Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 19.07.2009.

14:32

Bronza za strelce na EP u Osijeku

Muška seniorska reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom šampionatu u Osijeku u velikom trostavu MK puškom, tri puta 40 metaka.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je do meadalje u verovatno najtežoj streljačkoj disciplini došla sa 3.479 krugova (Nemanja Mirosavljev 1.166, Stevan Pletikosić 1.157 i Dragan Marković 1.156) što je za samo četiri kruga manje od državnog rekorda. Zlato su osvojili Slovenci sa 3.490 krugova, dok je srebro pripalo Austrijancima koji su imali samo jedan krug manje od svojih komšija.

Četvrto mesto je osvojila Švajcarska (3.475 krugova), peta je bila Švedska (3.474), šesta Rusija (3.474), sedmi Francuzi sa 3.472 kruga, a osmi Nemci sa 3.471 krugom. Učestvovalo je 15 selekcija.

Selektor Zoran Stoiljković bio je zadovoljan zbog rezultata koji su naši strelci ostvarili na šampionatu u Osijeku.

Ovo je još jedna veliki uspeh srpskog streljaštva u Osijeku. Bilo je neizvesno do poslednjeg hica, a kao što smo i očekivali, odlučili su rezultati u klečećem stavu koji je veoma zahtevan, naročito po vetru kakav je duvao na strelištu Pampas. Mirosavljev je bio pravi vođa ekipe, ali su ogroman doprinos dali i Pletikosić i Marković jer nisu imali pravo na grešku. Borili su se do poslednjeg metka jer su nam i Švajcarci i Šveđani opasno pretili. Zadovoljan sam ovom medaljom, ali smatram da ova ekipa u rezervi ima i više od ovih 11 krugova koji su nas delili do zlata“, rekao je Stojiljković.

Ovo je druga uzastopna bronza Srbije MK puškom trostav na Evropskom šampionatu. Pre dve godine u Granadi, Pletikosić, Mirosavljev i Milenko Sebić su takođe bili treći u ovoj disciplini.

Nemanja Mirosavljev se takođe plasirao i u pojedinačno finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve