Kraj mundijalskog puta Srbije

Fudbaleri Srbije završili su učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Dobro došli
Zajedno ćemo pratiti meč trećeg i odlučujućeg kola grupe G između Srbije i Švajcarske.

Utakmica počinje u 20 časova.
To bi bilo to
Hvala Vam što ste bili uz nas poslednjeg dana Svetskog prvenstva, bar kada su utakmice Srbije u pitanju.

Nastavićemo, kao i do sada, da pratimo svaku utakmicu u Kataru i u narednom periodu vam donesemo mnoštvo novog materijala.
Poruka podrške Bogdana Bogdanovića.
"Momci, hvala vam na svemu što ste uradili na našu zemlju i naš narod! Ponosan sam na vašu borbu i požrtvovanost. Siguran sam da su svi želeli više i da su svi trenutno nezadovoljni rezultatom, ali to je sport. Nekad se završi pobedom, a nekad lekcijom. Držite se zajedno, puna podrška za vas."
Ne prestaju šale na račun Srbije
Vlahović kao Žigić i Ilić
Nije prošlo bez incidenata na tribinama
Džaka je i igrač meča
Oglasio se i Džaka
"Bila je ovo utakmica sa mnogo emocija, ali to je deo fudbala. Bio je fer meè, mi smo se fokusirali na fudbal i napravili smo veliki korak plasmanom u osminu finala. Ponosni smo na to."
O samom meču
"Morali smo biti mnogo pametniji i iskusniji. Da znamo šta treba da se radi u tom trenutku. Dozvolili smo Švajcarskoj da se vrati. Imali smo kvalifikacioni ciklus koji je bio perfektan, pobedili smo Portugal i našli se zasluženo u Kataru. Postoji vreme uspeha, kada vas ljudi hvale, ali postoje i momenti kada doðe do neuspeh. Ovo to jeste, ali ja nemam šta da zamerim igraèima. Borili su se koliko su mogli, ali to je nedovoljno ta ovaj nivo fudbala. Mi smo sreæni da smo bili meðu 32 ekipe. Zamislite jednu veliku Nemaèku koja je završila takmièenje. Imate mnogo velikih ekipa za koje se nije moglo poverovati da neæe proæi grupu. U ovom zdravstvenom stanju, ja igraèima mogu sami da èestitam."
Piksi za RTS:
"Nije se moglo više oèekivati. Postoje opravdani razlozi, ovo ne govorim kao alibi. Da biste igraèi na Svetskom prvenstvu morate da budete fizièki spremni. Ona je uslovljena povredama i to kljuènih igraèa. To su fudbaleri koji za nas mnogo predstavljaju. I ovo što su uradili... zaista nemam šta da im zamerim. Ovo što smo uradili je maksimum s obzirom na sve sa èime smo se suoèili od dana kada smo krenuli za Bahrein."
Džaka u majici sa spornim prezimenom
* Majica Džake o kojoj svi pričaju – omaž osnivaču OVK ili nešto drugo? FOTO

EPA-EFE/Georgi Licovski
Završena je konferencija za medije selektora Srbije
Ostanite uz nas, očekuje vas još materijala i reakcija.
Da li je gledao Kamerun?
"Ne daj bože da smo pobedili i nismo prošli. To bi bilo još gore. Bio sam iznenaðen kada sam èuo. Kada vidite ko je završio takmièenje. Jedna velika Nemaèka, Belgija, Danska, Urugvaj... vidite da je ovo Svetsko prvenstvo nepredvidljivo. Ja sam vrlo realan èovek i zaista sagledavam stvari na takav naèin. Ne može se igrati Svetsko prvenstvo, a da niste spremni 100 posto i da nemate kljuène igraèe zdrave i spremne na izazov kakav nosi ovo takmièenje. To je prevelik problem za naš tim. Mi nemamo 50 ili 100 igraèa, mi imamo jedan fond igraèa koji je perfektno odigrao kvalifikacije i zasluženo došao ovde. Želje su jedno, moguænosti sasvim drugo. Niti sam razoèaran, niti mogu da tražim više kada znam u kakvom su stanju."
Da li je Džaka uvredio nekoga iz srpske ekipe?
"Moguæe, ne mogu da vam kažem šta se taèno desilo. Znate, ponekad nastane tenzija, razmene se ružne reèi, nije to ništa posebno sve je to normalno."
Šta se desilo u svlačionici?
"Treba biti dostojanstven i u uspesima i u porazima. Naravno da smo imali period od skoro godinu i po dana uspeha, a sada je došao pad. Šta sam uradio svlaèionici? Pružio ruku igraèima i rekao da moramo da budemo mirni i kada nam ide i kda nam ne ide. Momci u ovom stanju u kakvom su, pružili su maksimum. Drugi ne bi ni pomislili da igraju. Oni su istrèali i dali sve od sebe. Sigurno da, da smo imali probleme u toj defanzivnoj igri, ali sada je to veæ za dublju analizu i opet je ovo SP i ovde morate zaista da imate sve igraèe na raspolaganu i svi da budu zdravi i top formi, kao u kvalifikacijama. Mi nismo imali sreæe sa tim stvarima, ja sam bio vrlo zabrinut i neraspoložen i kada smo krenli u bahrein jer sam znao, imao taènu sliku stanja i znao da æe biti jako teško napraviti dobar rezutlat,"
O ostavci:
"Poèinjemo pripreme za Evropsko prvenstvo i tu se ništa nije promenilo. Takmièenje na kojem nismo bili 24 godine. Naravno da æu biti sreæniji ako igraèi budu zdravi."
Selektor Dragan Stojković
"Želim da èestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. Sigurno da nismo zadovoljni rezultatom što je i normalno. Sigurno da su svi problemi koje smo imali ovde, imajuæi u vidu fizièku pripremljenost, povrede igraèa da budem precizniji... Èinili smo sve napore da ih vratim da budu u servisu ekipi, ali èini se da je to preveliki problem za nas. Momci su se borili, dali su sve od sebe. Za ovaj nivo takmièenja to nije dovoljno. Postoje opravdani razlozi zašto je to tako i ja od njih ne mogu više da tražim."
Dragan Stojković:
"Od dolaska na Sp imajući u vidu fizičku spremu tj povrede ključnih igrača učinili smo sve napore da ih vratimo i da budu u servisu ekipe, međutim očigledno je to bio isuviše veliki problem za nas. Tako da momci su se borili koliko su mogli, dali su sve od sebe, a to za ovaj nivo takmičenja nije dovoljno, ali traženje prostora i opravdani razlozi zašto je to tako. Ja od njih ne mogu da očekujem više od onog što su pokazali. A što se tiče nastavka mog rada, mi u martu već počinjemo kvalifikacije za EP i želimo tamo nakon 24 godine i to se neće promeniti. Biću daleko srećniji ako mi igrači budu zdravi i u top formi"
Mitrović o ekipi, atmosferi...
"Ova ekipa igra dugo zajedno, duži period smo sa selektorom. Kako utakmice idu, to izgleda sve bolje. Možemo svaku i da izgubimo i dobijemo. To je naš stil. Mislim da su ove tri utakmice dokaz koliko je teško stiæi dovde. Svaka greška je bila kažnjavana. Moramo da poboljšamo te sitnice, taktièke stvari. Nemamo za èim da žalimo. Mislim da ova ekipa, selektor i svi oko reprezentacije. Mislim da nikada nije bila pozitivnija atmosfera. Ispred ekipe bih se zahvalio na podršci. Sigurno da ova ekipa neæe odustati i da æemo nastaviti da "kidamo" za ovaj dres. Pustiæemo ovo da se slegne i idemo u nove pobede."
Aleksandar Mitrović:
Ne znam šta bih rekao. Puno emocija. U svlaèionici je bio muk. Težak poraz, težak trenutak za sve nas. Ne znam šta bih rekao. Stvarno smo prazni. Dali smo sve od sebe, svoj maksimum. Oèigledno to nije bilo dovoljno. Razoèarani smo. Znamo kakvu smo podršku imali i nismo oèekivali ovo. Šta je tu je. Kada je bilo lepo, pljuštale su pohvale. Sada æe biti kritike, moramo to stoièki da podnesemo. Psihièki æe sigurno trebati vremena da se sve slegne, za analizu. U ovom trenutku je to bio naš maksimu. nije bilo dovoljno. Da li smo mogli bolje u nekim detaljima... Švajcarska je danas bila bolja i zaslužila je prolaz. Mi da stresemo prašinu sa sebe i krenemo u nove pobede.

Uskoro kreće konferencija za medije
KRAJ!
Srbija je izgubila 3:2 i kao poslednja u grupi sa samo jednim bodom ispala sa Mundijala!
Strahinja Pavlović:
"Utakmica je preslikala ceo turnir kako smo odigrali. Ostavili smo dosta prostora i na glup način primali golove, pa nismo uspeli da se vratimo drugi put i izgubili. Svi smo želeli da ispišemo istoriju i obradujemo naciju i sada nam je teško zbog toga. Videćemo dalje"

Teški trenuci analiza sledi, druga najgora odbrana

"Odbrana je ceo tim i napad je ceo tim. Gurali smo lopte u otvoreni prostor i davali golove, ali oni su iskoristili naše greške i lako stvarali šanse i davali nam golove, pa je bilo baš teško za gledati"
Dušan Tadić, drugi deo:
"Emocije nisu uticale. Bili smo mirni, kada primiš gol na kraju prvog poluvremena, a onda odmah na poèetku drugog dela. Bukvalno kao da su nam pucali u noge. Emotivno sam umoran, emotivno smo se potrošili jer smo želeli prolaz."
Bogdanović o igri Srbije:
"Naš sistem je jako opasan i jako rizièan i jedini smo koji smo došli da igramo fudbal bez bekova. Ovo takmièenje je pokazalo da ne trpi ovakav naèin igre jer se otvaraju velike šupljine u igri. Taj je naèin igre rezultat doneo u kvalifikacijama, ali velika takmièenja to ne trpe."
Rade Bogdanović:
"Jako je teško i prièati. Bilo mi je teže protiv Kameruna ali današnja utakmica - šta da kažem. Loše smo otvorili, imali su u prvoj minuti šansu. Primili smo gol nesreæno. Vratili smo se, imali fenomenalnu šansu gde je ekipa odigrala odlièno i onda smo se probudili sa dva gola. Mislim da fizièka sprema nije bila na nivou. Neki su došli povreðeni, nemaju ritam, nemaju utakmice u nogama."
Dušan Tadić:
"Pa jeste sigurno da kada u tri utakmice primiš osam golova da je to mnogo za prolazak. Naravno, to nije krivica samo odbrane nego i napada i veznog reda, ako oni igraju dobro lakše je i nama i obrnutno ako mi vršimo presing njima je lakše. Teško je sada pričati, veliko je razočarenje hteli smo da prođemo ali nismo uspeli"
90+4‘ Tuča!
Ponovo je provocirao Džaka.

Argentinski sudija naprosto nije na visini zadatka i ne može da iskontroliše Džaku.

Situacija je eskalirala i travnata podloga se pretvorila u borilište. Pritekli su Embolo i Zakarija u zaštitu, a vezista Juventusa je čak i udario nekog od naših igrača glavom.

Džaka je dobio žuti karton, kao i Milenković, ali ni posle toga se nije smirio i nastavio je da provocira Mitrovića.
90+2‘ (Lusail) Kamerun poveo – 1:0
Strelac je Vinsent Abubakar.

To ništa ne menja, dalje idu Švajcarska i Brazil.
90‘ Igraće se još sedam minuta
Malo nade imaju "orlovi".
84‘ Dva brza žuta kartona za Srbiju
Najpre Gudelju za prekšraj, a potom i Mitroviću zbog protesta.

Pali su "orlovi" i ne pamtimo kada su poslednji put imali ozbiljniju priliku.
81‘ Đuričić raskrvavljen
Bio je u skoku sa Džakom i Frojlerom. Najverovatnije ga je neko od njih dvojice udario glavom u predelu jagodice koja sada krvari.

Bez faula za Srbiju...
78‘ Mitrović kapiten
To znači da je Dušan Tadić izašao iz igre, kao i Andrija Živković. Na terenu su Filip Đuričić i Nemanja Radonjić,

Pre toga su i Švajcarci prvi put menjali. Kod njih su u igri sad Denis Zakarija i Edmilson Fernandes.
68‘ Kraj za Sergeja
Umesto njega je na terenu Nemanja Maksimović.
66‘ Haos u Dohi
Pometnja je izbila ispred klupe Srbije. U glavnoj ulozi je bio Granit Džaka. Činilo se da je samo nešto dobacio "orlovima, ali se izgleda i uhvatio za neprimereno mesto u pravcu naših rezervnih igrača i osoblja.

Uleteli su igrači Srbije u teren očigledno isprovocirani ovim, ali je situacija ubrzo smirena. Nakon toga je ponovo pokušao Šaćiri da "zakuva".

Žuti karton je dobio rezervni golman Srbije Predrag Rajković.
65‘ Da li je bio penal?
Povučen je Mitrović u šesnaestercu Švajcarske, ali je argentinski sudija odlučan u nameri da ne dodeli penal "orlovima".

Nije bilo ni konsultacija sa VAR sobom.
61‘ Srbija sve opasnija
Probija Kostić po strani, ali centaršut preleće sve. Stiže je na drugoj stativi Luka Jović i upućuje novi centaršut na mesto gde su bili Mitrović, Pavlović i Tadić.

Upravo je do kapitena Srbije stigla lopta, ali on nije dovoljno dobro šutirao.

EPA-EFE/Georgi Licovski
57‘ Sreća, mnogo sreće
Da li je bio ofsajd, manje je bitno.

Činjenica je da odbrana Srbije ne može da izađe na kraj sa napadačima protivnika. Sada je ponovo Bril Embolo imao priliku, ali je nekako uspeo da prebaci gol iz peterca.
55‘ Dvostruka izmena kod Srbije
Izgleda da Vlahović nije spreman za čitav meč, pa će svoje mesto upisati Luki Joviću koji beleži prve minute.

Ulazi i Gudelj umesto Veljkovića.
54‘ Grub start Džake
Oborio je Tadića uz upotrebu prekomerne sile. Nije sankcionisan.
48‘ Srbija ponovo gubi
Strelac je Remo Frojler.

Fenomenalna akcija nepuna tri minuta po početku drugog poluvremena.

Dugo su držali Švajcarci loptu, Embolo je odložio do Šaćirija koji je video Vargasa koji utrčava. Proigrao je igrača Augzburga, a ovaj petom odlaže do Frojlera koji je imao lak posao.

47‘ Prvi žuti karton za "orlove"
Grub start Sergeja Milinkovića-Savića nad Granitom Džakom i on je prvi igrač kod Srbije sa javnom opomenom.
Kamerunci zapretili Brazilu
46‘ Počelo je drugo poluvreme
Prvi napad za Srbiju.
Njemu je najteže palo

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Poluvreme – 2:2
Kako stvari trenutno stoje – Srbija ispada.

Poluvreme je i u Lusailu gde Kamerun i Brazil za sada igraju meč bez golova.
45+3‘ Srbija traži penal
Posle jednog Mitrovićevog šuta lopta je pogodila u ruku Rodrigesa, ali nema tu elemenata za penal,
45‘ Još tri minuta
Tolika je sudijska nadoknada.
44‘ Švajcarska izjednačuje
Strelac je Bril Embolo na asistenciju Vidmera.

Lagali bismo kada ne bismo rekli da se ovo nije spremalo. Prosto su nam se ušetali u gol Švajcarci.

Previše puta su se našli u šesnaestercu Srbije i ovoga puta su to uspeli da kazne.

38‘ Alal vera, Pavloviću!
Samo mu je 21 godina, a pokazuje kako se bori za nacionalni dres.

Moraće Piksi nekako da sanira tu desnu stranu, odnosno levu Švajcarske preko kojih dolaze svi njihovi napadi. I ovog puta je Rodriges ostao sam, zakuvali se pred Vanjinim golom,

Sreća pa je Rodriges očajno reagovao, lopta je išla van šesnaesterca gde je čekao jedan od Švajcaraca da je "poklopi", ali je Pavlović istrčao i izblokirao taj pokušaj.
35‘ Preokreeet!
Prvi gol na Svetskim prvenstvima za Dušana Vlahovića.

Ponovo je Dušan Tadić bio u ulozi asistentva. Doturio je loptu do centarfora "orlova", a ovaj šutem u dalji ugao preokreće rezultat u potpunosti.

Od očaja do sjaja u 15 minuta.

34‘ Grub start Vargasa
Drugi igrač koji je javno opomenut.

Bio je u duelu igrač poreklom iz Dominikanske republike sa Andrijom Ćiv
30‘ Ponovo problemi sa ofsajd zamkom
Ne ide, pa ne ide. Nikako da "orlovi" ovaj segment igre dovedu makar do prihvatljivog nivoa.

Ponovo je, baš kao protiv Kameruna, "zaspao" jedan od naših igrača. Čini se da je to bio Miloš Veljković, To je omogućilo da Šaćiri dođe u opasnu priliku pred Vanju, ali su ga sustigli defanzivci Srbije i opstruirali u tom pokušaju.
27‘ MITROVIĆ!
Ko drugi do Aleksandar Mitrović da donese izjednačenje?

Sjajno pozicioniranje napadača "orlova". Video je to Dušan Tadić i pogodio ga u "trepavicu".

Sve što je bilo potrebno je jedan trzaj glavom koji je Mitar doveo do savršenstva.

Krećemo ispočetka.

20‘ Švajcarska vodi
Strelac je Đerdan Šaćiri.

Probijaju Švajcarci kroz odbranu "orlova" koja je bušna ko njihov sir, Ovoga puta konkretno Rodriges.

Olako su to defanzivci Srbije dopustili. Lopta je došla do Soa, koji širi do Šaćirija, a ovaj snažno šutira, lopta se odbija od Pavlovića i trese mrežu naše ekipe,

Naravno da nije moglo da prođe bez provokacija, pa je tako Šaćiri pokazao okupljenim navijačima Srbije da ućute.

EPA-EFE/Georgi Licovski
17‘ Opasan napad za Srbiju
Brzo deluje tranzicija "orlova". Često se ubacuje Pavlović iz drugog plana, a to je bio slučaj i sada.

Video ga je Tadić i odigrao mu u prostor. Pokušao je defanzivac Salcburga da "zavrne" tu loptu nazad, ali je Frojler bio na pravom mestu i šalje loptu za novi korner Srbije.
15‘ Prvi žuti karton
Dobija ga Silvan Vidmer. Nije uspeo desni bek da isprati Filipa Kostića i morao je da se posluži rukama kako bi ga zaustavio.

Za to ga je argentinski sudija opravdano upisao u beležnicu.
11‘ Stativa!
Koliko sada sreće nije imao Andrija Živković. Probio je po desnoj strani, presekao ulevo i ušao u sredinu na poziciju za šut.

Namestio je levicu i raspalio po lopti izvan šesnaesterca, ali je ona uspela samo da zatrese dalju stativu. Odbila se nezgodno, poodila je Mitrovića u nogu i odbila se do Vlahovića koji nije imao vremena da reaguje ispred Kobela.

EPA-EFE/Ronald Wittek
5‘ Prvi pokušaj Srbije
Nisu "orlovi" dozvolili da im loš početak poremeti planove. Sada su oni ti koji imaju inicijativu, a iz nje se izrodio prvi udarac ka golu Kobela.

Centrirao je Tadić iz kornera, a najviši u skoku je bio Milenković. Štoper Fiorentine nije uputio preterano opasan udarac glavom, ali se i njegov pokušaj piše u statističke kolone.
1‘ Haos pred golom Srbije...
Samo 20 sekundi je bilo potrebno Švajcarcima da stignu do prve prilike i to nimalo bezazlene.

Najpre je Džaka šutirao, lopta se odbila do Embola koji je imao zicer, a potom i Džaka još jednom pokušava. Sreća pa je na golu Vanja koji je izvukao "orlove" iz katastrofalnog početka.

Sada treba konsolidovati redove i preokrenuti loš start.
1‘ Haos pred golom Srbije...
1‘ Meč je počeo
Početni udarac je izveo Bril Embolo. Švajcarci igraju u beloj opremi, dok je Srbija u crvenim dresovima.
Intoniranje himni je završeno
Sledi pozdrav kapitena sa sudijama i biranje strana. Još samo par minuta do starta.
Igrači izlaze na teren
Nikada nismo bili ovom meču, revanšu koji čekamo četiri godine.

Osveta ili novo razočaranje? Odgovor ćemo dobiti u naredna dva sata.
Sve je spremno!
Zvižduci za Džaku i Šaćirija
Srpski navijači zdušno su reagovali zvižducima kada je spiker na stadionu "974" pročitao imena Đerdana Šaćirija i Granita Džake na spisku fudbalera koji će početi meč za Švajcarsku.
Navijači su tu
Stefan Smuđa, naš izveštač za lica mesta, poručuje da je značajno veći broj navijača Srbije na tribinama.

EPA-EFE/Georgi Licovski

EPA-EFE/Georgi Licovski
Trojica rekordera kod Švajcarske sa po 11 nastupa na Mundijalima
Poznati sastavi
Srbija: V, Milinković-Savić – Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Miloš Veljković – Filip Kostić – S. Milinković-Savić, Saša Lukić, Andrija Živković – Dušan Tadić – Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović

Švajcarska: Kobel - Vidmer, Akanđi, Šar, Rodrigez - Džaka, Vargas, Sou, Frojler - Šaćiri, Embolo
Krećemo!
Luda završnica grupe H
To je grupa sa kojom ukršta ona u kojoj je Srbija. Posle velike drame, dalje su prošli Portugal i Južna Koreja.

* Nova drama – Koreja slavi, Urugvaj i Gana eliminisani!
Reči iskustva
Dok čekate početak meča, pogledajte poznati deo "kostura" nokaut faze
Trenutno stanje u grupi
Dobra atmosfera kod srpskih navijača pred meč
Anketa B92.net – Srbija podeljena

Manuel Akandži, štoper Švajcarske
"Želimo sva tri, kao na svakoj drugoj utakmici, ali moramo da budemo pametni, znajuæi da nam je potreban samo jedan bod za prolaz. Moramo tako da namestimo „glave“. Srbija æe nas napadati, ali æemo napadati i mi.“
Ko će deliti pravdu?
Glavni arbitar će biti Argentinac Fernando Rapaljini.

U pitanju je 44-godišnji arbitar iz Argentine, koji je počeo da sudi u tamošnjoj ligi 2011. Od 2014. godine je na listi FIFA sudija. Zanimljivo je da je Rapaljini prvi sudija van Evrope koji je imao priliku da sudi jedan meč na Evro 2020.

Rapaljiniju će pomagati Huan Pablo Belati i Dijego Bonfega, a četvrti sudija biće Kanađanin Kevin Ortega.

U VAR studiju glavni će biti Argentinac Mauro Viljano, pomagaće mu Čileanac Hulio Baskuan, dok će za ofsajde u video-sobi biti zadužena dvojica Urugvajaca, Nikolas Teran i Leodan Gonzalez.

Foto: EPA-EFE/Fernando Bizerra
Aleksandar Mitrović, napadač Srbije
"Najbitnija stvar je priprema. Svi živimo i treniramo za ovakve utakmice na velikim takmièenjima gde je ulog veliki. Svi željno išèekujemo da utakmica poène. Vlada lepa atmosfera. Pozitivan adrenalin, èast. Svi jedva èekamo da utakmica krene i da se završi bolje nego prošli put i da napravimo istoriju ovaj put."
🚨​ Problemi za Švajcarsku
Prema izvorima lista Blik, selektor Murat Jakin definitivno neće moći da računa na golmana Jana Zomera i defanzivca Nika Elvedija.

Tako će na golu biti Gregor Kobel, a zvanično objašnjenje zašto nema Zomera na golu je da se prehladio. Isti problem ima i Elvedi, pa bi umesto njega u startnih 11 trebalo da bude Fabijan Šer.
Murat Jakin, selektor Švajcarske.
"Imaju vrlo jak sistem igre ne moram nikoga da izdvajam, imaju odliène igraèe, pa i zamene. Moramo da vršimo pritisak na rivala. Spremni smo za napade Srbije od poèetka. Dobro smo pripremljeni. Oni mogu lako da se prilagoðavaju. Ne moramo mnogo da se prilagoðavamo. Ali pravili su i greške. Moraæemo da budemo stabilni u odbrani. Zreli smo, možemo dobro da odreagujemo. Važno je da dominiramo i kontrolišemo meè u svakom trenutku. Važan trenutak u mojoj kvaliteti. Zaslužujemo da proðemo, mnogo smo uložili. Nadam se da æemo kreirati šanse i da æe sreæa biti na našoj strani."
Ovako je bilo pre četiri godine
Dragan Stojković, selektor Srbije
"Švajcarska ima odlièan tim, ne bi trebalo da zaboravimo da su završili ispred jedne velike fudbalske zemlje kao što je Italija. Samim tim su zasluženo vizirali pasoše za Mundijal. Kada gledamo njihove karakteristike, vidimo da su odlièna ekipa koja je tu zasluženo. Na nama je da pokažemo naš kvalitet i da iz svega izaðemo kao pobednici. Imaju tu prednost, dva rezultata im odgovaraju, a nama samo jedan, ali našom greškom. Moglo je biti obrnuto, ali to neæe umanjiti naše ambicije, želju i sve što jedan tim treba da ima da bi došao do rezultata."
 Mitrović 27, Vlahović 35 – Šaćiri 20, Embolo 44, Frojler 48
  SRB   SUI  
  2 : 3  
 Abubakar 90+2
  CMR   BRA  
  1 : 0  

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: