Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 01.08.2016.

22:55

Uspela 'generalka' bez Tea, Srbija dobila Hrvatsku pred Rio!

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Hrvatsku u Kordobi sa 86:77 u poslednjem pripremnom meču pred start Olimpijskih igara.

Izvor: B92

Autor:B92

Uspela 'generalka' bez Tea, Srbija dobila Hrvatsku pred Rio!
Starsport

Ekipa Aleksandra Đorđevića igrala je bez povređenog kapitena Miloša Teodosića, mučila se na startu, ali je u drugom poluvremenu odigrala veroma dobro i u dobrom raspoloženju putuje u Rio.

Hrvatska je u većem delu meča imala prednost, ali je Srbija igrala sve bolje što je meč odmicao, a u neizvesnoj završnici Stefan Jović je trojkom sa pola terena prelomio duel i nastavio tradiciju pogođenih neverovatnih šuteva u duelima ove dve selekcije.

Miroslav Raduljica imao je 17 poena i 5 skokova, Bogdanović je dodao 13 i 4 asistencije, Nedović je ubacio 9, a Jokić, Kalinić i Marković po 7 poena. U ekipi Hrvatske, 18 poena postigao je Bogdanović, 14 Simon, a 12 Bilan.

Tok meča:

Počelo je tvrdo kao što se i očekivalo. Srbija je postigla prva četiri poena, ali Hrvatska je brzo serijom 6-0 preokrenula. Posle trojke Ukića i poena Bogdanovića ekipa Aleksandra Petrovića stigla je i do +5 (11:6).

Imala je Srbija mnogo problema u organizaciji napada bez Teodosića, što su Hrvati koristili. Agresivnom odbranom terali su naše bekove na ishitrena rešenja i posle sedam minuta Đorđević je morao da reaguje - 16:8.

Bojan Bogdanović igrao je odlično, ubacio je 9 poena u prvoj deonici i doneo je svojoj ekipi +9 (19:10).

U finišu prve deonice, Štimac je pogodio uz faul, usledila je i trojka Bogdana Bogdanovića, pa je Srbija posle 10 minuta imala podnošlivih -3 (19:16). Nije uspevala Srbija da poveže nekoliko dobrih odbrana i napada, pa je Hrvatska uspevala da održi prednost.

To je trajalo do 14. minuta, usledila je serija Raduljice, Nedovića i Mačvana 6-0, pa je nervozni Petrović zatražio tajm-aut – 27:25. Posle minuta odmora Simon je uabcio trojku, ali uzvratio je Raduljica poenima uz faul. Ipak, Hrvati su šutirali izuzetno dobro, pogodio je Babić za tri (33:28), pa je Đorđević pozvao tajm-aut.

Srbija je u prvom poluvremenu ubacila samo jednu trojku naspram 5-9 koliko je imala Hrvatska, pa kada se sve uzme u obzir -4 nakon 20 minuta i nije bio loš rezultat - 38:34.

Mnogo bolju odbranu zaigrala je srbija na startu drugog poluvremena i serijom 8-0 je povela. Bogdanović je pogodio uz faul, Raduljica je bio siguran sa linije slobodnih bacanja, a onda je trojku, tek drugu Srbije, ubacio i Birčević – 44:41.

Imala je Srbija i +5, ali je potom napravila nekoliko jeftinih grešaka, pa je Htrvatska serijom 8-0 vratila prednost na svoju stranu.

U samom finišu treće deonice Nedović je ubacio trojku za 61:57, ali je na drugoj strani Bilan vratio trojku, a Jokić je novom trojkom uz zvuk sirene doneo Srbiji 64:60 posle 30 minuta.

U poslednjoj deonici igralo se veoma brzo i efikasno. Na obe strane su strelci bili izuzetno raspoloženi, pa se nastavilo sa rezultatskom 'klackalicom'.

Stipčević je ubacio dve trojke, na drugoj strani su dalekometne šuteve pogodili Bogdanović i Kalinić, a onda je trojku ubacio i Marković za 79:77 na dva i po minuta do kraja.

Usledila je i trojka Stefana Jovića sa pola terena i na taj način je praktično i odlučen pobednik – 82:77 na 93 sekunde do kraja. Usledila je i dobra odbrana Srbije posle koje je Kalinić zakucao, pa je srpska reprezentacija na odličan način odradila generalnu probu pred Olimpijske igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

342 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve