Nova vest
Tenis

Nedelja, 23.05.2010.

11:34

Samanta Stosur: "Preko Žistin do trofeja"

Kada je Samanta Stosur osvojila svoju drugu WTA titulu na turniru u Čarlstonu u aprilu, legendarna Pam Šrajver je rekla da je to najbolje finale koje je jedna Australijanka odigrala još otkad je Ivoni Gulagong trijumfovala na Vimbldonu 1980. Vreme će pokazati da li takva poređenja imaju smisla,ali jedno je sigurno – Sem Stosur igra najbolji tenis u svojoj karijeri. 26-godišnja Australijanka stiže na Rolan Garos kao sedmi nosilac i pokušaće da donese svojoj zemlji titulu na drugom Gren slemu sezone posle 37 godina i pobede Margaret Kort.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

“Ivoni je legenda i zbog toga je poređenje sa njom nešto zaista sjajno i posebno“, rekla je Stosurova.

Njena protivnica u prvom kolu biće Rumunka Simona Halep, ali ukoliko sve bude onako kako se očekuje, već u trećoj rundi mogla bi da se sastane sa Žistin Enan.

“Ukoliko stignem do trećeg kola, zaista bih želela priliku da ponovo igram sa Žistin. Mnogo sam naučila iz našeg meča u Štutgarta i volela bih mnogo stvari da primenim“, rekla je Australijanka.

Koliko je Samanta Stosur bila dominantna u Čarlstonu govori i činjenica da je u finalu pobedila Ruskinju Veru Zvonarevu za samo 52 minuta, što je rekord turnira.

“Zaista je bilo odlično. To je jedan od najboljih mečeva u mojoj karijeri i igrati tako bilo koji drugi dan je dobro, ali igrati tako u finalu je zaista neverovatno. Takođe, ako pogledamo kako sam igrala posle tog meča, poslednja tri ili četiri turnira, zasita je fantastično“, rekla je Stosurova.

Australijska teniserka dolazi u glavni grad Francuske sa skorom od 14 pobeda iz 16 mečeva što je najbolji učinak na WTA turu. Poražena je samo u finalu Štutgarta od Žistin Enan i četvrtfinalu Madrida od Amerikanke Venus Vilijams.

“To je odličan skor, ali niko neće pamtiti ko je imao najvišepobeda pre Rolan Garosa. Pamtićeonoga ko osvoji Rolan Garos“, rekla je bivša najbolja dubl teniserka.

Prošle godine na putu do polufinala eliminisala je Jelenu Dementijevu, ali u borbi za polufinale izgubila od, kasnije šampionke, Svetlane Kuznjecove.

“Svakako sam mnogo bolja teniserka nego prošle godine. Još uvek više volim tvrdu podlogu, ali uživam da igram i na šljaci. Nisam volela kada sam bila mlađa.Trebalo mi je vremena da pobedim ovde, oko šest godina, i mislim da su sve te uspomene sada izbrisane“, izjavila je Samanta Stosur.

Priznaje da mnogo bolje sada razume svoju igru. Popravila je procenat prvog servisa i još veci akcenat stavila na forhend. Naučila je da udara bekhend sa dosta spina i više ne propušta važne poene. I sada, više nego ikada ranije, zna da može da pobedi bilo koga, uključujući i Žistin Enan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu