Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 18.11.2008.

19:06

Nemci traže oštriju kaznu za Almana

Sud za sportsku arbitražu u Lozani saslušao je delegaciju Nemačke jahačke unije, koja je tražila dužu kaznu za svog jahača Kristijana Almana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Alman je suspendovan na četiri meseca, zbog toga što je njegov konj Kester bio pozitivan na kapsaicin, lek za ublažavanje bolova. Nemačka jahačka unija ocenila je da je kazna koja ističe 18. decembra "previše blaga" i zatražila dvostruko dužu suspenziju, tumačeći prekršaj u sferu dopinga, a ne prestup u lečenju.

Savez je prošlog meseca objavio da neće imenovati Almana kao takmičara za bilo koji događaj u sledeće dve godine i ocenio da je 33-godišnji džokej pokazao "tešku neodgovornost" kada je svom konju, Kosteru, dao zabranjeni lek.

Kapsaicin se dobija iz čili paprike i može se koristiti kao pasta ili losion, koji se nanosi na prednje noge konja, čime im se olakšava preskakanje prepreka.

Alman je na olimpijskom turniru, koji je održan u Hong Kongu, prošao pojedinačne kvalifikacije u svojoj disciplini, ali mu je zabranjeno da se takmiči u završnici.

Kada se njegovi rezultati izbrišu iz zapisnika, Nemačka će izgubiti timsko peto mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve