Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 08.10.2012.

20:38

Klasan osvojio zlato na SP u šahu

Vladimir Klasan, šahista iz Inđije, osvojio je zlatnu medalju na Svetsom prvenstvu za lica sa oštećenim sluhom koje je održano u Kazahstanu.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

„Nije bilo lako izboriti zlato u zaista izuzetnoj konkurenciji, ali sam se trudio koliko sam mogao i u poslednjim momentima sam uspeo da osvojim zlatnu medalju. Protiv mene su se takmičila dva velemajstora, dva intermajstora, ja sam po rejtingu bio peti igrač na turniru“, rekao je Klasan po sletanju na beogradski aerodrom.

Mladog šahistu na aerodromu su dočekali prijatelji i porodica, kao i zamenik predsednika opštine Inđija, Milan Bodiroža i predstavnici Sportskog saveza osoba sa oštećenim sluhom i Saveza za sport i rekreaciju invalida opštine Inđija.

Zamenik predsednika Opštine, Milan Bodiroža, čestitao je Vladimiru na medalji i zahvalio mu se u ime opštine Inđija.

Ovakvi uspesi sada pred nas stavljaju zadatak da napravimo jednu kvalitetnu školu šaha, pogotovo za najmlađe gde bi Vladimir mogao da prenese svoje znanje i iskustvo i da na taj način stvorimo novu perspektivu u ovom sportu“, istakao je Bodiroža.

Selektor šahovske reprezentacije Srbije, Rade Cimeša, pohvalio je Vladimira Klasana za upornost i vrednoću koja mu je kao krajnji rezultat donela najvredniju titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve