Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 08.05.2010.

20:38

Šolak remijem do trećeg mesta

Srpski velemajstor Dragan Šolak remizirao je sa Matejom Šebenikom iz Slovenije u četvrtom kolu 40. međunarodnog šahovskog turnira "Bosna Open".

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Šolak se posle tog remija, sa 3,5 poena, našao na deobi trećeg mesta. Uspešniji od njega su samo Dmitrij Svetuškin iz Moldavije i David Beržes iz Mađarske koji su do sada sakupili po četiri poena. U subotu su pobede zabeležili i Bojan Vučković, Ivan Ivanišević, Aleksandar Kovačević i Branko Damljanović, koji sada imaju po tri poena, ali su Vučković i Ivanišević neporaženi.

Cele poene uknjižile su i srpske šahistkinje Anđelija Stojanović i Ljilja Drljević, koje igraju u konkurenciji šahista. Drljevićeva ima 2,5, a Stojanovićeva dva poena.

Od srpskih šahista jedino je izgubio Miloš Pavlović, koji je poražen u duelu sa Raufom Memedovim iz Azerbejdžana. Njemu je to prvi poraz na turniru sa 169 učesnika, pa je ostao na dva osvojena poena.

U nedelju je na programu peto kolo, a turnir se završava 15. maja. Ukupan nagradni fond turnira u Sarajevu je 109.800 evra, od kojih je pobedniku namenjeno 20.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve