Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 17.05.2012.

15:57

Mirosavljevu izmakla medalja

Srpski strelac Nemanja Mirosavljev osvojio je četvrto mesto na Svestkom kupu u Milanu, u disciplini malokalibarska puška trostav.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mirosavljev je pogodio 1266,3 kruga (1169 u osnovnom delu), a medalja u Lombardiji izmakla mu je za 0,7 krugova.

Trijumfovao je Amerikanac Džejson Parker sa 1273,1 (1173) kruga, ispred Italijana Nikola Kamprijanija sa 1270,1 (1172) i Belorusa Ilije Čerheike sa 1267 (1167) krugova.

Novosađanin je posle osnovnog dela bio četvrti, uz rezultat po stavovima: ležeći 389, stojeći 390, klečeći 390 krugova.

Drugi srpski predstavnik koji je gađao u kvalifikacijama Stevan Pletikosić zauzeo je 39. mesto sa 1150 krugova (391, 380, 379), a za finale je bilo potrebno 1166 krugova.

Ovo je drugo finale Mirosavljeva na Svetskom kupu u Milanu, a vazdušnom puškom je bio sedmi.

Srpski strelci su u tri dana bili tri puta u finalu, dva puta Mirosavljev i jednom Jasna Šekarić, koja je osvojila peto mesto vazdušnim pištoljem.

Posle lošeg ležećeg stava morao sam da zapnem i 'izvučem' rezultat za finale“, kaže Nemanja Mirosavljev. „Svetlo je na početku meča bilo takvo da su mete izuzetno blještale, a to mi uvek smeta. Kasnije sam ušao u ritam, imao sam dva odlična stava, stojeći i klečeći po 390 krugova“.

U stojećem stavu samo je Kamprijani imao više od Mirosavljeva (393), a u klečećem samo Slovenac Markoja i Ukrajinac Ajvazjan (po 393). U finalu, međutim, nije teklo sve po planu.

Pred poslednji hitac, Mirosavljev je imao prednost od 1,3 kruga. Čerheika poslednjim metkom „ubio“ 10,6 krugova, Mirosavljev 8,6.

Čestitke Mirosavljevu za plasman u finale, ali ostaje žal zbog izgubljene medalje u poslednjem hicu! Imao je petu finalnu seriju po vrednosti od 97,3 kruga, sa dve osmice – u petom hicu 8,5 i u desetom 8,6 krugova. Kod prve je duvalo i malo je, kako strelci kažu, prevukao, a za drugu je mislio da je pogodak dobar. Malo je produžio nišanjenje i tu je verovatno došlo do greške“, smatra v.d. selektora Goran Maksimović.

U petak će puškom gađati, ako prođu eliminacije, srpske reprezentativke Andrea Arsović, Dragana Todorović i Ivana Maksimović, kao i takmičarke MK pištoljem 30 plus 30 metaka Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Bobana Veličković. MK pištolj se u Milanu, zbog manjeg strelišta, gađa u dva dana, u četvrtak je održan prvi deo 30 metaka precizno, u petak gađaju još 30 metaka brzom paljbom i potom na osnovu zbira rezultata iz ova dva dela osam najboljih u finalu, takođe u petak, odučuje o medaljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve