscu i mentalitetom borca ona uspeva i kad ne ide da se drzi u mecu i ceka pad protivnice.Ali kad krene (posle prvog brejka), pokazuje da je VRH svetskog tenisa kao nikada pre.Igra bolje nego kad je bila br.1, fokusiranija, ozbiljnija i sto je najvaznije svesna svoje snage. Mislim da je za Jelenu najgore proslo. Prolepsava se vreme, tereni ce biti suvlji,loptice lakse(nenatopljene vlagom)a to sve odgovara Jeleninoj igri tako da mozemo ocekivati u narednom mecu dominaciju na terenu slicnu kao u Rimu i Madridu. Za osvajanje RG treba i srece.U Sereninom delu zreba nasli su se tri od cetiri najveca faforita za titulu(Serena, Enan i Stosur). Enan se istroslila protiv Sarapove i naletela na fantasticnu Stosur koja po mom misljenju uskoro postaje br.1 zenskog tenisa.Ona ima sjajan servis, sjajan forhend, najbolje voleje na svetu solidan bekend i psihu sampiona. Ne znam sta je radila do ove godine ali sada je to igracica koja ce biti favorit na svim sledecim GS-ovima.Ipak i ona je imala tezak mec sa Enan i nailazi na Serenu gde je sve moguce i gde ce se obe i fizicki i psihicki iscrpeti. Ako Stosur prodje Serenu dolazi pak istrosena na Jelenu a mislim da joj je mnogo da dobije tri trenutno najbolje igracice na svetu.Ako dobije Serena,ona je i ranije pokazivala nedostatak snage za meceve na sljaci i mislim da sa njom Jelena ima jos vece sanse za prolaz u finale. U finalu ko god da dodje nema sanse sa bilo kim iz Sereninog dela zreba. Dakle postoje dva finala pre finala. Serena-Stosur i Jelena i pobednik iz tog meca.Jelena zrelo je za prvi GS...

emir

pre 13 godina

Svaka cast Jelena stvarno.Bilo je tesko s Hantukovom posto je to igracica koja ne lezi Jankovicevoj kao neke druge(skor od 3 prema 3)prije ovog duela je najbolji pokazatelj.Ja bih rekao da Jelena mora agresivnije u narednim mecevima posto ce u polufinalu igrati ili Stosur ili Serenu(ako Bog da) a tu ne smije biti onoliko defanzive posto svi znamo kako Serena servira i pali forhende a i Samantha bi mogla da bude jako opasna(vidjeli ste kako je danas izbacila Henin).Zato bi Jelena u tom mecu trebala da da maksimum od sebe na startu da bi stigla prednost u prvom setu,a prvi set kada se osvoji,sve je onda lakse u drugome.To se pokazalo danas,Jeleni je u prvom setu bilo veoma tesko da napravi brejk ali kada je to ucinila onda u drugom u vecini slucajeva protivnik pada i odma sanse za pobjedu znatno rastu.Sao naprjed Jelena,popravi servis i malo jace udaraj i nema problema,mozes komotno do finala,a tamo je sve moguce,to znamo svi.

zu

pre 13 godina

a gde je onaj sto je reko"napred hantukova"....zato sto si takav kakav si zelim ti da na roland garosu slusas "BOZE PRAVDE"i da ti danima to odzvanja u usima... napred jj,uz tebe sam i kad ne ide...a boga mi ide i te kako!!!

WTATP Lista

pre 13 godina

Necu da zvucim malodramaticno ako kazem za Jelenu "SAD ILI NIKAD", jer ako zadrzi ovakvu formu vec i na ovogodisnjem US Openu bice opet velika prilika za osvajanje gren slema... ali cinjenica je da je Jelena u boljoj poziciji nego ikada da osvoji slem i ostvari najveci uspeh koji u tenisu postoji. Jedino zvucno ime koje joj stoji na tom putu je Serena Vilijams, ali ovo je sljaka, ubedljivo najslabija podloga cuvenih sestara na kojoj zajedno nemaju vise polufinala nego Serena titula na bilo kojem od preostalih tri slemova (a Jelena protiv obe na njoj omiljenoj sljaci vodi 5-1)!? Bojao sam se njenog mentaliteta protiv manje zvucnih protivnica, i velika je sreca sto su joj jedna za drugom dolazile protivnice koje su joj u blizoj proslosti nanele jako neprijatne poraze (Kanepi, Bondarenko i Hantukova, ali i predstojeca Svedova) tako da je neophodna doza ozbiljnosti uvek bila tu. Protiv Kanepi je servis radio izvanredno, ali je skripalo u ostalim segmentima, dok je protiv Bondarenko bilo potpuno suprotno - a danas je od finisa prvog seta sve funkcionisalo kako treba, i valjda ce tako biti do kraja turnira. Jelena je mozda 2007 i pogotovo 2008 bila nesto tecnija i konstantnija u igri, ali sada ima mnogo jaci i korisniji servis, a i zrelija je i iskusnija, a uz to svela je svoj kalendar samo na najznacajnije turnire kako i prilici jednoj TOP5, pa je mnogo svezija i bez onih nekada obaveznih zavoja. Svaka cast i Noletu, ali njega u polufinalu ceka ubedljivo najbolji sljaker u istoriji tenisa, dok se iskreno nadam da ce Jelini u Parizu ove godine samo nebo biti granica.

Djoksa

pre 13 godina

Bravo Jeco!Koliko je samo lakse kada radi taj 1 servis.Hantuhova ima stvarno neverovatan forhend!Udara ga potpuno ravno,bez spina.Stice se utisak da sto god protivnica igra bolje to i Jeca dize nivo igre.Tako da tek ocekujem najbolju igru od Jelene.

Broker

pre 13 godina

BRAVO!!!
Kao igra macke i misa. Umara, umara, i op... gotovo :)

A protiv Svedove, opet maksimalna koncentracija i fokus samo na mec, i nece biti problema.

IGRAJ SE I DALJE, JELENA!!!

Bos il' hadzija

pre 13 godina

Nasi teniseri po kontinuitetu forme koju su prikazali poslednjih godina:

1.Nenad Zimonjic
2.Jelena Jankovic
3.Novak Djokovic
4.Janko Tipsarevic
...
999.Ana Ivanovic

Ziva istina...

Mima

pre 13 godina

Uh, kako sam izludel gledajuci mec na US Openu protiv Svedove prosle godine. Ajmo sad na popravni Jelenaaaa! Pravo u polufinale za pocetak:)

Aleksandar

pre 13 godina

Iskreno,nikada bolju Jelenu nisam video nego sto je to bilo danas! Cestitam joj na plasmanu u cetvrtfinale,sa nadom da tu nece stati i mislim da nikada nije bila blize osvajanju grem slem titule. Inace,generalno na ovom Roland Garros se igra los tenis,mecevi su nezanimljivi,publike nikada manje a i ono sto dodje meceve prati bez ikakvog zara!

Zoki

pre 13 godina

Svaka cast, Jeco...

I ne mrze svi Anini fanovi Jelenu Jankovic vec je mnogima samo za nijansu milija. I ne generalizuj stvari i ne polazi od sebe, nisi svi isti...

Gogi

pre 13 godina

Jelena ima lepu priliku da konačno ode do kraja na jednom GS,ali mora da igra stalno kao u današnjem drugom setu,jednostavno bez napadačke igre ne može se do titule. Čini mi se da je to i ona konačno shvatila jer je danas u nekoliko navrata vikala na sebe nakon gubitka nekih već "dobijenih" poena: Napadaj, napadaj dalje. Srećno u nastavku turnira.

igysa

pre 13 godina

Bravo Jelana ! Jedno veliko bravo ! da ne izgubis svoj servis ceo mec, da popravis svoj servis, da uopste zaigras agresivnije a i dalje takticki zrelo i borbeno i u defanzivi.. svaka cast !
Jelena moze i u finale, a u finalu ce da pobedi skim god da igra, verujem u to !

sima

pre 13 godina

Cestitke Jeleni! pametna igra; i pre svega SMIRENA; nego moradoh sebe danas da kaznim i naravno iz puke radoznalosti da odslusam Wilanderov komentar- i gle CUDA
izjava za ISTORIJU- Jankovicka ima sve kvalitete za osvajanje RG ( naravno izjava data posle poraza Enen)!
E, pa prvi put u mom zivotu kazem: pozlatila ti se Wili!

p.s.@ emire ne-boj-se Stosur se danas toliko ispraznila da je ce je Serena oduvati; a ko nju duva- ZNA se!
Jeco srecno!

Dermendziev

pre 13 godina

Odlicna igra nase Jelene u "tvrdom" mecu.Servis besprekoran,pogotovo drugi,koji po nekom pravilu i dobija meceve(kao da je uslisala moju saljivu poruku posle 1/8-ne "Jeco vezbaj,vezbaj servis!").A sada kazem:"Jeco oprezno sa Jaroslavom",Ruskinjom koja igra pod zastavom Kazahtana.
Pre pocetka meca TV komentator kanala "P2" je dao interesantnu prognozu:Ako pobeddu Jankovic bice 2:0,ako pobedi Hantuhova 2:1.


PS:Na prvi pogled,do sada, Jelena je imala "ne tako teske protivnice".Mislim da su dodatno opterecenje ili sreca(oprezost) bile ili bice protivnice protiv koje je Jelena zadnje meceve gubila:Kanepi,Aljona,Hantuhova,Svedova(?),ipak mislim da je Jaroslavu pobtdila posle onog poraza.

Mr. Error

pre 13 godina

Svaka cast. Posto je Danijela H. u dva poslednja meca pobedila Jelenu, ulivao mi je ovaj mec malo neseigurnosti. Nisam znao dal Jelena moze do pobede. Ali, kao i svaki put, bas kad treba Jelena da gas. Prvog favorita vise nema... To je po meni ocekivano jer Enan vise nikad nece igrati kao nekad... Jelena nek igra strpljivo i pametno. Bas kao danas. I ako tako bude igrala, ponovo cemo cuti nasu himnu na Roland Garrosu.

Jelena

pre 13 godina

Браво Јецо!!!! Свака част за агресивност, посебно ѕа сервис када уђе, у другом сету. Идемо у финале.
Е сада, не разумем баш толики императив освајања грен слема. Па Јеца игра у континуитету јако добро, побеђивала је све врхунске тенисерке и 4.је на СВЕТУ. Па зар је то мало? Не знам зашто јој неки спочитавају УСПЕХ. Верујем у њу и заслужила је да освоји грен слем и освојиће га сигурна сам.

Jelena

pre 13 godina

Браво Јецо!!!! Свака част за агресивност, посебно ѕа сервис када уђе, у другом сету. Идемо у финале.
Е сада, не разумем баш толики императив освајања грен слема. Па Јеца игра у континуитету јако добро, побеђивала је све врхунске тенисерке и 4.је на СВЕТУ. Па зар је то мало? Не знам зашто јој неки спочитавају УСПЕХ. Верујем у њу и заслужила је да освоји грен слем и освојиће га сигурна сам.

Mr. Error

pre 13 godina

Svaka cast. Posto je Danijela H. u dva poslednja meca pobedila Jelenu, ulivao mi je ovaj mec malo neseigurnosti. Nisam znao dal Jelena moze do pobede. Ali, kao i svaki put, bas kad treba Jelena da gas. Prvog favorita vise nema... To je po meni ocekivano jer Enan vise nikad nece igrati kao nekad... Jelena nek igra strpljivo i pametno. Bas kao danas. I ako tako bude igrala, ponovo cemo cuti nasu himnu na Roland Garrosu.

Djoksa

pre 13 godina

Bravo Jeco!Koliko je samo lakse kada radi taj 1 servis.Hantuhova ima stvarno neverovatan forhend!Udara ga potpuno ravno,bez spina.Stice se utisak da sto god protivnica igra bolje to i Jeca dize nivo igre.Tako da tek ocekujem najbolju igru od Jelene.

Jelena DEVOJKA VELIKOG SRCA!

pre 13 godina

Sjajno! Svaka cast! Uzmi titulu Jelena! Savrseno, podizes nivo igre po ocekivanju! Zelim ti puno sre, da nastavis da igras jos agresivnije, to je tvoj tenis, pametno, sa strasnom taktikom, svaki udarac dovoljno, a ne previse jak, ipak nisi ti snazna kao Serena i Stosur, ali imas dovoljno jake, precizne udarce i igras pametno svaki poen. Servis je isto bolji. Srecno u anstavku poonose nas! Mozes ti to, mzoes ti sve! Srecno, trbace ti naJJteze sledi.

emir

pre 13 godina

Svaka cast Jelena stvarno.Bilo je tesko s Hantukovom posto je to igracica koja ne lezi Jankovicevoj kao neke druge(skor od 3 prema 3)prije ovog duela je najbolji pokazatelj.Ja bih rekao da Jelena mora agresivnije u narednim mecevima posto ce u polufinalu igrati ili Stosur ili Serenu(ako Bog da) a tu ne smije biti onoliko defanzive posto svi znamo kako Serena servira i pali forhende a i Samantha bi mogla da bude jako opasna(vidjeli ste kako je danas izbacila Henin).Zato bi Jelena u tom mecu trebala da da maksimum od sebe na startu da bi stigla prednost u prvom setu,a prvi set kada se osvoji,sve je onda lakse u drugome.To se pokazalo danas,Jeleni je u prvom setu bilo veoma tesko da napravi brejk ali kada je to ucinila onda u drugom u vecini slucajeva protivnik pada i odma sanse za pobjedu znatno rastu.Sao naprjed Jelena,popravi servis i malo jace udaraj i nema problema,mozes komotno do finala,a tamo je sve moguce,to znamo svi.

Dylan Dog

pre 13 godina

Ovo je sasvim nova, poboljšana verzija V6.2 Jelene Janković, WTA igračice koja teroriše svoje protivnice. Naravno, ova šala ide uz današnja dešavanja na terenu protiv inače vrlo opasne i u trenutno dobroj formi Danijele Hantuhove.

Bez namere da komentarišem Jeleninu igru, koja dovoljno govori sama za sebe, želim da apostrofiram jedan mali detalj. Danas su ljubitelji tenisa mogli da vide koja je razlika između odlične teniserke i pravog šampiona.
Prisetimo se samo ovogodišnjih duela ove dve teniserke, kada je Jelena dopustila sebi luksuz da sve vreme bude u podređenoj poziciji i da juri rezultat - kako se Hantuhova opustila i kako je dobro i lako igrala - i suvereno dobila oba meča. A kako je tek otvorila današnji meč, pomislio sam da će Jelena glatko izgubiti ako Danijela odigra ceo meč u istom ritmu. Međutim, kada je bilo gusto na 4-5 u prvom setu, Slovakinji se steže ruka, a loptice idu u dno mreže.

Lako je igrati dobro i pustiti ruku kada imaš pozitivan rezultat, ali kada se juri rezultat i kada postoji imperativ osvajanja poena, kada se igra pod pritiskom - samo oni, satkani od šampionskog materijala - igraju svoj najbolji tenis.

Nenad

pre 13 godina

BRVO JELENA.Ovako igra neko ko je resio da osvoji RG.Prvih 6-7 gemova izgledalo je da Hantuhova bolje igra, lakse osvaja svoje gemove. Jelena je najvise zahvaljujuci neiznudjenim greskama Slovakinje drzala svoj servis. Ipak svojom fenomenalnom uprnoscu i mentalitetom borca ona uspeva i kad ne ide da se drzi u mecu i ceka pad protivnice.Ali kad krene (posle prvog brejka), pokazuje da je VRH svetskog tenisa kao nikada pre.Igra bolje nego kad je bila br.1, fokusiranija, ozbiljnija i sto je najvaznije svesna svoje snage. Mislim da je za Jelenu najgore proslo. Prolepsava se vreme, tereni ce biti suvlji,loptice lakse(nenatopljene vlagom)a to sve odgovara Jeleninoj igri tako da mozemo ocekivati u narednom mecu dominaciju na terenu slicnu kao u Rimu i Madridu. Za osvajanje RG treba i srece.U Sereninom delu zreba nasli su se tri od cetiri najveca faforita za titulu(Serena, Enan i Stosur). Enan se istroslila protiv Sarapove i naletela na fantasticnu Stosur koja po mom misljenju uskoro postaje br.1 zenskog tenisa.Ona ima sjajan servis, sjajan forhend, najbolje voleje na svetu solidan bekend i psihu sampiona. Ne znam sta je radila do ove godine ali sada je to igracica koja ce biti favorit na svim sledecim GS-ovima.Ipak i ona je imala tezak mec sa Enan i nailazi na Serenu gde je sve moguce i gde ce se obe i fizicki i psihicki iscrpeti. Ako Stosur prodje Serenu dolazi pak istrosena na Jelenu a mislim da joj je mnogo da dobije tri trenutno najbolje igracice na svetu.Ako dobije Serena,ona je i ranije pokazivala nedostatak snage za meceve na sljaci i mislim da sa njom Jelena ima jos vece sanse za prolaz u finale. U finalu ko god da dodje nema sanse sa bilo kim iz Sereninog dela zreba. Dakle postoje dva finala pre finala. Serena-Stosur i Jelena i pobednik iz tog meca.Jelena zrelo je za prvi GS...

Wllaxy

pre 13 godina

Posmatrajuci kako je prvi servis veceras funkcionisao perfektno sada se stvarno vidi da to sto se Jelena zalila na teske i natopljene loptice i los - pokvasen teren koji su joj stvarali probleme nije bilo trazenje alibija za losiju igru vec realne okolnosti koje su joj smetale i nisu joj dale da igra svoju igru.
Naravno da su oni koji je ne vole to odmah poceli da koriste i da govore o njenim nekorektnim izjavama, ali se vidi da tu nije bilo niceg nekorektnog i da je Jelena samo jos jednom rekla tacno ono sto misli - svidjalo se to nekom ili ne.
Ja verujem da Jelena tek treba i moze da pruzi svoju najbolju igru i zelim joj da nastavo ovako, sve do titule.

Wogy

pre 13 godina

Svaki komentar je suvisan...Jelena,u ovom mecu,igrala kao buduca sampionka Roland Garosa.Cudan je taj sport i svasta moze da se dogodi (preostale su jos Serena,uvek opasna...Dementijeva koja zeli titulu isto kao i Jelena...Stoser,veliko iznenadjenje ove godine...Wozniacki,koja prosto melje protivnice...sve one imaju veleke sanse za konacan uspeh na RG) ali nadam se da Jelena najzad osvoji toliko zeljenu jednu od GS titula...ONA TO MOZE I ZASLUZUJE a sto je najvaznije ima velike sanse...kao i gore navedene protivnice...PUNO SRECE ZA JELENU!!!!!!

zu

pre 13 godina

a gde je onaj sto je reko"napred hantukova"....zato sto si takav kakav si zelim ti da na roland garosu slusas "BOZE PRAVDE"i da ti danima to odzvanja u usima... napred jj,uz tebe sam i kad ne ide...a boga mi ide i te kako!!!

WTATP Lista

pre 13 godina

Necu da zvucim malodramaticno ako kazem za Jelenu "SAD ILI NIKAD", jer ako zadrzi ovakvu formu vec i na ovogodisnjem US Openu bice opet velika prilika za osvajanje gren slema... ali cinjenica je da je Jelena u boljoj poziciji nego ikada da osvoji slem i ostvari najveci uspeh koji u tenisu postoji. Jedino zvucno ime koje joj stoji na tom putu je Serena Vilijams, ali ovo je sljaka, ubedljivo najslabija podloga cuvenih sestara na kojoj zajedno nemaju vise polufinala nego Serena titula na bilo kojem od preostalih tri slemova (a Jelena protiv obe na njoj omiljenoj sljaci vodi 5-1)!? Bojao sam se njenog mentaliteta protiv manje zvucnih protivnica, i velika je sreca sto su joj jedna za drugom dolazile protivnice koje su joj u blizoj proslosti nanele jako neprijatne poraze (Kanepi, Bondarenko i Hantukova, ali i predstojeca Svedova) tako da je neophodna doza ozbiljnosti uvek bila tu. Protiv Kanepi je servis radio izvanredno, ali je skripalo u ostalim segmentima, dok je protiv Bondarenko bilo potpuno suprotno - a danas je od finisa prvog seta sve funkcionisalo kako treba, i valjda ce tako biti do kraja turnira. Jelena je mozda 2007 i pogotovo 2008 bila nesto tecnija i konstantnija u igri, ali sada ima mnogo jaci i korisniji servis, a i zrelija je i iskusnija, a uz to svela je svoj kalendar samo na najznacajnije turnire kako i prilici jednoj TOP5, pa je mnogo svezija i bez onih nekada obaveznih zavoja. Svaka cast i Noletu, ali njega u polufinalu ceka ubedljivo najbolji sljaker u istoriji tenisa, dok se iskreno nadam da ce Jelini u Parizu ove godine samo nebo biti granica.

nataly_lux

pre 13 godina

Eto,toliko o tome!
P.S.Inace po meni najveci favorit,ako bude igrala kako ume je Stosur!Devojka ima najjaci servis!Jaci cak i od Serene,a igra pametno i ne predaje se lako!Mada,nikad se ne zna!Jelena nas uvek moze iznenaditi!
P.S.2 Zasto je G.S. u dublu manje bitan od G.S. u singlu?Naravno da nije!Tako da J.J. vec ima G.S.

Miki

pre 13 godina

Trebalo bi lagano da prođe Jaroslavu, pa onda u polufinalu kom opanci kom obojci, mislim da je vreme za smenu generacija, ako uđe u treći set sa Serenom velike su šanse da je dobije jer Jeca ima više kondicije, naravno, još bolje ako je dobije u dva..

branko

pre 13 godina

За разлику од оног јучерашњег циркуса од 15 брејкова у 22 гема, ово је био прави меч a победа и игра за свако поштовање. Не знам да ли је Хантухова у целом мечу имала и једну брејк лопту а камо ли да је направила брејк. Оваква Јеленина игра је шампионска! Само напред!

Broker

pre 13 godina

BRAVO!!!
Kao igra macke i misa. Umara, umara, i op... gotovo :)

A protiv Svedove, opet maksimalna koncentracija i fokus samo na mec, i nece biti problema.

IGRAJ SE I DALJE, JELENA!!!

Bos il' hadzija

pre 13 godina

Nasi teniseri po kontinuitetu forme koju su prikazali poslednjih godina:

1.Nenad Zimonjic
2.Jelena Jankovic
3.Novak Djokovic
4.Janko Tipsarevic
...
999.Ana Ivanovic

Ziva istina...

ana ivanovic's fan

pre 13 godina

cestitke jj na pobedi zelim joj da osvoji turnir. nisu svi pacenici, kao neki koji komentarisu da anini fanovi ne podnose jelenine uspehe.

Mima

pre 13 godina

Uh, kako sam izludel gledajuci mec na US Openu protiv Svedove prosle godine. Ajmo sad na popravni Jelenaaaa! Pravo u polufinale za pocetak:)

sima

pre 13 godina

Cestitke Jeleni! pametna igra; i pre svega SMIRENA; nego moradoh sebe danas da kaznim i naravno iz puke radoznalosti da odslusam Wilanderov komentar- i gle CUDA
izjava za ISTORIJU- Jankovicka ima sve kvalitete za osvajanje RG ( naravno izjava data posle poraza Enen)!
E, pa prvi put u mom zivotu kazem: pozlatila ti se Wili!

p.s.@ emire ne-boj-se Stosur se danas toliko ispraznila da je ce je Serena oduvati; a ko nju duva- ZNA se!
Jeco srecno!

Djoksa

pre 13 godina

Jelena je par puta ispala iz fokusa(mali osmeh posle dobro odig poena).Kao posledica toga,gubila je sledeci.Ali samo par puta,ni prineti nekadasnjem osmehivanju publici posle SVAKOG osvojenog poena.Sazrela je ne samo igracki nego i mentalno za osvajanje GS

Zoki

pre 13 godina

Svaka cast, Jeco...

I ne mrze svi Anini fanovi Jelenu Jankovic vec je mnogima samo za nijansu milija. I ne generalizuj stvari i ne polazi od sebe, nisi svi isti...

Marko-DC

pre 13 godina

Po mom misljenju ovo je turnir koji JJ jednostavno mora da osvoji. Mislim da ce ipak u polufinalu igrati protiv Serene i tu je JJ apsolutni favorit. Igrale su tri puta polufinala i sv aje JJ dobila s tim sto je igra za sljaku na Jeleninoj strani. Drugi deo kostura je smesan i apsolutno nerealno da us se sa ove strane nalazili dvi koji bi mogli da konkutisu za RG. Neko pominje Dementijevu? To je devojka koja je spremna smao da se domogne finala i u kom ama bas nista ne zna da uradi. Sve svoje velike sanse je prokockala a bilo ih je sem finala OI gde je naletela na joc veceg luzera od sebe u toj situaciji Safinu. Mala Voznjacki je kao ,,bila ovde pod znakom pitanja,, predala mec u Varsavi? Foliranje. Pukom srecom je prosle godine dosla do finala US Opena, devojka koja je apsolutno najlosiji broj 2 ikada u istoriji ovog sporta. Nema ni jednu titulu iz premier serije ako se pogleda ona ima titule samo iz serije 4. To je ziva istina lako dostupna. Protiv igracica iz top 5 ima broj pobeda jednak nula , 0? Ako ce ona da osvoji GS ja se nasmejem istog momenta.
Idemo JJ, NOle, Ziki , JUniori... i naravno Ana , ide Wimbledon

igysa

pre 13 godina

Bravo Jelana ! Jedno veliko bravo ! da ne izgubis svoj servis ceo mec, da popravis svoj servis, da uopste zaigras agresivnije a i dalje takticki zrelo i borbeno i u defanzivi.. svaka cast !
Jelena moze i u finale, a u finalu ce da pobedi skim god da igra, verujem u to !

Gogi

pre 13 godina

Jelena ima lepu priliku da konačno ode do kraja na jednom GS,ali mora da igra stalno kao u današnjem drugom setu,jednostavno bez napadačke igre ne može se do titule. Čini mi se da je to i ona konačno shvatila jer je danas u nekoliko navrata vikala na sebe nakon gubitka nekih već "dobijenih" poena: Napadaj, napadaj dalje. Srećno u nastavku turnira.

zelena trava

pre 13 godina

Je li slucajnost? Pobeda smirena, bez smejanja i flertovanja na terenu, bez svadjanja (osim sa samom sobom i uz poneku psovku), bez spaga. Samo igra, tehnicki dobra i veliko samopouzdanje. Jelena nam sazreva kao igracica. Mnogo je gledala u svoju lozu, ali to je bilo sve. Ovo joj je zaista odlicna sansa za titulu. Jedino me interesuje zasto niko jos ne komentarise igru Caroline Wozniacki? Treci nosilac, u cetvrtfinalu bez velikih stresova, a niko nema komentara. Po navici ljudi traze sampiona medju sestrama ili sad kod Justine, a u drugoj polovici su mlada i ocigledno spremna Dankinja i Dementijeva, jos gladnija prve GS titule od Jelene.

Dermendziev

pre 13 godina

Odlicna igra nase Jelene u "tvrdom" mecu.Servis besprekoran,pogotovo drugi,koji po nekom pravilu i dobija meceve(kao da je uslisala moju saljivu poruku posle 1/8-ne "Jeco vezbaj,vezbaj servis!").A sada kazem:"Jeco oprezno sa Jaroslavom",Ruskinjom koja igra pod zastavom Kazahtana.
Pre pocetka meca TV komentator kanala "P2" je dao interesantnu prognozu:Ako pobeddu Jankovic bice 2:0,ako pobedi Hantuhova 2:1.


PS:Na prvi pogled,do sada, Jelena je imala "ne tako teske protivnice".Mislim da su dodatno opterecenje ili sreca(oprezost) bile ili bice protivnice protiv koje je Jelena zadnje meceve gubila:Kanepi,Aljona,Hantuhova,Svedova(?),ipak mislim da je Jaroslavu pobtdila posle onog poraza.

Aleksandar

pre 13 godina

Iskreno,nikada bolju Jelenu nisam video nego sto je to bilo danas! Cestitam joj na plasmanu u cetvrtfinale,sa nadom da tu nece stati i mislim da nikada nije bila blize osvajanju grem slem titule. Inace,generalno na ovom Roland Garros se igra los tenis,mecevi su nezanimljivi,publike nikada manje a i ono sto dodje meceve prati bez ikakvog zara!

Radoznalko

pre 13 godina

Zna li iko gde može da se pročita transkript poslednje dve Jelenine pres konferencije? Pretpostavljam da su održane, jer se igrači(ce) kažnjavaju za neodazivanje, ali na zvaničnom sajtu RG-a nema ništa.

Dermendziev

pre 13 godina

@ Djoksa

Obicno meceve pratim poredstvom TV-a,ili sajtu(video),ali i obavezno tekstualni prenos gde se pisu i kratkih komentara od strane ucestnika foruma dok traje mec.
Mali osmeh,koga ste Vi primetili,evo kako je prokomentarisao jedan inostrani navijac(predpostavljam Jelenin) i pise:
"Da-a-a,izraz lica Jelene Jankovic govori: dajte mi Serenu,hocu pravog,ozbiljnog protivnika!"

Pozdrav,sve najbolje i nadajmo se najboljem:bar jedan GS i jos dva finala

Djoksa

pre 13 godina

@Dermendziev...Hvala!I ja se nadam bar jednoj GS tituli u singl konkurenciji.Nadam se da ce Jelena iskoristiti sansu jer cini mi se da sa SVIM preostalim teniserkama ima pozitivan skor(sa Serenom neresen).Pozdrav i za vas u dalekoj Rusiji.

Ena

pre 13 godina

Stvarno zavidna forma, potpuno opušteno gledam njene mečeve već duže vreme.Prosto zrači samopouzdanjem sa ekrana, tako da mislim da je možda vreme (mada ne u našem poznatom stilu)da se nadamo da na ovom turniru može najviše?!?!

Milan

pre 13 godina

Da li iko primecuje da izmedju meca sa Hantuhovom i tog polufinala,postoji i mec cetvrtfinala sa Svedovom?

Secate li se traumaticnog US open-a od prosle godine??

Jeleni savetujem krajnji oprez i koncentraciju pre svega na cetvrtfinale,a ne na neku protivnicu u polufinalu koje nikome nije zagarantovano. Naravno,svim srcem sam uz JJ!!

SAMO HRABRO JELENA!!!!

Djoksa

pre 13 godina

@Blamiranje..Zoran Gajic nas cuveni odbojkaski selektor "mahnito"zvace zvake za vreme meceva.Strastveni je pusac a posto je ZABRANJENO PUSENJE za vreme utakmica on mora da ubije nervozu.Ne cini li ti se da gdja Jankovic ima slican problem?

Nije tačno

pre 13 godina

Jelena je jedina u vrhunskoj formi? Najjaču ighru pokazala je dosad Stosur. Jelena je dva meča odigrala osrednje, a Hantuhova kao da nije ni igrala. A Stosur je protiv Žistin pokazala veliku snagu i ofanzivu. Neverovatno jake udarce ima. Neće se Jelena sresti sa Serenom, nego sa Samantom. Jelena je u prednosti zbog šljake, Samanta zbog sigurne i ubistvene igre. Bilo mi je žao dok sam gledao kako razbija sitnu Žistin.

Vendi

pre 13 godina

Grend Slemove treba ukinutu. U četvtfinalu u obe konkurencije polovine tenisera nije ustanju ni da se pokrene. Đokovi i Jankovićka nikako da zavše meč vinerom nego uvek neiznuđena greška protivnika. Ona Skjavone mene podseća na Ronaldinja, mada fudbal pratim isključivo zbog momka. A i Karolina je počela da me nervira zbog njenog čestog prenemaganja i glumljenja šiparicre. Ista je ko Mimi iz "La Boheme". Valjda će Serena i Rafa ako ne Melcer i Jaroslava da dovedu stvari gde im je mesto. Za mene su najbolje Kirilenko i Radvanska.

Vendi

pre 13 godina

Grend Slemove treba ukinutu. U četvtfinalu u obe konkurencije polovine tenisera nije ustanju ni da se pokrene. Đokovi i Jankovićka nikako da zavše meč vinerom nego uvek neiznuđena greška protivnika. Ona Skjavone mene podseća na Ronaldinja, mada fudbal pratim isključivo zbog momka. A i Karolina je počela da me nervira zbog njenog čestog prenemaganja i glumljenja šiparicre. Ista je ko Mimi iz "La Boheme". Valjda će Serena i Rafa ako ne Melcer i Jaroslava da dovedu stvari gde im je mesto. Za mene su najbolje Kirilenko i Radvanska.

Bos il' hadzija

pre 13 godina

Nasi teniseri po kontinuitetu forme koju su prikazali poslednjih godina:

1.Nenad Zimonjic
2.Jelena Jankovic
3.Novak Djokovic
4.Janko Tipsarevic
...
999.Ana Ivanovic

Ziva istina...

Aleksandar

pre 13 godina

Iskreno,nikada bolju Jelenu nisam video nego sto je to bilo danas! Cestitam joj na plasmanu u cetvrtfinale,sa nadom da tu nece stati i mislim da nikada nije bila blize osvajanju grem slem titule. Inace,generalno na ovom Roland Garros se igra los tenis,mecevi su nezanimljivi,publike nikada manje a i ono sto dodje meceve prati bez ikakvog zara!

Djoksa

pre 13 godina

@Blamiranje..Zoran Gajic nas cuveni odbojkaski selektor "mahnito"zvace zvake za vreme meceva.Strastveni je pusac a posto je ZABRANJENO PUSENJE za vreme utakmica on mora da ubije nervozu.Ne cini li ti se da gdja Jankovic ima slican problem?

Nije tačno

pre 13 godina

Jelena je jedina u vrhunskoj formi? Najjaču ighru pokazala je dosad Stosur. Jelena je dva meča odigrala osrednje, a Hantuhova kao da nije ni igrala. A Stosur je protiv Žistin pokazala veliku snagu i ofanzivu. Neverovatno jake udarce ima. Neće se Jelena sresti sa Serenom, nego sa Samantom. Jelena je u prednosti zbog šljake, Samanta zbog sigurne i ubistvene igre. Bilo mi je žao dok sam gledao kako razbija sitnu Žistin.

nataly_lux

pre 13 godina

Eto,toliko o tome!
P.S.Inace po meni najveci favorit,ako bude igrala kako ume je Stosur!Devojka ima najjaci servis!Jaci cak i od Serene,a igra pametno i ne predaje se lako!Mada,nikad se ne zna!Jelena nas uvek moze iznenaditi!
P.S.2 Zasto je G.S. u dublu manje bitan od G.S. u singlu?Naravno da nije!Tako da J.J. vec ima G.S.

zelena trava

pre 13 godina

Je li slucajnost? Pobeda smirena, bez smejanja i flertovanja na terenu, bez svadjanja (osim sa samom sobom i uz poneku psovku), bez spaga. Samo igra, tehnicki dobra i veliko samopouzdanje. Jelena nam sazreva kao igracica. Mnogo je gledala u svoju lozu, ali to je bilo sve. Ovo joj je zaista odlicna sansa za titulu. Jedino me interesuje zasto niko jos ne komentarise igru Caroline Wozniacki? Treci nosilac, u cetvrtfinalu bez velikih stresova, a niko nema komentara. Po navici ljudi traze sampiona medju sestrama ili sad kod Justine, a u drugoj polovici su mlada i ocigledno spremna Dankinja i Dementijeva, jos gladnija prve GS titule od Jelene.

Wllaxy

pre 13 godina

Posmatrajuci kako je prvi servis veceras funkcionisao perfektno sada se stvarno vidi da to sto se Jelena zalila na teske i natopljene loptice i los - pokvasen teren koji su joj stvarali probleme nije bilo trazenje alibija za losiju igru vec realne okolnosti koje su joj smetale i nisu joj dale da igra svoju igru.
Naravno da su oni koji je ne vole to odmah poceli da koriste i da govore o njenim nekorektnim izjavama, ali se vidi da tu nije bilo niceg nekorektnog i da je Jelena samo jos jednom rekla tacno ono sto misli - svidjalo se to nekom ili ne.
Ja verujem da Jelena tek treba i moze da pruzi svoju najbolju igru i zelim joj da nastavo ovako, sve do titule.

sima

pre 13 godina

Cestitke Jeleni! pametna igra; i pre svega SMIRENA; nego moradoh sebe danas da kaznim i naravno iz puke radoznalosti da odslusam Wilanderov komentar- i gle CUDA
izjava za ISTORIJU- Jankovicka ima sve kvalitete za osvajanje RG ( naravno izjava data posle poraza Enen)!
E, pa prvi put u mom zivotu kazem: pozlatila ti se Wili!

p.s.@ emire ne-boj-se Stosur se danas toliko ispraznila da je ce je Serena oduvati; a ko nju duva- ZNA se!
Jeco srecno!

Dylan Dog

pre 13 godina

Ovo je sasvim nova, poboljšana verzija V6.2 Jelene Janković, WTA igračice koja teroriše svoje protivnice. Naravno, ova šala ide uz današnja dešavanja na terenu protiv inače vrlo opasne i u trenutno dobroj formi Danijele Hantuhove.

Bez namere da komentarišem Jeleninu igru, koja dovoljno govori sama za sebe, želim da apostrofiram jedan mali detalj. Danas su ljubitelji tenisa mogli da vide koja je razlika između odlične teniserke i pravog šampiona.
Prisetimo se samo ovogodišnjih duela ove dve teniserke, kada je Jelena dopustila sebi luksuz da sve vreme bude u podređenoj poziciji i da juri rezultat - kako se Hantuhova opustila i kako je dobro i lako igrala - i suvereno dobila oba meča. A kako je tek otvorila današnji meč, pomislio sam da će Jelena glatko izgubiti ako Danijela odigra ceo meč u istom ritmu. Međutim, kada je bilo gusto na 4-5 u prvom setu, Slovakinji se steže ruka, a loptice idu u dno mreže.

Lako je igrati dobro i pustiti ruku kada imaš pozitivan rezultat, ali kada se juri rezultat i kada postoji imperativ osvajanja poena, kada se igra pod pritiskom - samo oni, satkani od šampionskog materijala - igraju svoj najbolji tenis.

Jelena

pre 13 godina

Браво Јецо!!!! Свака част за агресивност, посебно ѕа сервис када уђе, у другом сету. Идемо у финале.
Е сада, не разумем баш толики императив освајања грен слема. Па Јеца игра у континуитету јако добро, побеђивала је све врхунске тенисерке и 4.је на СВЕТУ. Па зар је то мало? Не знам зашто јој неки спочитавају УСПЕХ. Верујем у њу и заслужила је да освоји грен слем и освојиће га сигурна сам.

emir

pre 13 godina

Svaka cast Jelena stvarno.Bilo je tesko s Hantukovom posto je to igracica koja ne lezi Jankovicevoj kao neke druge(skor od 3 prema 3)prije ovog duela je najbolji pokazatelj.Ja bih rekao da Jelena mora agresivnije u narednim mecevima posto ce u polufinalu igrati ili Stosur ili Serenu(ako Bog da) a tu ne smije biti onoliko defanzive posto svi znamo kako Serena servira i pali forhende a i Samantha bi mogla da bude jako opasna(vidjeli ste kako je danas izbacila Henin).Zato bi Jelena u tom mecu trebala da da maksimum od sebe na startu da bi stigla prednost u prvom setu,a prvi set kada se osvoji,sve je onda lakse u drugome.To se pokazalo danas,Jeleni je u prvom setu bilo veoma tesko da napravi brejk ali kada je to ucinila onda u drugom u vecini slucajeva protivnik pada i odma sanse za pobjedu znatno rastu.Sao naprjed Jelena,popravi servis i malo jace udaraj i nema problema,mozes komotno do finala,a tamo je sve moguce,to znamo svi.

Zoki

pre 13 godina

Svaka cast, Jeco...

I ne mrze svi Anini fanovi Jelenu Jankovic vec je mnogima samo za nijansu milija. I ne generalizuj stvari i ne polazi od sebe, nisi svi isti...

Broker

pre 13 godina

BRAVO!!!
Kao igra macke i misa. Umara, umara, i op... gotovo :)

A protiv Svedove, opet maksimalna koncentracija i fokus samo na mec, i nece biti problema.

IGRAJ SE I DALJE, JELENA!!!

WTATP Lista

pre 13 godina

Necu da zvucim malodramaticno ako kazem za Jelenu "SAD ILI NIKAD", jer ako zadrzi ovakvu formu vec i na ovogodisnjem US Openu bice opet velika prilika za osvajanje gren slema... ali cinjenica je da je Jelena u boljoj poziciji nego ikada da osvoji slem i ostvari najveci uspeh koji u tenisu postoji. Jedino zvucno ime koje joj stoji na tom putu je Serena Vilijams, ali ovo je sljaka, ubedljivo najslabija podloga cuvenih sestara na kojoj zajedno nemaju vise polufinala nego Serena titula na bilo kojem od preostalih tri slemova (a Jelena protiv obe na njoj omiljenoj sljaci vodi 5-1)!? Bojao sam se njenog mentaliteta protiv manje zvucnih protivnica, i velika je sreca sto su joj jedna za drugom dolazile protivnice koje su joj u blizoj proslosti nanele jako neprijatne poraze (Kanepi, Bondarenko i Hantukova, ali i predstojeca Svedova) tako da je neophodna doza ozbiljnosti uvek bila tu. Protiv Kanepi je servis radio izvanredno, ali je skripalo u ostalim segmentima, dok je protiv Bondarenko bilo potpuno suprotno - a danas je od finisa prvog seta sve funkcionisalo kako treba, i valjda ce tako biti do kraja turnira. Jelena je mozda 2007 i pogotovo 2008 bila nesto tecnija i konstantnija u igri, ali sada ima mnogo jaci i korisniji servis, a i zrelija je i iskusnija, a uz to svela je svoj kalendar samo na najznacajnije turnire kako i prilici jednoj TOP5, pa je mnogo svezija i bez onih nekada obaveznih zavoja. Svaka cast i Noletu, ali njega u polufinalu ceka ubedljivo najbolji sljaker u istoriji tenisa, dok se iskreno nadam da ce Jelini u Parizu ove godine samo nebo biti granica.

branko

pre 13 godina

За разлику од оног јучерашњег циркуса од 15 брејкова у 22 гема, ово је био прави меч a победа и игра за свако поштовање. Не знам да ли је Хантухова у целом мечу имала и једну брејк лопту а камо ли да је направила брејк. Оваква Јеленина игра је шампионска! Само напред!

zu

pre 13 godina

a gde je onaj sto je reko"napred hantukova"....zato sto si takav kakav si zelim ti da na roland garosu slusas "BOZE PRAVDE"i da ti danima to odzvanja u usima... napred jj,uz tebe sam i kad ne ide...a boga mi ide i te kako!!!

Nenad

pre 13 godina

BRVO JELENA.Ovako igra neko ko je resio da osvoji RG.Prvih 6-7 gemova izgledalo je da Hantuhova bolje igra, lakse osvaja svoje gemove. Jelena je najvise zahvaljujuci neiznudjenim greskama Slovakinje drzala svoj servis. Ipak svojom fenomenalnom uprnoscu i mentalitetom borca ona uspeva i kad ne ide da se drzi u mecu i ceka pad protivnice.Ali kad krene (posle prvog brejka), pokazuje da je VRH svetskog tenisa kao nikada pre.Igra bolje nego kad je bila br.1, fokusiranija, ozbiljnija i sto je najvaznije svesna svoje snage. Mislim da je za Jelenu najgore proslo. Prolepsava se vreme, tereni ce biti suvlji,loptice lakse(nenatopljene vlagom)a to sve odgovara Jeleninoj igri tako da mozemo ocekivati u narednom mecu dominaciju na terenu slicnu kao u Rimu i Madridu. Za osvajanje RG treba i srece.U Sereninom delu zreba nasli su se tri od cetiri najveca faforita za titulu(Serena, Enan i Stosur). Enan se istroslila protiv Sarapove i naletela na fantasticnu Stosur koja po mom misljenju uskoro postaje br.1 zenskog tenisa.Ona ima sjajan servis, sjajan forhend, najbolje voleje na svetu solidan bekend i psihu sampiona. Ne znam sta je radila do ove godine ali sada je to igracica koja ce biti favorit na svim sledecim GS-ovima.Ipak i ona je imala tezak mec sa Enan i nailazi na Serenu gde je sve moguce i gde ce se obe i fizicki i psihicki iscrpeti. Ako Stosur prodje Serenu dolazi pak istrosena na Jelenu a mislim da joj je mnogo da dobije tri trenutno najbolje igracice na svetu.Ako dobije Serena,ona je i ranije pokazivala nedostatak snage za meceve na sljaci i mislim da sa njom Jelena ima jos vece sanse za prolaz u finale. U finalu ko god da dodje nema sanse sa bilo kim iz Sereninog dela zreba. Dakle postoje dva finala pre finala. Serena-Stosur i Jelena i pobednik iz tog meca.Jelena zrelo je za prvi GS...

Miki

pre 13 godina

Trebalo bi lagano da prođe Jaroslavu, pa onda u polufinalu kom opanci kom obojci, mislim da je vreme za smenu generacija, ako uđe u treći set sa Serenom velike su šanse da je dobije jer Jeca ima više kondicije, naravno, još bolje ako je dobije u dva..

Marko-DC

pre 13 godina

Po mom misljenju ovo je turnir koji JJ jednostavno mora da osvoji. Mislim da ce ipak u polufinalu igrati protiv Serene i tu je JJ apsolutni favorit. Igrale su tri puta polufinala i sv aje JJ dobila s tim sto je igra za sljaku na Jeleninoj strani. Drugi deo kostura je smesan i apsolutno nerealno da us se sa ove strane nalazili dvi koji bi mogli da konkutisu za RG. Neko pominje Dementijevu? To je devojka koja je spremna smao da se domogne finala i u kom ama bas nista ne zna da uradi. Sve svoje velike sanse je prokockala a bilo ih je sem finala OI gde je naletela na joc veceg luzera od sebe u toj situaciji Safinu. Mala Voznjacki je kao ,,bila ovde pod znakom pitanja,, predala mec u Varsavi? Foliranje. Pukom srecom je prosle godine dosla do finala US Opena, devojka koja je apsolutno najlosiji broj 2 ikada u istoriji ovog sporta. Nema ni jednu titulu iz premier serije ako se pogleda ona ima titule samo iz serije 4. To je ziva istina lako dostupna. Protiv igracica iz top 5 ima broj pobeda jednak nula , 0? Ako ce ona da osvoji GS ja se nasmejem istog momenta.
Idemo JJ, NOle, Ziki , JUniori... i naravno Ana , ide Wimbledon

Djoksa

pre 13 godina

@Dermendziev...Hvala!I ja se nadam bar jednoj GS tituli u singl konkurenciji.Nadam se da ce Jelena iskoristiti sansu jer cini mi se da sa SVIM preostalim teniserkama ima pozitivan skor(sa Serenom neresen).Pozdrav i za vas u dalekoj Rusiji.

igysa

pre 13 godina

Bravo Jelana ! Jedno veliko bravo ! da ne izgubis svoj servis ceo mec, da popravis svoj servis, da uopste zaigras agresivnije a i dalje takticki zrelo i borbeno i u defanzivi.. svaka cast !
Jelena moze i u finale, a u finalu ce da pobedi skim god da igra, verujem u to !

Dermendziev

pre 13 godina

Odlicna igra nase Jelene u "tvrdom" mecu.Servis besprekoran,pogotovo drugi,koji po nekom pravilu i dobija meceve(kao da je uslisala moju saljivu poruku posle 1/8-ne "Jeco vezbaj,vezbaj servis!").A sada kazem:"Jeco oprezno sa Jaroslavom",Ruskinjom koja igra pod zastavom Kazahtana.
Pre pocetka meca TV komentator kanala "P2" je dao interesantnu prognozu:Ako pobeddu Jankovic bice 2:0,ako pobedi Hantuhova 2:1.


PS:Na prvi pogled,do sada, Jelena je imala "ne tako teske protivnice".Mislim da su dodatno opterecenje ili sreca(oprezost) bile ili bice protivnice protiv koje je Jelena zadnje meceve gubila:Kanepi,Aljona,Hantuhova,Svedova(?),ipak mislim da je Jaroslavu pobtdila posle onog poraza.

Mima

pre 13 godina

Uh, kako sam izludel gledajuci mec na US Openu protiv Svedove prosle godine. Ajmo sad na popravni Jelenaaaa! Pravo u polufinale za pocetak:)

Djoksa

pre 13 godina

Jelena je par puta ispala iz fokusa(mali osmeh posle dobro odig poena).Kao posledica toga,gubila je sledeci.Ali samo par puta,ni prineti nekadasnjem osmehivanju publici posle SVAKOG osvojenog poena.Sazrela je ne samo igracki nego i mentalno za osvajanje GS

Wogy

pre 13 godina

Svaki komentar je suvisan...Jelena,u ovom mecu,igrala kao buduca sampionka Roland Garosa.Cudan je taj sport i svasta moze da se dogodi (preostale su jos Serena,uvek opasna...Dementijeva koja zeli titulu isto kao i Jelena...Stoser,veliko iznenadjenje ove godine...Wozniacki,koja prosto melje protivnice...sve one imaju veleke sanse za konacan uspeh na RG) ali nadam se da Jelena najzad osvoji toliko zeljenu jednu od GS titula...ONA TO MOZE I ZASLUZUJE a sto je najvaznije ima velike sanse...kao i gore navedene protivnice...PUNO SRECE ZA JELENU!!!!!!

Jelena DEVOJKA VELIKOG SRCA!

pre 13 godina

Sjajno! Svaka cast! Uzmi titulu Jelena! Savrseno, podizes nivo igre po ocekivanju! Zelim ti puno sre, da nastavis da igras jos agresivnije, to je tvoj tenis, pametno, sa strasnom taktikom, svaki udarac dovoljno, a ne previse jak, ipak nisi ti snazna kao Serena i Stosur, ali imas dovoljno jake, precizne udarce i igras pametno svaki poen. Servis je isto bolji. Srecno u anstavku poonose nas! Mozes ti to, mzoes ti sve! Srecno, trbace ti naJJteze sledi.

Djoksa

pre 13 godina

Bravo Jeco!Koliko je samo lakse kada radi taj 1 servis.Hantuhova ima stvarno neverovatan forhend!Udara ga potpuno ravno,bez spina.Stice se utisak da sto god protivnica igra bolje to i Jeca dize nivo igre.Tako da tek ocekujem najbolju igru od Jelene.

Mr. Error

pre 13 godina

Svaka cast. Posto je Danijela H. u dva poslednja meca pobedila Jelenu, ulivao mi je ovaj mec malo neseigurnosti. Nisam znao dal Jelena moze do pobede. Ali, kao i svaki put, bas kad treba Jelena da gas. Prvog favorita vise nema... To je po meni ocekivano jer Enan vise nikad nece igrati kao nekad... Jelena nek igra strpljivo i pametno. Bas kao danas. I ako tako bude igrala, ponovo cemo cuti nasu himnu na Roland Garrosu.

ana ivanovic's fan

pre 13 godina

cestitke jj na pobedi zelim joj da osvoji turnir. nisu svi pacenici, kao neki koji komentarisu da anini fanovi ne podnose jelenine uspehe.

Radoznalko

pre 13 godina

Zna li iko gde može da se pročita transkript poslednje dve Jelenine pres konferencije? Pretpostavljam da su održane, jer se igrači(ce) kažnjavaju za neodazivanje, ali na zvaničnom sajtu RG-a nema ništa.

Dermendziev

pre 13 godina

@ Djoksa

Obicno meceve pratim poredstvom TV-a,ili sajtu(video),ali i obavezno tekstualni prenos gde se pisu i kratkih komentara od strane ucestnika foruma dok traje mec.
Mali osmeh,koga ste Vi primetili,evo kako je prokomentarisao jedan inostrani navijac(predpostavljam Jelenin) i pise:
"Da-a-a,izraz lica Jelene Jankovic govori: dajte mi Serenu,hocu pravog,ozbiljnog protivnika!"

Pozdrav,sve najbolje i nadajmo se najboljem:bar jedan GS i jos dva finala

Ena

pre 13 godina

Stvarno zavidna forma, potpuno opušteno gledam njene mečeve već duže vreme.Prosto zrači samopouzdanjem sa ekrana, tako da mislim da je možda vreme (mada ne u našem poznatom stilu)da se nadamo da na ovom turniru može najviše?!?!

Milan

pre 13 godina

Da li iko primecuje da izmedju meca sa Hantuhovom i tog polufinala,postoji i mec cetvrtfinala sa Svedovom?

Secate li se traumaticnog US open-a od prosle godine??

Jeleni savetujem krajnji oprez i koncentraciju pre svega na cetvrtfinale,a ne na neku protivnicu u polufinalu koje nikome nije zagarantovano. Naravno,svim srcem sam uz JJ!!

SAMO HRABRO JELENA!!!!

Gogi

pre 13 godina

Jelena ima lepu priliku da konačno ode do kraja na jednom GS,ali mora da igra stalno kao u današnjem drugom setu,jednostavno bez napadačke igre ne može se do titule. Čini mi se da je to i ona konačno shvatila jer je danas u nekoliko navrata vikala na sebe nakon gubitka nekih već "dobijenih" poena: Napadaj, napadaj dalje. Srećno u nastavku turnira.