Nova vest
Tenis

Sreda, 28.05.2008.

15:14

Troicki izgubio od Žikela

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa. On je izgubio od Francuza Marka Žikela rezultatom 6:4, 6:3, 4:6, 7:5 u meču koji je zbog mnoštva prekida uzrokovanih kišom trajao tri dana, a efektivno se igralo 3 časa i 6 minuta. Kada se pogleda ukupan tok meča, uoči se da su obojica tenisera igrala u naletima i sa puno oscilacija, a da je ključna bila pribranost Žikela u najbitnijim poenima, kao i prevelika pasivnost srpskog igrača u istim.

Korpulentni Francuz je prvi došao do brejka, ali Troicki je momentalno uzvratio. Viktor je bio potpuno ravnopravan, a igralo se uglavnom sa osnovne linije. Kvalitet tenisa nije bio preterano visok, oba igrača promašila su po nekoliko 'zicera', ali Žikel je bio strpljiviji nego inače i došao do vođstva u setovima.

U drugom setu, Troicki je na startu oduzeo servis protivniku, ali je Žikel pre prekida uzvratio. Posle pauze od 24 sata meč je nastavljen, a odmah na startu bilo je očigledno da je pauze više prijala Žikelu. Francuz je odmah dobio četiri gema u nizu, i tako rešio i drugi set u svoju korist (6:3).

Meč je nastavljen na rezultatu 2:1 u trećem setu za Žikela, koji je odmah osvojio dva gema u nizu i došao nadomak pobede. Srpski teniser je tada zaigrao briljantno i osvojio šest gemova uzastopno. U tom periodu Troicki je bio hrabriji i agresivniji, , diktirao je tempo u poenu, držao lopticu na Žikelovoj bekhend strani, a zatim je bekhend paralelom pogađao bez greške.

Troicki je na 2:0 i 40:0 izgubio pet poena zaredom i Žikel se vratio u igru. Do kraja je Viktor imao još puno prilika da prelomi četvrti set u svoju korist, ali nije ih materijalizovao najviše zbog nedovoljne agresivnosti. Npr. kada se na prvoj od tri vezane brejk prilike odučio da igra ziheraški i samo vraća lopticu umresto da napadne.

Treba reći da je i sreća igrala bitnu ulogu u završnici, jednom je poslužila Troickog, ali je u samom finišu više puta bila na strani domaćeg takmičara.

U poslednjem gemu Troicki nije izdržao pritisak i Žikel je iskoristio prvu meč loptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve