Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 29.03.2014.

00:09

Šah: Srpkinje prve posle 2. kola

Srpske reprezentativke u šahu Anđelija Stojanović i Jovana Vojinović izdvojile su se na tabeli, posle drugog kola državnog prvenstva.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Stojanovićeva je crnim figurama savladala Anu Benderać, dok je Vojinovićeva kao bela primorala na predaju Kseniju Tomin.

Iznenađenje je poraz omladinske prvakinje Mile Žarković u partiji sa Majom Milanović, dok je braniteljka titule Marija Manakova savladala Suzanu Maksimović.

Sandra Đukić savladala je Teodoru Rakić, dok je Marija Rakić bila bolja od Katarine Ostojić.

Posle dva odigrana kola na tabeli vode Stojanović i Vojinović sa po dva poena, ispred Marije Rakić i Sandre Đukić sa po pola poena manje.

Po jedan poen imaju Tomin, Manakova, Milanovićeva i Maksimovićeva, po pola poena Žarkovićeva i Benderać, dok su bez poena Ostojićeva i Teodora Rakić.

U trećem kolu sutra (16.00) igraju: Ostojić - Đukić, Tomin - Marija Rakić, Žarković - Vojinović, Stojanović - Milanović, Maksimović - Benderać, Teodora Rakić - Manakova.

Igra se 11 kola po Bergerovom sistemu, svaka sa svakom, a šampionat se završava 6. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve