Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 31.05.2010.

16:13

Samanta Stosur eliminisala Žistin Enan!

Samanta Stosur eliminisala je Žistin Enan u osmini finala Rolan Garosa i tako prekinula seriju Belgijanki od 24 pobede na pariskoj šljaci.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Australijanka se vratila u meč posle seta zaostatka 4:6, 6:1, 6:4 i tako se osvetila Enanovoj za poraz u finalu Štutgarta. Meč je trajao jedan čas i 46 minutal. Naredna protivnica australijskoj teniserki biće najbolja igračica sveta Serena Vilijams.

Žistin Enan je bila sigurna u prvom setu, svojim prepoznatljivim bekhendima lako osvajala gemove na svoj servis, a obe brejk prilike koje su joj se ukazale, iskoristila je.

Međutim, u narednom setu, viđena je potpuna dominacija Samante Stosur. Australijanka je znatno bolje servirala i lako pogađala vinere. Sa druge strane, Enanova iako je dolazila do prilika da oduzme servis protivnici nije uspevala da ih iskoristi.

Odlučujući set doneo je veliku borbu i odlilčan tenis. Stosurova je prva stigla do brejka za 3:2, ali već u narednom gemu Enanova uzvratila. Odlučujući momenat desio se u devetom gemu kada je sedma nositeljka još jednom oduzela servis rivalki, u narednom gemu servirala za trijumf i potom zabeležila verovatno najveću pobedu u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu