Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 31.05.2010.

19:15

Nadal na Almagra u četvrtfinalu

Španci Rafael Nadal i Nikolas Almagro poslednji su četvrtfinalisti Rolan Garosa i njih dvojica će odmeriti snage u borbi za mesto u polufinalu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Nadal, četvorostruki osvajač najprestižnijeg turnira na šljaci, je slavio protiv Brazilca Tomaša Belučija sa 6:2, 7:5, 6:4, i tako izborio mesto u četvrtfinalu, što mu nije pošlo za rukom prošle godine.

S druge strane Almagro je eliminisao sunarodnika Fernanda Verdaska posle velike borbe u četiri seta sa 6:1, 4:6, 6:4.

Iako su od Nadala mnogi očekivali da će s lakoćom savladati Belučija, situacija na terenu nije bila baš takva, ali pobeda drugog nosioca turnira nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Španac je dominirao u prvom setu, ali je potom Beluči uspevao da mu pripreti i čak dva puta je drugom reketu sveta oduzimao servis. Ipak, Nadal nije dozvolio iznenađenje i do trijumfa je došao posle dva sata i 33 minuta igre na terenu „Filip Šatrije“.

U poslednjem duelu osmine finala došlo je do španskog okršaja iz kojeg je Almagro izašao kao pobednik. 24-godišnji Španac je do trijumfa nad Verdaskom došao najviše zahvaljujući odličnoj igri sa osnovne linije, kao i dobrim forhend udarcima.

Almagro je od starta meča krenuo ofanzivno, a Verdasko mu je bio jednak rival samo u drugom setu. Njih dvojica su se i prošle godine sastali na Rolan Garosu, samo što je tada Verdasko slavio. Trijumfom nad sunarodnikom Almagro je izjednačio svoj najbolji rezultat na Rolan Garosu, koji je ostvario 2008. godine, a borba sa Nadalom ga očekuje u sredu, posle dana pauze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu