Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 14.06.2007.

22:00

Ivanišević i Karpov remizirali

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Reprezentativac Srbije u šahu Ivan Ivanišević i bivši prvak sveta Anatolij Karpov remizirali su večeras u najvažnijem susretu drugog kola medjunarodnog velemajstorskog šahovskog turnira "Gorenje 2007" u Valjevu. Ivanišević je imao crne figure, a "salonski" remi skopljen je posle 19 povučenih poteza.

Remijem su okončane i partije izmedju Predraga Nikolića (BiH) i Branka Damljanovića (Srbija), posle velike borbe i 61 poteza, kao i Duška Pavasovića (Slovenija) i Suata Atalika (Turska), posle 59 odigranih poteza.

Prve pobede na turniru zabeležili su novi srpski velemajstor Mihailo Stojanović protiv Kirila Georgijeva (Bugarska) nakon 63 poteza, te Majkl Rozu (Izrael) u susretu sa Viorelom Jordakeskuom (Moldavija) posle 42 povučena poteza.

Posle dva odigrana kola na tabeli vode Ivanišević, Atalik i Rouz sa po 1,5 poena, ispred Karpova, Nikolića, Damljanovića i Stojanovića
sa po jednim poenom i Georgijeva, Jordakeskua i Pavasovića sa po 0,5 poena.

U trećem kolu, koje se igra sutra od 16 sati, sastaju se: Ivanišević-Nikolić, Atalik-Karpov, Georgijev-Pavasović, Jordakesku-Stojanović i Damljanović-Rouz.

Generalni sponzor turnira je slovenačka kompanija "Gorenje" iz Velenja, koja u Valjevu ima fabriku rashladnih uredjaja i zamrzivača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve